Eudyptes robustussnares πιγκουίνος

Του Nick Bellows

Γεωγραφική Εύρος

Eudyptes robustusπεριορίζεται στο νησί Snares, νότια της Νέας Ζηλανδίας, και στον παρακείμενο ωκεανό. Το νησί Snares είναι ένα θαλάσσιο καταφύγιο που περιορίζει την πρόσβαση στους ανθρώπους (Muller-Schwarze 1984).(Muller-Schwarze, 1984)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • Αυστραλός
    • ντόπιος
  • Ειρηνικός ωκεανός
    • ντόπιος
  • Άλλοι Γεωγραφικοί Όροι
  • νησί ενδημικό

Βιότοπο

Eudyptes robustusζει στην εύκρατη υποανταρκτική υποζώνη. Αυτός ο βιότοπος παρέχει αρκετή βλάστηση για την κατασκευή φωλιών και το χτύπημα. Το νησί Snares είναι πυκνά δασωμένο, αλλά οι ακτές είναι βραχώδεις με βρύα να γεμίζουν τα κενά. Ο κύριος τύπος βράχου είναι ο μοσχοβίτης γρανίτης. Το έδαφος καλύπτεται σε βάθος δύο μέτρων με τύρφη. Αυτή είναι η περιοχή όπουΕ. robustusφτιάχνει τις φωλιές του (Russ 2000).



  • Aquatic Biomes
  • παραλιακός

Φυσική περιγραφή

Όπως και με τα άλλα πέντε είδη τουΕυτύπτης,Ε. robustusέχει χαρακτηριστικά κίτρινα λοφία ή κορυφές στο κεφάλι (Muller-Schwarze 1984).Eudyptes robustusέχει ύψος μεταξύ 50 και 60 cm. Μοιάζουν φυσικά με τον πιγκουίνο του Fjordland (Eudyptes pachyrhynchus). Έχουν χοντρό βαρύ ράμφος, με λευκό ή ροζ δέρμα γύρω από τη βάση του ράμφους. Έχουν όλα μαύρα φτερά στα μάγουλά τους σε αντίθεση με τις λευκές τούφες φτερών στο μάγουλο του πιγκουίνου Fjordland.Eudyptes robustusέχει πλατιές κορυφές που φύονται από το ράμφος μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού (Penguins Around the World 2000). Τα αρσενικά και τα θηλυκά μοιάζουν πολύ σωματικά, ωστόσο το αρσενικό είναι συνήθως λίγο ψηλότερο και ζυγίζει λίγο περισσότερο.



  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • αρσενικό μεγαλύτερο
  • διακόσμηση
  • Μάζα εύρους
    3000 to 4000 g
    105.73 to 140.97 oz
  • Μήκος εύρους
    50 έως 60 cm
    19,69 έως 23,62 ίντσες

Αναπαραγωγή

Υπάρχουν περίπου 135 αποικίες αναπαραγωγής γιαΕ. robustusστο νησί Snares, με περίπου δύο φωλιές ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτές οι αποικίες παράγουν κατά μέσο όρο 44 νεογνά ετησίως. Η αναπαραγωγή ξεκινά περίπου στην ηλικία των έξι ετών. Ο αναπαραγωγικός κύκλος ξεκινά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Ιανουάριος σκύλος

Οι φωλιές δημιουργούνται σκάβοντας ρηχές τρύπες στο έδαφος. Αυτές οι τρύπες είναι επενδεδυμένες με κλαδιά και μικρά κλαδιά.Eudyptes robustusχτίζει τη φωλιά κάτω από δέντρα και θάμνους για να προστατευτούν από τον ήλιο. Εάν η βλάστηση καταστραφεί από καταιγίδες, οι περιοχές αναπαραγωγής μετακινούνται (Penguins Around the World 2000).



Το πρώτο αυγό που γεννιέται είναι συνήθως μικρό, μετά 4-5 μέρες μετά γεννιέται ένα μεγαλύτερο αυγό. Και οι δύο γονείς επωάζουν εκ περιτροπής τα αυγά για τις πρώτες 10 ημέρες. Σε αυτό το σημείο το αρσενικό πηγαίνει στον ωκεανό για να ταΐσει το θηλυκό που επωάζει τα αυγά για δώδεκα συνεχόμενες ημέρες. Όταν το αρσενικό επιστρέφει, το θηλυκό πηγαίνει στον ωκεανό για να ταΐσει και το αρσενικό επωάζει τα αυγά για τις επόμενες έντεκα ημέρες. Τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την εκκόλαψη των νεοσσών, το αρσενικό λειτουργεί ως φύλακας, προστατεύοντάς τους από τα αρπακτικά. Συνήθως μόνο ένας στους δύο νεοσσούς επιβιώνει από το στάδιο φύλαξης. Αυτό το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, κυρίως στις βροχοπτώσεις. Η θήρευση και τα παράσιτα δεν είναι σημαντικές πηγές θνησιμότητας. Περίπου 75 ημέρες μετά την εκκόλαψη ο νεοσσός πηγαίνει στη θάλασσα με τους γονείς και μετά συνεχίζει μόνος του (Muller-Schwarze 1984).

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι πιγκουίνοι παρουσιάζουν τρεις τύπους συμπεριφοράς: γενική, επιθετική και σεξουαλική. Οι γενικές συμπεριφορές περιλαμβάνουν το τσούξιμο, στο οποίο τα πουλιά συγκεντρώνονται για να ελαχιστοποιήσουν την απώλεια θερμότητας, και το σκούπισμα, κατά το οποίο το πουλί συλλέγει λάδι από έναν αδένα πρέσας στο γλουτό και το εφαρμόζει στα φτερά. Αυτό γίνεται για να διατηρηθούν τα φτερά και να αποφευχθεί η διείσδυση νερού.

Οι επιθετικές συμπεριφορές περιλαμβάνουν το σημείο και το χάσμα, στα οποία ο πιγκουίνος δείχνει προς έναν εισβολέα και ανοίγει τον λογαριασμό του, γρυλίζοντας, για να προειδοποιήσει τους εισβολείς ότι εισέρχονται στην περιοχή του πιγκουίνου. Μια άλλη επιθετική συμπεριφορά είναι η φόρτιση, κατά την οποία το πουλί φορτίζει τον εισβολέα με τα φτερά του ανοιχτά και το ράμφος ανοιχτό. Αυτό μπορεί να γίνει σιωπηλά ή με γρύλισμα.



Οι σεξουαλικές συμπεριφορές περιλαμβάνουν την εκστατική εμφάνιση, στην οποία το πουλί στέκεται όρθιο με τεντωμένα τα φτερά του. Στη συνέχεια, το πουλί αντλεί επανειλημμένα το στήθος του. Αυτό γίνεται από μεμονωμένα αρσενικά για να προσελκύσουν τα θηλυκά. Η υπόκλιση γίνεται σε ζευγάρια όταν το αρσενικό επιστρέψει στη φωλιά. Το θηλυκό θα υποκύψει στο αρσενικό και μετά το αρσενικό στο θηλυκό. Η αμοιβαία επίδειξη και η τρομπέτα είναι και οι δύο πράξεις που γίνονται όταν το αρσενικό επιστρέφει από παρατεταμένη απουσία. Αυτές οι δύο συμπεριφορές μοιάζουν πολύ. Στην αμοιβαία εμφάνιση, το αρσενικό που επιστρέφει θα αντικρίσει το θηλυκό, θα υποκύψει και στη συνέχεια θα τεντώσει το ράμφος του κάθετα στον αέρα και θα φωνάξει. Το θηλυκό θα επαναλάβει τότε την πράξη. Η τρομπέτα είναι η ίδια πράξη με την αμοιβαία επίδειξη, εκτός από το ότι γίνεται με το ζευγάρι να στέκεται δίπλα-δίπλα (Welch 1997).

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • τρομερός
  • κολυμβητικός
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • μεταναστευτικός
  • αποικιακός

Επικοινωνία και Αντίληψη

  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Η διατροφή του πιγκουίνου του Snares Island δεν είναι καλά γνωστή, ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αποτελείται από κριλ, καλαμάρια και ψάρια (Barham and Barham 1996). Το ψάρι αποτελεί περίπου το 18% της διατροφής του.

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
    • τρώει αρθρόποδα χωρίς έντομα
    • μαλακιοφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • ψάρι
  • μαλάκια
  • υδρόβια καρκινοειδή

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

ΕπειδήΕ. robustusδεν έχει σχεδόν καμία επαφή με τον άνθρωπο, δεν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στον άνθρωπο.



Κατάσταση Διατήρησης

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προβλήματα διατήρησηςΕ. robustus. Και τα 17 είδη πιγκουίνων προστατεύονται νομικά από το κυνήγι και τη συλλογή αυγών. Δεν υπάρχουν εισαγόμενα αρπακτικά της γης στο νησί Snares, ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εισαγωγή του νορβηγικού αρουραίου (Rattus norvegicus) μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Προς το παρόν τα μόνα αρπακτικά των ενηλίκωνΕ. robustusείναι το θαλάσσιο λιοντάρι του Χούκερ. Τα αυγά και οι νεοσσοί υπόκεινται σε θήραμα από καφέ σκούα και γιγάντιες πετρόχλες. Επειδή ο πληθυσμός περιορίζεται στο νησί Snares, δεν υπάρχει κίνδυνος από ανθρώπινη επαφή (Sea World 2001).

Αλλα σχόλια

Υπάρχουν επί του παρόντος 17 αναγνωρισμένα είδη πιγκουίνων. Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν επίσης 32 είδη εξαφανισμένων πιγκουίνων.



Επί του παρόντος υπολογίζεται ότι υπάρχουν μεταξύ 25 και 35 χιλιάδες ζεύγηΕ. robustusπου ζει στο νησί Snares. Ο μέσος πιγκουίνος ζει μεταξύ 15 και 20 ετών (Welch 1997).

Συνεισφέροντες

Nick Bellows (συγγραφέας), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (επιμέλεια), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.