Eudyptes schlegeliroyal πιγκουίνος

Της Kirsty de Wit

Γεωγραφική Εύρος

Βασιλικοί πιγκουίνοι (Ευδύπτης Σλεγέλης) είναι εγγενείς στο νησί Macquarie που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Ανταρκτικής. Το νησί μπορεί να βρεθεί μεταξύ 60 και 40 μοιρών νότιου γεωγραφικού μήκους και 140 και 180 μοιρών ανατολικού γεωγραφικού πλάτους. Αν και το Macquarie είναι το κύριο νησί στο οποίο οι βασιλικοί πιγκουίνοι αποικίζονται και αναπαράγονται, έχουν αναφερθεί και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ανταρκτική. Υπήρξαν επίσης θεάσεις βασιλικών πιγκουίνων στη νεοτροπική περιοχή. κυρίως στα νησιά Φώκλαντ, αλλά και σε διάφορα άλλα, όπως η Νότια Γεωργία, η Χερντ, ο Πρίγκηπας Εδουάρδος και τα νησιά Μάριον. Αυτές οι θεάσεις δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί λόγω της ομοιότητας των βασιλικών πιγκουίνων με τους πιγκουίνους μακαρονιού (Eudyptes chrysolophus) που είναι εγγενείς σε αυτήν την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί συζητούν εάν οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι μεταναστευτικοί, καθώς είναι άγνωστο πού διαμένουν οι βασιλικοί πιγκουίνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου μη αναπαραγωγής (μέσα Απριλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου).(BirdLife International, 2015; Borboroglu και Boersma, 2013; Denhard, et al., 2012; Higgins and Marchant, 1990)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • Αυστραλός
    • ντόπιος
  • την ανταρκτική
    • ντόπιος
  • ωκεάνια νησιά
    • ντόπιος
  • Ειρηνικός ωκεανός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα φωλιάσουν στο νησί Macquarie (34 km x 5 km) έως και 1,6 χιλιόμετρα από την ακτή. Η γεωγραφία του νησιού έχει πολλούς βραχώδεις σχηματισμούς με λιγοστή θαμνώδη βλάστηση, παρέχοντας θέσεις φωλιάσματος χωρίς βλάστηση, επίπεδο, βραχώδες ή αμμώδες έδαφος που περιβάλλεται από βράχους. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι που φωλιάζουν σε λόφους ή σε επικλινείς βράχους (υψόμετρο έως 200 μέτρα) χρησιμοποιούν βράχους για να φτιάξουν τις φωλιές τους και όσοι φωλιάζουν στην παραλία χρησιμοποιούν άμμο. Οι φωλιές χτίζονται κοντά σε ρυάκια που αποτελούν ταυτόχρονα πηγή γλυκού νερού και διαδρομή προς και από τον ωκεανό. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αναζήτησης τροφής στον περιβάλλοντα ωκεανό. Συνήθως καταδύονται από 6 έως 32 μέτρα, αλλά αν χρειαστεί μπορούν να βουτήξουν έως και 226 μέτρα για φαγητό.(BirdLife International, 2015; Carmichael, 2007; Hindell, 1988; Hull and Wilson, 1996a; Hull, 2000)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • γήινος
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • Επίγεια Biomes
  • σαβάνα ή λιβάδι
  • Aquatic Biomes
  • πελαγικός
  • παραλιακός
  • Ανύψωση εύρους
    0 έως 200 μ
    0,00 έως 656,17 πόδια
  • Βάθος εμβέλειας
    6 έως 226 μ
    19,69 έως 741,47 πόδια
  • Μέσο βάθος
    32 μ
    104,99 πόδια

Φυσική περιγραφή

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν μαύρες ραχιαία πλευρές και μαύρες κορώνες, με εξαίρεση ένα άσπρο μπάλωμα στο άκρο τους. Η κοιλιακή πλευρά είναι λευκή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μη αναπαραγωγής, τα ραχιαία φτερά των βασιλικών πιγκουίνων γίνονται θαμπό χάλκινο. Μόλις βγουν στην ξηρά για να αναπαραχθούν, λιώνουν και τα νέα φτερά είναι σκούρα μπλε ή μαύρα. Τα μάγουλα του προσώπου και ο λαιμός των βασιλικών πιγκουίνων είναι συνήθως λευκά και συγχωνεύονται στο λευκό στις κοιλιακές πλευρές τους. Σπάνια, οι βασιλικοί πιγκουίνοι μπορεί να έχουν πιο γκριζωπό χρώμα στην περιοχή του μάγουλου και του λαιμού.



Τα πόδια των βασιλικών πιγκουίνων είναι έντονο ροζ με λίγο μαύρο στα πέλματα και τη φτέρνα. Τα πόδια τους έχουν επίσης νύχια που είναι σκούρο καφέ. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν άνοιγμα φτερών που κυμαίνεται από 176 mm έως 203 mm. Τα βατραχοπέδιλα των βασιλικών πιγκουίνων ποικίλλουν σε μήκος με τα αρσενικά να έχουν κατά μέσο όρο 189,6 χιλιοστά και τα θηλυκά κατά μέσο όρο 185,1 χιλιοστά. Τα βατραχοπέδιλά τους είναι πεπλατυσμένα για να ενισχύσουν την ικανότητα ελιγμών κάτω από το νερό. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν μεγάλους κόκκινο-καφέ γραμμάτια και ένα πορτοκαλοκίτρινο φρύδι που είναι συνεχές σε όλο το μέτωπο με προεξέχοντα φτερά κορυφής. Λόγω αυτών των διακοσμήσεων συχνά συγχέονται με τους πιγκουίνους μακαρονιού (Eudyptes chrysolophus) αλλά οι πιγκουίνοι μακαρονιού έχουν μαύρα πρόσωπα. Τα φτερά της κορυφής μοιάζουν επίσης με εκείνα των πιγκουίνων Rockhopper (Ευδύπτης χρυσόκομος) που κατοικούν στο νησί Macquarie, αλλά τα φτερά της κορυφής των πιγκουίνων Rockhopper ξεφουσκώνουν στα άκρα αντί να παραμένουν κοντά στο κεφάλι.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι κυμαίνονται από 65-75 εκατοστά σε ύψος. Τα αρσενικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα, έχουν μέσο ύψος 73 εκατοστά και βάρος 6 κιλά. Τα θηλυκά είναι κατά μέσο όρο 69 cm και ζυγίζουν 5 kg.



Οι ανήλικοι βασιλικοί πιγκουίνοι μοιάζουν πολύ με τους ενήλικες με λίγες εξαιρέσεις. Τα φτερά της ακρολοφίας δεν αναπτύσσονται πλήρως μέχρι την ενηλικίωση. Τα νεαρά άτομα έχουν επίσης μικρότερους, πιο σκούρους λογαριασμούς που είναι πιο καφέ, ταιριάζουν με τα ραχιαία φτερά τους. Τους λείπει το λευκό έμπλαστρο των ενηλίκων. Το λευκό έμπλαστρο και η αλλαγή του χρώματος των φτερών εμφανίζονται με την πρώτη τήξη καθώς και με την ετήσια ανάπτυξη. Οι ετήσιοι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν ένα χαλάκι με κίτρινα φτερά στη θέση ενός λοφίου. Η κορυφογραμμή μεγαλώνει πλήρως και οι βασιλικοί πιγκουίνοι αποκτούν ανάστημα και χρωματισμό ενηλίκου μετά την τρίτη ετήσια τήξη.(BirdLife International, 2015· Borboroglu και Boersma, 2013· Higgins and Marchant, 1990· Hull and Wilson, 1996a)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • αρσενικό μεγαλύτερο
  • διακόσμηση
  • Μάζα εύρους
    5 έως 6 κιλά
    11,01 έως 13,22 λίβρες
  • Μήκος εύρους
    65 έως 75 cm
    25,59 έως 29,53 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    176 έως 203 mm
    6,93 έως 7,99 ίντσες

Αναπαραγωγή

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι αρσενικοί βασιλικοί πιγκουίνοι επιστρέφουν στο νησί Macquarie για την περίοδο αναπαραγωγής. Τα αρσενικά φτάνουν πρώτα και αποκαθιστούν τις θέσεις φωλιάς τους. Τα θηλυκά φτάνουν στο νησί περίπου 10 μέρες αργότερα για να βρουν το ταίρι τους. Αυτές οι 10 ημέρες επιτρέπουν στα θηλυκά επιπλέον χρόνο για να συγκεντρώσουν τα αποθέματά τους λίπους για να έχουν ενέργεια για ζευγάρωμα. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι ένα μονογαμικό είδος, που επιστρέφουν στον ίδιο σύντροφο χρόνο με το χρόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής. Περιστασιακά ένας σύντροφος δεν εμφανίζεται και ο αποξενωμένος πιγκουίνος θα βρει νέο σύντροφο αν συμβεί αυτό. Η εύρεση ενός νέου συντρόφου συμβαίνει όταν τα αρσενικά κουνούν το κεφάλι τους και φωνάζουν με την ελπίδα ότι ένα θηλυκό θα τα επιλέξει.(Higgins and Marchant, 1990)

  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Η περίοδος αναπαραγωγής για τους βασιλικούς πιγκουίνους είναι αρχές Οκτωβρίου έως μέσα ή τέλη Φεβρουαρίου. Αυτή η χρονική περίοδος είναι η βέλτιστη για αναπαραγωγή λόγω της αφθονίας της τροφής. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν τη φυσική ικανότητα να αναπαράγονται όταν φτάσουν στην ανεξαρτησία, αλλά οι περισσότεροι δεν αναπαράγονται μέχρι την ηλικία των τουλάχιστον 5 ετών. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στους νεότερους πιγκουίνους που βιώνουν έλλειψη συντρόφου, έλλειψη επιτυχίας αναπαραγωγής (γονιμοποίηση) και έλλειψη φυσικής αντοχής για να επιστρέψουν στο νησί. Όλοι οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα αναπαραχθούν μέχρι την ηλικία των 11 ετών.



βίντεο κακοποίησης chihuahua

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι ζευγαρώνουν και παράγουν 2 αυγά, με διαφορά 4-6 ημερών. Το πρώτο ωάριο είναι συχνά μικρότερο (μέσο βάρος 100,3 g) και συχνά δεν γονιμοποιείται με αποτέλεσμα την απώλεια του ωαρίου. Έχει παρατηρηθεί ότι οι βασιλικοί πιγκουίνοι μπορεί ακόμη και να απορρίψουν το πρώτο αυγό από τη φωλιά πριν από την επώαση, αν και ο λόγος είναι άγνωστος. Το δεύτερο αυγό είναι μεγαλύτερο από το πρώτο (μέσο βάρος 159,3 g). Και τα δύο φύλα συμμετέχουν στην επώαση του αυγού σε διάστημα 32-37 ημερών (μέσος όρος 35 ημερών). Εάν το πρώτο ωάριο γονιμοποιηθεί επιτυχώς και ληφθεί μέριμνα, τότε μπορεί να εκκολαφθούν και τα δύο, αλλά κανονικά μόνο το δεύτερο ωάριο θα ωριμάσει.

Μετά την εκκόλαψη, οι νεοσσοί θα μείνουν στη φωλιά για 10-20 ημέρες με τους αρσενικούς βασιλικούς πιγκουίνους να τους προστατεύουν. Μετά από 3 εβδομάδες (συνήθως 21 έως 24 ημέρες), οι νεοσσοί θα γίνουν κινητοί και θα σχηματίσουν ομάδες (που ονομάζονται βρεφονηπιακοί σταθμοί) με άλλα νεογέννητα. Περίπου 42 ημέρες αργότερα (5-6 εβδομάδες), τα νεογνά φθάνουν στην ωριμότητα και θα φύγουν μόνα τους για την εκτός εποχής.(Higgins and Marchant, 1990· Hindell, et al., 2012· Waas and Caulfield, 2000)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Οι βασιλικοί πιγκουίνοι αναπαράγονται μία φορά το χρόνο.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Η περίοδος αναπαραγωγής των βασιλικών πιγκουίνων εκτείνεται από τις αρχές Οκτωβρίου και τελειώνει προς τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    1 προς 2
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    1
  • Χρόνος εμβέλειας έως την εκκόλαψη
    32 έως 37 ημέρες
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    35 ημέρες
  • Εμβέλεια ηλικίας
    21 έως 24 ημέρες
  • Μέση ηλικία εκπυρσοκρότησης
    22 μέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    5 έως 6 εβδομάδες
  • Μέσος χρόνος για την ανεξαρτησία
    5 εβδομάδες
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (γυναίκα)
    1 έως 11 ετών
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (γυναίκα)
    5 χρόνια
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (άρρεν)
    1 έως 11 ετών
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (άρρεν)
    5 χρόνια

Κατά την άφιξή τους στο νησί Macquarie, τα αρσενικά αρχίζουν να αναδημιουργούν τις φωλιές τους χρησιμοποιώντας πόρους όπως βράχο, άμμο και γρασίδι από τις περιοχές φωλιάς. Και οι δύο πιγκουίνοι μοιράζονται την επώαση αυγών όπου ο ένας θα αναζητήσει τροφή ενώ ο άλλος κάθεται στο αυγό. Και οι δύο γονείς θα είναι παρόντες για την εκκόλαψη των 1-2 πρόωρων νεοσσών τους. Μόλις εκκολαφθούν, οι αρσενικοί βασιλικοί πιγκουίνοι θα παραμείνουν στη φωλιά για να προστατεύουν τα νεογνά μέχρι να γίνουν νεογέννητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το θηλυκό αναζητά τροφή φεύγοντας κατά μέσο όρο δύο φορές κάθε τρεις ημέρες. Μόλις οι νεοσσοί κινηθούν και σχηματίσουν βρεφονηπιακούς σταθμούς, και οι δύο γονείς αναζητούν τροφή για την οικογένεια.(Borboroglu και Boersma, 2013· Higgins and Marchant, 1990· Hindell, et al., 2012· Hull and Wilson, 1996b· St. Clair and Waas, 1995· Waas and Caulfield, 2000)



  • Γονική Επένδυση
  • πρόωρη
  • ανδρική γονική μέριμνα
  • γυναικεία γονική μέριμνα
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Η διάρκεια ζωής των βασιλικών πιγκουίνων αμφισβητείται μεταξύ των επιστημόνων και τα δεδομένα δεν είναι συνεπή μεταξύ των ευρημάτων. Η μέση αναμενόμενη διάρκεια ζωής των περισσότερων πιγκουίνων στη φύση είναι 15-20 χρόνια. Πολλοί βασιλικοί πιγκουίνοι δεν ζουν μετά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, καθώς οι νεότεροι πιγκουίνοι δεν έχουν τη φυσική αντοχή για να ανεχθούν περιβαλλοντικές συνθήκες και απειλές. Συχνά οι βασιλικοί πιγκουίνοι πεθαίνουν από κατάποση πλαστικού, παρασιτική ασθένεια ή θήρευση. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν βρίσκονται σε αιχμαλωσία, επομένως η διάρκεια ζωής σε αιχμαλωσία είναι άγνωστη.(BirdLife International, 2015· Borboroglu και Boersma, 2013· Higgins and Marchant, 1990)

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι ημερήσιοι. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι ζουν κοινωνικά μέσα σε μια αποικία, αλλά είναι πολύ εδαφικοί στις μεμονωμένες περιοχές φωλιάς τους (περίπου 2 m^2). Το είδος είναι μια πολύ κινητική ομάδα και πιστεύεται ότι είναι μεταναστευτικό, αλλά καμία μελέτη δεν έχει διερευνήσει περαιτέρω τα μεταναστευτικά πρότυπα. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι επίσης γενέθλιοι, κινούνται γρήγορα και αποτελεσματικά στο νερό.



Μόλις τα αρσενικά δημιουργήσουν μια θέση φωλιάς, θα κουνήσουν τα κεφάλια τους γρήγορα από τη μια πλευρά στην άλλη. Αυτό μεταδίδει σε άλλους ότι η επικράτεια είναι δική τους και θα την υπερασπιστούν έναντι οποιωνδήποτε αντιληπτών απειλών. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι που εντοπίζουν απειλές ή αρπακτικά εκτός εμβέλειας επίθεσης (περίπου 2 μέτρα) θα κλίνουν το κεφάλι τους προς την απειλή και θα φωνάξουν έναν ήχο που σχετίζεται με ένα σφύριγμα ή ένα κλάμα. Όταν ένα αρπακτικό είναι πιο κοντά, οι πιγκουίνοι θα κινήσουν το κεφάλι και τα βατραχοπέδιλά τους για να εκφοβίσουν πριν επιτεθούν. Η μόνη κατάσταση στην οποία οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν θα ανταποδώσουν την επίθεση είναι όταν τα θηλυκά επωάζουν το αυγό. Τα θηλυκά που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα γέρνουν και θα σκύβουν, αντέχοντας το ράμφισμα στην ραχιαία πλευρά τους για να προστατεύσουν το αυγό. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι επιτίθενται επίσης σε άλλους κοντά ως μορφή ψυχαγωγίας. Θα επιτεθούν με ανοιχτά ράμφη, τα οποία θα μετατραπούν σε διελκυστίνδα όταν τα ράμφη συμπλέκονται.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις περπατώντας γρήγορα με το σώμα όρθιο, το κεφάλι σκυμμένο και τα βατραχοπέδιλα κρατημένα μπροστά. Αυτή η στάση δεν εκλαμβάνεται ως άμεση απειλή και κρατά τους βασιλικούς πιγκουίνους από ευθείες επιθέσεις, αν και θα υπόκεινται σε ραμφίσματα από άλλους βασιλικούς πιγκουίνους από τους οποίους περνούν.

Τα αρσενικά θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τα θηλυκά κουνώντας τα κεφάλια τους πάνω-κάτω ενώ φωνάζουν με την ελπίδα ότι ένα θηλυκό θα τα επιλέξει για σύντροφό τους. Όταν επανενώνονται με έναν καθιερωμένο σύντροφο στην αρχή της σεζόν, οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα γυρίσουν το κεφάλι τους και θα γέρνουν ο ένας στον άλλο για να αγγίξουν και να δείξουν αποδοχή. Μόλις οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν παραγάγει με επιτυχία τα αυγά τους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούν να γίνουν δεκτοί όταν επιστρέψουν στη φωλιά. Αυτά περιλαμβάνουν το να υποκλίνονται στη φωλιά, να τινάζουν το σώμα και να φωνάζουν μέχρι να συναντηθούν και να τρίβουν τους λαιμούς/κεφάλια με τους συντρόφους τους. Μπορεί επίσης να αρχίσουν να τρέχουν πιο γρήγορα μία φορά μέσα σε 2 μέτρα από τη φωλιά μέχρι να έρθουν σε επαφή, να αγγίξουν και στη συνέχεια να φωνάξουν μαζί έναν ήχο παρόμοιο με μια τρομπέτα.(Borboroglu και Boersma, 2013· Higgins and Marchant, 1990)

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • κολυμβητικός
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • μεταναστευτικός
  • εδαφικός
  • Κοινωνικός
  • αποικιακός
  • Μέσο μέγεθος περιοχής
    2 m^2

Εύρος Εστίας

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι υπερασπίζονται την περιοχή φωλιάς τους περίπου 2 m^2 γύρω από τη φωλιά τους. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα διανύσουν μια σειρά από 68 km έως 600 km για αναζήτηση τροφής.(Borboroglu και Boersma, 2013; Denhard, et al., 2012)

Επικοινωνία και Αντίληψη

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι επικοινωνούν φωνητικά. Οι κλήσεις είναι αναπόσπαστες για την εύρεση και την επικοινωνία με άλλους στην αποικία, συμπεριλαμβανομένων των συντρόφων και των νεοσσών. Η κύρια κλήση μπορεί να περιγραφεί ως ένας βαθύς ήχος παρόμοιος με αυτόν ενός γαϊδάρου (Αφρικανικό άλογο). Όταν οι βασιλικοί πιγκουίνοι επιτίθενται σωματικά ο ένας στον άλλον, θα βγάλουν ένα μικρό, σύντομο κραυγή ή γάβγισμα. Οι αρσενικοί βασιλικοί πιγκουίνοι παλεύουν γρήγορα και προστατεύουν τη φωλιά τους, κάνοντας συχνά έναν ήχο παρόμοιο με ένα σφύριγμα ή ένα κλάμα για απειλές. Υπάρχουν πολλά άλλα καλέσματα που μπορούν να παράγουν οι βασιλικοί πιγκουίνοι, όλα αποτελούμενα από δέστρες διαφορετικών συχνοτήτων και παλμών. Οι νεοσσοί πιγκουίνων είναι περιορισμένοι στις φωνές τους, κάνοντας μόνο ένα κελάηδημα για να ζητιανεύουν ενώ βρίσκονται στις φωλιές τους. Όταν τα μικρά φεύγουν από τις φωλιές, αρχίζουν να μαθαίνουν τα καλέσματα των ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, οι βασιλικοί πιγκουίνοι επικοινωνούν συχνά με το άγγιγμα και τη φωνή με τους συντρόφους και τους νεοσσούς βγάζοντας μια κραυγή μέχρι να συναντηθούν και να τρίβουν τους λαιμούς/κεφάλια με τους συντρόφους τους όταν επιστρέφουν στη φωλιά. Μπορεί επίσης να αρχίσουν να τρέχουν γρηγορότερα σε απόσταση 2 μέτρων από τη φωλιά, ενώ παράγουν ήχους κραδασμών σε αρμονία με το ταίρι τους. Όταν έρχονται σε επαφή, αγγίζουν και μετά σαλπίζουν μαζί.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι σταματούν συχνά στις δραστηριότητές τους για να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις της όρασης, της όσφρησης και της ακοής τους προκειμένου να αξιολογήσουν το περιβάλλον τους και να εντοπίσουν τους θηρευτές. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν εξαιρετική όραση, ιδιαίτερα όταν κολυμπούν και αναζητούν τροφή για θήραμα. Οι κερατοειδείς των ματιών των βασιλικών πιγκουίνων είναι επίπεδοι. Αυτό τους επιτρέπει να εστιάζουν καλύτερα το φως ενώ βρίσκονται κάτω από το νερό και να έχουν μεγαλύτερη αντίληψη βάθους. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι μπορούν να δουν βιολετί, μπλε και πράσινο, αλλά όχι κόκκινο. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι χρησιμοποιούν χημική επικοινωνία για να μυρίσουν το θήραμα κάτω από το νερό ενώ αναζητούν τροφή.(Borboroglu and Boersma, 2013; Higgins and Marchant, 1990; Holmes, 2007; Hull, 1999; Wolkomir and Wolkomir, 1991)

  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία
  • Άλλοι τρόποι επικοινωνίας
  • ντουέτα
  • ρεφρέν
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Μόνο πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή κατά την περίοδο αναπαραγωγής των βασιλικών πιγκουίνων είναι διαθέσιμες, καθώς αυτή είναι η μόνη φορά που είναι γνωστό το πού βρίσκονται και μπορούν να μελετηθούν. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι τρώνε σαρκοφάγα θαλάσσια πλάσματα. Το κύριο συστατικό της διατροφής των βασιλικών πιγκουίνων είναι τα ευφαυσοειδή καρκινοειδή, που αποτελούνται από είδη όπως το κριλ της ΑνταρκτικήςΕυφαυσία του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτά τα καρκινοειδή αποτελούν περίπου το 51% της ημερήσιας πρόσληψης, με το υπόλοιπο 49% να αποτελείται από ψάρια και καλαμάρια. Οι ενήλικες κάνουν συχνά πιο σύντομα και πιο συχνά ταξίδια για αναζήτηση τροφής μετά τη γέννηση των νεοσσών, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι νεοσσοί τρέφονται επαρκώς. Τα κοτόπουλα τρέφονται με αναρροφημένη τροφή από τους ενήλικους πιγκουίνους μέχρι να ωριμάσουν στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης (περίπου 65 ημέρες). Τα νεογνά τρέφονται από τους γονείς έως ότου μεταβούν από νεογέννητο σε ώριμο πιγκουίνο (περίπου 5-6 εβδομάδων) στον οποίο είναι ανεξάρτητα.(Borboroglu και Boersma, 2013; Higgins and Marchant, 1990; Hindell, et al., 2012; Hull, 1999)

τροφή για σκύλους σε μπολ
  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
    • τρώει αρθρόποδα χωρίς έντομα
  • Ζωικές Τροφές
  • ψάρι
  • μαλάκια
  • υδρόβια καρκινοειδή

Αρπακτικά

Στο νησί Macquarie τα μόνα αρπακτικά που κατοικούν στην ξηρά που αποτελούν κίνδυνο είναι οι μαύροι αρουραίοι (Rattus rattus). Οι μαύροι αρουραίοι μπαίνουν συχνά σε χώρους φωλεοποίησης και καταναλώνουν μικρά και αυγά. Άλλα αρπακτικά που επιτίθενται στους πιγκουίνους είναι τα υποανταρκτικά σκούα (Cathracta lonnbergi) και νότιοι ελέφαντες (Μιρούνγκα λεονίνη). Τα εισαγόμενα παιχνίδια του Stewart Island (Galliralus australis), Ευρωπαϊκά κουνέλια (Oryctolagus cuniculus), και άγριες γάτες (Γάτα) ήταν κάποτε σημαντικοί θηρευτές των βασιλικών πιγκουίνων. Τα τρία είδη έχουν αφαιρεθεί και/ή εξαλειφθεί ως αρπακτικά των βασιλικών πιγκουίνων. Στο παρελθόν πολλοί βασιλικοί πιγκουίνοι κυνηγήθηκαν και σκοτώθηκαν για παραγωγή πετρελαίου από τον άνθρωπο (Homo sapiens). Σήμερα, οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν χρησιμοποιούνται πλέον για τέτοιες χρήσεις.

Για να αποφύγουν τα αρπακτικά, οι βασιλικοί πιγκουίνοι θα κάνουν προειδοποιητικές κλήσεις για να ειδοποιήσουν τους άλλους για την απειλή. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν χρωματισμό που βοηθά στην προσαρμογή έναντι των αρπακτικών στο νερό. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν λευκές κοιλιακές πλευρές που αναμειγνύονται με την επιφάνεια του νερού και μαύρες ραχιαία πλευρές που αναμειγνύονται με τα βάθη των ωκεανών. Αυτό τους βοηθά να μην διακρίνονται από το περιβάλλον που τους περιβάλλει όταν βρίσκονται στο νερό.(BirdLife International, 2015· Borboroglu και Boersma, 2013· Hull and Wilson, 1996a· Jones, 1988· Trathan, et al., 2015)

  • Προσαρμογές κατά των αρπακτικών
  • αινιγματικός

Ρόλοι οικοσυστήματος

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι ένα αποικιακό είδος με πολλά παράσιτα. Μεταξύ των πιο κοινών παρασίτων των βασιλικών πιγκουίνων είναι αρκετά είδη ψειρών (Austrogoniodes cristati,Austrogoniodes demersus,Austrogoniodes hamiltoni,Austrogoniodes macquariensis,Austrogoniodes strutheus), ψύλλοι (Pagipsylla galliralli), και κρότωνες (Ixodes). Οι νεοσσοί είναι πιο συχνά η ηλικιακή κατηγορία που έχουν μολυνθεί από τσιμπούρια. Οι νεοσσοί συχνά σημειώνεται ότι τους έχουν γύρω από τα μάτια και το στόμα τους και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους. Τόσο οι ψύλλοι όσο και τα τσιμπούρια βρίσκονται συχνά όχι μόνο σε πιγκουίνους, αλλά και σε φωλιές. Υπάρχουν επίσης αρκετά είδη στο Phylum Nematoda (γένηΣτομάχικαιΝέα Γη) που βρίσκονται στα έντερα των βασιλικών πιγκουίνων. Αγνώστων στοιχείων κεστόδων έχουν επίσης ανακαλυφθεί σε βασιλικούς πιγκουίνους. Τα αποτελέσματα αυτών των παρασίτων είναι άγνωστα.(Brandao, et al., 2014; Jones, 1988; Major, et al., 2009)

Commensal/παρασιτικά είδη

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν παρέχουν πλέον θετική οικονομική σημασία στους ανθρώπους. Στις αρχές του 1900, κατά μέσο όρο 150.000 βασιλικοί πιγκουίνοι κυνηγούνταν κάθε χρόνο για παραγωγή πετρελαίου. Το κυνήγι βασιλικών πιγκουίνων απαγορεύτηκε γύρω στο 1919-1920. Ο συνολικός αριθμός των βασιλικών πιγκουίνων που σκοτώθηκαν λόγω κυνηγιού είναι άγνωστος, αλλά ο πληθυσμός αυξήθηκε μετά την κατάργηση της πρακτικής και παραμένει σταθερός στα 1,7 εκατομμύρια σήμερα.(BirdLife International, 2015; Higgins and Marchant, 1990)

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι φιλοξενούν τσιμπούριαIxodes uraieπου μπορεί να μεταδώσει τη νόσο του Lyme. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι πιθανές δεξαμενές γιαBorrelia burgdorferi(το βακτήριο που προκαλεί το Lyme) όπως και άλλοι πιγκουίνοι που φιλοξενούν το ίδιο παράσιτο κρότωνες είναι αποδεδειγμένες δεξαμενές. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι η πρώτη περίπτωση βιώσιμης δεξαμενήςBorrelia burgdorferiστο νότιο ημισφαίριο.(Jones, 1988; Major, et al., 2009; Olsén, et al., 1993)

  • Αρνητικές Επιπτώσεις
  • τραυματίζει ανθρώπους
    • μεταφέρει ανθρώπινη ασθένεια

Κατάσταση Διατήρησης

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι ταξινομούνται επί του παρόντος ως «Σχεδόν απειλούμενοι» στην Κόκκινη Λίστα της IUCN. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν έχουν ειδικό καθεστώς στον ομοσπονδιακό κατάλογο των ΗΠΑ, στη λίστα CITES, στην πολιτεία του Μίσιγκαν και στον νόμο των ΗΠΑ για τα αποδημητικά πτηνά.

Πριν κυνηγηθούν ενεργά για λάδι, ο πληθυσμός των βασιλικών πιγκουίνων ήταν μεγαλύτερος από 3 εκατομμύρια, αλλά σήμερα οι πληθυσμοί των βασιλικών πιγκουίνων παραμένουν σταθεροί σε περίπου 1,7 εκατομμύρια. Υπάρχουν πολλές προσπάθειες διατήρησης για να αυξηθεί ο σημερινός πληθυσμός των βασιλικών πιγκουίνων. Πολλές από αυτές τις προσπάθειες περιελάμβαναν την εξάλειψη αρπακτικών όπως οι άγριες γάτες (Γάτα), μαύροι αρουραίοι (Rattus rattus), και ευρωπαϊκά κουνέλια (Oryctolagus cuniculus) στο νησί Macquarie. Η διαχείριση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης έπαιξε επίσης ρόλο. Οι απειλές για τους βασιλικούς πιγκουίνους που προκαλούνται από τον άνθρωπο περιλαμβάνουν την υποβάθμιση των οικοτόπων, τη ρύπανση και τις ασθένειες.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που έχουν προταθεί για τη συνέχιση των προσπαθειών διατήρησης. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την έρευνα των επιπτώσεων στους βασιλικούς πιγκουίνους όταν καταπίνουν συντρίμμια και την παρακολούθησή τους σε στιγμές που η τροφή εξαντλείται από τις ανθρώπινες αλιευτικές προσπάθειες. Υπάρχει επίσης έρευνα που εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στο είδος. Υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή ενός σχεδίου βιοασφάλειας για την ενεργό καταπολέμηση της απειλής της κλιματικής αλλαγής.(BirdLife International, 2015· Borboroglu και Boersma, 2013· Carmichael, 2007· Higgins and Marchant, 1990· Holmes, 2007· Trathan, et al., 2015)

Συνεισφέροντες

Kirsty de Wit (συγγραφέας), Πανεπιστήμιο Radford, Karen Powers (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Alex Atwood (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Marisa Dameron (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Tanya Dewey (επιμέλεια), University of Michigan-Ann Arbor.