Eudyptes pachyrhynchus Fiordland πιγκουίνος

Της Tricia Braswell

Γεωγραφική Εύρος

Πιγκουίνοι FiordlandEudyptes pachyrhynchusβρίσκονται από τη νοτιοδυτική ακτή του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, μέχρι τα κοντινά νησιά Stewart και Solander.

(Stonehouse 1975, Simpson 1976)



ο σκύλος έφαγε ιβουπροφαίνη
  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • Αυστραλός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι πιγκουίνοι Fiordland έχουν πελαγικό υδάτινο περιβάλλον (ανοιχτός ωκεανός). Θα περνούν έως και το 75% της ζωής τους στον ωκεανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα οι λαβίδες συχνά να προσκολλώνται στην ουρά των πιγκουίνων. Το άλλο 25% της ζωής των Fiordlands δαπανάται σε απομονωμένες εκτάσεις γης κατά την περίοδο αναπαραγωγής.



(Lynch 1997, Sparks and Soper 1987)

  • Επίγεια Biomes
  • δάσος

Φυσική περιγραφή

Ο πιγκουίνος Fiordland, γνωστός και ως ο χοντρός πιγκουίνος, έχει μέσο μήκος 55 cm (21 in). Το κεφάλι και το σώμα αυτού του πιγκουίνου είναι μαύρα, με εξαίρεση το λευκό του μέτωπο και τα λευκά σημάδια στα μάγουλά του. Οι πιγκουίνοι Fiordland έχουν μια κορυφογραμμή από λαμπερά κίτρινα φτερά που είναι ορατά στη βάση του λογαριασμού και εκτείνονται πάνω από το μάτι. Οι πιγκουίνοι Fiordland είναι μονόμορφοι, δηλαδή το αρσενικό και το θηλυκό μοιάζουν. Οι νεοσσοί Penguin Fiordland έχουν γκρι-καφέ πλάτη με λευκά μέτωπα.



(Barham 2000; Stonehouse 1975; Lynch 1997)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία
  • Μάζα εύρους
    2000 to 5000 g
    70.48 to 176.21 oz

Αναπαραγωγή

Ο πιγκουίνος Fiordland συνήθως εντοπίζει τον τόπο αναπαραγωγής του στην ενδοχώρα από την ακτή (οι αποστάσεις ποικίλλουν), με ορισμένες τοποθεσίες φωλιών σε περιοχές έως και 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Φωλιάζοντας σε χαλαρές αποικίες, οι Fiordlands εντοπίζουν τις φωλιές τους χωριστές και μακριά από τη θέα η μία από την άλλη. Σε αντίθεση με τους περισσότερους πιγκουίνους με λοφίο, ο πιγκουίνος Fiordland δεν φωλιάζει στο ύπαιθρο. Οι φωλιές Fiordland μπορούν να βρίσκονται σε σπηλιές, κάτω από κορμούς, στη βάση των δέντρων και κάτω από θάμνους (ιδιαίτερα μακριά από μύγες της άμμου).

Τα αρσενικά Fiordland επιστρέφουν στις τοποθεσίες φωλιάς τον Ιούλιο, δύο εβδομάδες πριν από τα θηλυκά. Λίγο μετά την άφιξη των θηλυκών ζευγαρώνουν. Αμέσως μετά, το θηλυκό Fiordland θα γεννήσει δύο ωχροπράσινα αυγά, τα οποία επωάζονται για 4-6 εβδομάδες. Είναι ασυνήθιστο να εκκολάπτονται και τα δύο αυγά, αλλά όταν εκκολάπτονται, οι γονείς δεν μπορούν να μαζέψουν αρκετή τροφή και για τους δύο νεοσσούς. Το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος του μικρότερου αδερφού. Για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες της ζωής των νεοσσών, το αρσενικό θα μείνει και θα φυλάει τη φωλιά ενώ το θηλυκό ανακτά και αναμασεί τροφή για τα μικρά της. Σε μερικές εβδομάδες και οι δύο γονείς θα ψάξουν για τροφή αφήνοντας τους νεοσσούς είτε μόνες τους είτε σε χαλαρούς βρεφονηπιακούς σταθμούς (ομάδες αναπαραγωγής). Σε ηλικία περίπου 75 ημερών, οι νεοσσοί Fiordland θα μουρλάρουν και θα πάνε στη θάλασσα.



(Simpson 1976, Barham 2000)

ramsey ο γεροδεμένος
  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο πιγκουίνος Fiordland ζει στον ωκεανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ζώντας εκεί μόνος για πολλούς μήνες, το Fiordland επιδεικνύει τον μοναχικό τρόπο ζωής του. Τον Ιούλιο, το Fiordland ταξιδεύει στη στεριά και μένει εκεί για την περίοδο αναπαραγωγής. Την ημέρα, αυτός ο ντροπαλός και συνεσταλμένος πιγκουίνος κρύβεται στη θέση φωλιάς του, διατηρώντας την απομόνωση από τους ξένους. Τη νύχτα, ο πιγκουίνος Fiordland είναι ενεργός (νυχτερινός).

(Barham 2000; Sparks and Soper 1987)



  • Βασικές Συμπεριφορές
  • κινητήριος

Επικοινωνία και Αντίληψη

  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Οι πιγκουίνοι Fiordland τρέφονται στα παράκτια ύδατα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αναπαραγωγής. Τα Fiordlands έχουν μια διατροφή που αποτελείται από καρκινοειδή, μικρά ψάρια και καλαμάρια. (Barham 2000; Sparks and Soper 1987)

Κατάσταση Διατήρησης

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, υπολογίστηκε ότι υπήρχαν 5.000 έως 10.000 αναπαραγωγικά ζεύγη πιγκουίνων Fiordland. Επί του παρόντος, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.000 έως 2.500 ζεύγη αναπαραγωγής. Οι πληθυσμοί είναι αναστατωμένοι από εισαγόμενα αρπακτικά όπως τα κουνάβια, τα σκουά και τα όπως. Τα φυσικά αρπακτικά περιλαμβάνουν φώκιες, φώκιες και μεγαλύτερα αρπακτικά ψάρια. (Barham 2000; Stonehouse 1975)



μαξιλαροθήκες σκύλου

Αλλα σχόλια

Ο πιγκουίνος Fiordland μερικές φορές συγχέεται με τον πιγκουίνο Snares. Αν και είναι σχεδόν πανομοιότυποι, οι πιγκουίνοι έχουν δύο ευδιάκριτες διαφορές. Ο πιγκουίνος Fiordland έχει λευκά σημάδια στα μάγουλά του και ο πιγκουίνος Snares όχι. Οι δύο πιγκουίνοι έχουν επίσης διαφορετικούς κύκλους αναπαραγωγής. Παρόλο που και οι δύο καταλαμβάνουν την περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, είναι αναπαραγωγικά απομονωμένοι και δεν διασταυρώνονται. (Peterson 1979; Stonehouse 1975)

Συνεισφέροντες

Tricia Braswell (συγγραφέας), Fresno City College.