Anas acutanorthern pintail

Του Τζέρι Ρόμπινσον

Γεωγραφική Εύρος

Το Northern Pintail, που ονομάζεται επίσης κλαδάκι, βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρίσκονται κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο μέχρι την Πολωνία και τη Μογγολία στην Ευρασία και την Καλιφόρνια στη Βόρεια Αμερική. Το χειμώνα, μεταναστεύουν στο νότιο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αφρικής και όλου του Μεξικού. Μερικοί Pintail πετούν ακόμη και μέχρι τη Χαβάη για να περάσουν το χειμώνα.

(Gooders, Boyer 1986)



  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος
  • παλαιαρκτικός
    • ντόπιος
  • ωκεάνια νησιά
    • ντόπιος

Βιότοπο

Το Pintail βρίσκεται σε έλη, λίμνες, λίμνες, ποτάμια, κανάλια και χωράφια σιτηρών, όπως το ρύζι, η βρώμη, το σιτάρι και το κριθάρι.



θεμέλιο έξι ποδιών

(Palmer 1976)

  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • εγκρατής
  • γήινος
  • Επίγεια Biomes
  • δάσος
  • Aquatic Biomes
  • λίμνες και λιμνούλες
  • ποτάμια και ρυάκια
  • Υδροβιότοποι
  • έλος
  • Άλλα χαρακτηριστικά ενδιαιτημάτων
  • γεωργικός
  • παρόχθιος

Φυσική περιγραφή

Το ενήλικο αρσενικό Northern Pintail έχει μήκος 23 έως 30 ίντσες (58,5 έως 76 εκατοστά) και ζυγίζει 1 έως 3 λίβρες (454 έως 1362 γραμμάρια). Τα ενήλικα θηλυκά έχουν μέγεθος 20 έως 25 ίντσες (51 έως 63,5 εκατοστά) και ζυγίζουν 1 έως 2,5 λίβρες (454 έως 1135 g). Τα αρσενικά έχουν σκούρο καφέ κεφάλι και λευκό στήθος με μια λευκή ράβδωση που εκτείνεται μέχρι την πλευρά του κεφαλιού του. Από την πλάτη τους που εκτείνεται προς τα κάτω και γύρω από την κοιλιά τους, έχουν ασπρόμαυρα στίγματα φτερά με ένα κίτρινο κομμάτι φτερών ακριβώς πάνω και πίσω από τα πόδια τους. Τα αρσενικά έχουν επίσης ένα μακρύ, λεπτό φτερό ουράς που μπορεί να έχει μήκος έως και 10 εκατοστά (4 ίντσες). Αυτό το φτερό στενεύει σε ένα αιχμηρό σημείο και είναι όπου παίρνουν το όνομά τους. Το θηλυκό έχει πιο μονότονο, γκρι χρώμα στα φτερά του για να το καμουφλάρει καθώς κάθεται στη φωλιά του, και το φτερό της ουράς της καρφίτσας είναι μόνο περίπου το ένα τέταρτο του μήκους των αρσενικών.



Αυτές οι πάπιες έχουν μπλε-γκρι ράμφους και έχουν μακρύτερο λαιμό από τις περισσότερες άλλες παπιές, κάτι που τις κάνει εξαιρετικές στο να τρέφονται σε βαθύτερα νερά.

Οι ανώριμες ουρές έχουν μέγεθος από 53 έως 68,5 εκατοστά (21 έως 27 ίντσες) και ζυγίζουν 1 έως 3 λίβρες (454 έως 1362 γραμμάρια). Τα φτερά τους έχουν περισσότερο ένα φουσκωτό χρώμα σε αυτά. οι λογαριασμοί τους είναι σκοτεινοί. και το χρώμα του κεφαλιού τους κυμαίνεται από σκούρο καφέ έως καστανό, ενώ η κοιλιά τους είναι διάστικτη λευκή και καφέ. Τα φτερά της ουράς τους είναι σκούρα, με κρεμ άκρες και τα πόδια τους είναι γκριζοπράσινα.

(Gooders, Boyer 1986; Soothill, Whitehead 1988; Bellrose 1980)



  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία
  • Μάζα εύρους
    454 to 1362 g
    16.00 to 48.00 oz
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    236 έως 282 mm
    9,29 έως 11,10 ίντσες

Αναπαραγωγή

Κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας, το αρσενικό, όλη την ώρα που σφυρίζει, θα κολυμπάει κοντά στο θηλυκό με το κεφάλι προς τα κάτω και την ουρά του προς τα πάνω για να εντυπωσιάσει την κότα. Εάν υπάρχει μια ομάδα αρσενικών που όλοι φλερτάρουν το ίδιο θηλυκό, τα αρσενικά θα κυνηγήσουν το θηλυκό κατά την πτήση. Τα αρσενικά θα χάσουν τα ίχνη της ένα προς ένα, μέχρι να μείνει μόνο ένα αρσενικό, και στη νίκη του έρχεται η ευκαιρία να αφήσει την κληρονομιά του. Η σύζευξη γίνεται στο νερό και το θηλυκό ετοιμάζεται βάζοντας το σώμα του κοντά στο έδαφος. Το αρσενικό τότε αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του πάνω-κάτω. Στη συνέχεια ανεβάζει το θηλυκό και παίρνει τα φτερά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της στο στόμα του. Αφού τελειώσει, σηκώνει το κεφάλι και την πλάτη του και σφυρίζει. (Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Η περίοδος ζευγαρώματος είναι στις αρχές Μαΐου και εάν τα αρπακτικά καταστρέψουν τα αυγά της κότας, μπορεί να αντικαταστήσει τον συμπλέκτη μέχρι τα τέλη Ιουλίου, μια διαδικασία που ονομάζεται διπλή σύζευξη. Το Pintail γίνεται σεξουαλικά ώριμο σε ηλικία 1 έτους. (Soothill, Whitehead 1988; Palmer 1976)

Μια κότα Northern Pintail γεννά 7 έως 9 κρεμ αυγά τον Μάιο γεννώντας συνήθως ένα αυγό την ημέρα και η κότα μόνη της θα τα επωάσει για 22 έως 24 ημέρες. Αφού εκκολαφθούν οι νεοσσοί, η κότα θα τους οδηγήσει στο πλησιέστερο υδάτινο σώμα όπου θα ψάξουν για νεκρά έντομα στην επιφάνεια του νερού. Οι νεοσσοί θα πετάξουν σε 46 έως 47 ημέρες μετά την εκκόλαψη και η οικογένεια θα παραμείνει μαζί έως ότου η κότα μεγαλώσει ξανά τα φτερά που χρειάζονται για να πετάξει και αφήσει τους νεοσσούς της.



(Soothill, Whitehead 1996; Gooders, Boyer 1986; Bellrose 1980)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Άνοιξη και καλοκαίρι
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    7 έως 9
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    8
    Μια ηλικία
  • Χρόνος εμβέλειας έως την εκκόλαψη
    22 έως 24 ημέρες
  • Εμβέλεια ηλικίας
    46 έως 57 ημέρες
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (γυναίκα)
    1 χρόνια
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (γυναίκα)
    Φύλο: θηλυκό
    240 ημέρες
    Μια ηλικία
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (άρρεν)
    1 χρόνια
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (άρρεν)
    Φύλο αρσενικό
    240 ημέρες
    Μια ηλικία
  • Γονική Επένδυση
  • πρόωρη
  • γυναικεία γονική μέριμνα

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Περίπου τα τρία τέταρτα των νεοσσών ζουν αρκετά για να πετάξουν και όχι περισσότερα από τα μισά από τα υπόλοιπα πουλιά ζουν για να γεννήσουν δικά τους μικρά.



(Palmer 1976; Gooders, Boyer 1986)

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το Pintail βυθίζει το κεφάλι και το πάνω μισό του σώματός τους, ενώ η ουρά του παραμένει πάνω από την επιφάνεια του νερού καθώς τρέφεται με σαλιγκάρια, ζωύφια και ρίζες υδρόβιων φυτών. Αυτή η διαδικασία καλείται να τελειώσει. Το Pintail θα συνδεθεί με πολλά διαφορετικά είδη υδρόβιων πτηνών.

Το Pintail θα μεταναστεύσει εκπληκτικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε θερμότερα κλίματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα πουλί που πιάστηκε και δέθηκε στο Λαμπραντόρ του Καναδά, μαζεύτηκε από έναν κυνηγό στην Αγγλία εννέα ημέρες αργότερα.

(Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • κινητήριος
  • μεταναστευτικός
  • Κοινωνικός

Επικοινωνία και Αντίληψη

  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Το Pintail τρέφεται με χωράφια με σιτηρά, όπως ρύζι, σιτάρι, κριθάρι και βρώμη. Τρέφονται επίσης με τροφές που απαντώνται φυσικά, όπως σπόροι αλκαλίων και σκληρού στελέχους, ζιζάνια λιμνών σάγκου, έντομα, κλαδόκερες και χόρτο αγριόχορτο.

(Bellrose 1980)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • παμφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • έντομα
  • χερσαία αρθρόποδα χωρίς έντομα
  • Φυτικές τροφές
  • φύλλα
  • σπόρους, δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Αρπακτικά

Οι άνθρωποι είναι οι κύριοι θηρευτές των ενήλικων ουρών, αλλά είναι επίσης θήραμα από bobcats και κογιότ. Για να αποφύγουν τα θηράματα πετάνε.

Οι αγρότες, κατά τη διαδικασία της εργασίας στα χωράφια τους, καταστρέφουν φωλιές. Τα κοράκια, οι καρακάξες, οι γλάροι, οι σκουνκ, οι σκίουροι, τα κογιότ, οι αλεπούδες, οι ασβοί και τα ρακούν καταστρέφουν επίσης φωλιές και τρώνε τα αυγά.

(Bellrose 1980)

μπορείς να ξεπλύνεις το σκυλί

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Το Northern Pintail είναι μια από τις πιο περιζήτητες πάπιες από τους κυνηγούς πάπιας σε όλο τον βιότοπό τους. Κατά τη διάρκεια της σεζόν της πάπιας, οι κυνηγοί ξοδεύουν πολλά χρήματα για άδειες κυνηγιού, αθλητικά είδη και ταξιδιωτικές ρυθμίσεις σε πόλεις που ζουν κοντά στις μεταναστευτικές οδούς και προσθέτουν ένα σημαντικό ποσό εσόδων στην οικονομία των πόλεων.

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • τροφή

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Όπως και άλλα είδη υδρόβιων πτηνών, το Pintail καταστρέφει τις καλλιέργειες σιτηρών και κοστίζει στους αγρότες ένα σημαντικό χρηματικό ποσό κάθε χρόνο.

  • Αρνητικές Επιπτώσεις
  • παράσιτο της καλλιέργειας

Κατάσταση Διατήρησης

Το Northern Pintail προστατεύεται από τη Συνθήκη για τα αποδημητικά πουλιά, αν και υπάρχει μια γενική περίοδος κυνηγιού για το πουλί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνεισφέροντες

Jerry Robinson (συγγραφέας), Fresno City College, Carl Johansson (επιμέλεια), Fresno City College.