Eudyptula minorlittle πιγκουίνος

Από την Ashley Chung

Γεωγραφική Εύρος

Ελάσσονας ευδύπτουλαςβρίσκεται σε όλη τη νότια ακτή της Αυστραλίας και βόρεια ως το νότιο μοναχικό νησί στα ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας. Είναι επίσης ιθαγενείς στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.(Hoskins, et al., 2008)

Ελάσσονας ευδύπτουλαςέχει έξι αναγνωρισμένα υποείδη.E. m. novaehollandiaβρίσκεται γεωγραφικά στην Αυστραλία. Τα άλλα πέντε υποείδη,E. m. ιρεδαει,E. m. μεταβλητός,E. m. albosignata,E. m. ανήλικος,E. m. chathamensis, διανέμονται σε όλη τη χώρα της Νέας Ζηλανδίας.(Davis and Renner, 2003)



  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • Αυστραλός
    • ντόπιος
  • Ειρηνικός ωκεανός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Όταν βρίσκεσαι στη στεριά,Ελάσσονας ευδύπτουλαςκατοικεί σε παραθαλάσσια ενδιαιτήματα με καλές συνθήκες φωλιάς. Μικροί πιγκουίνοι φωλιάζουν σε λαγούμια σκαμμένα σε γυμνή άμμο ή κάτω από βλάστηση. Εάν το έδαφος είναι πολύ μαλακό για να χωρέσει ένα λαγούμι, αυτοί οι πιγκουίνοι φωλιάζουν επίσης σε σπηλιές και σχισμές βράχων. Οι βιότοποι περιλαμβάνουν βραχώδη ακτογραμμή, σαβάνα, θαμνόδασος ή δάση. Οι μικροί πιγκουίνοι είναι θαλάσσια θαλασσοπούλια και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κολυμπώντας κάτω από το νερό.(Ropert-Coudert, et al., 2009)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • εγκρατής
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • Επίγεια Biomes
  • δάσος
  • θαμνόδασος
  • Aquatic Biomes
  • παραλιακός
  • Άλλα χαρακτηριστικά ενδιαιτημάτων
  • σπηλιές

Φυσική περιγραφή

Ως ο μικρότερος πιγκουίνος στον κόσμο, αυτό το πουλί χωρίς πτήση έχει μέσο ύψος 30 εκατοστά και έχει βάρος από 1,1 έως 1,2 κιλά. Έχει μαύρο χαρτόνι με μέσο μήκος 35 mm και μάτια που κυμαίνονται από ασημί έως μπλε, γκρι και φουντουκιές. Το πηγούνι και ο λαιμός του είναι λευκό μαζί με το κάτω μέρος των πτερυγίων και του κορμού του. Η κορυφή του κεφαλιού, ο λαιμός και η ραχιαία πλευρά των πτερυγίων και του κορμού του είναι λουλακί-μπλε. Το χρώμα των φτερών του πιγκουίνου μπορεί να γίνει πιο θαμπό με την ηλικία και το χρώμα των κάτω πλευρών τους μπορεί να κυμαίνεται από λευκό έως γκρι έως καφέ. Ο σεξουαλικός διμορφισμός δεν είναι έντονος σε αυτό το είδος. Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα και έχουν μεγαλύτερους και βαθύτερους λογαριασμούς από τα θηλυκά. Τα αρσενικά έχουν μέσο μήκος χαρτονομίσματος 35,7 mm και μέσο βάθος χαρτονομίσματος 15,4 mm. Τα θηλυκά έχουν μέσο μήκος λογαριασμού 34,5 mm και μέσο βάθος 14,1 mm. Το μήκος του πτερυγίου είναι παρόμοιο και στα δύο φύλα με μέσο όρο 117,5 mm.

Τα νεαρά έχουν ένα ραχιαίο φτέρωμα που είναι πιο φωτεινό γαλάζιο από το λουλακί-μπλε των ενηλίκων. Τα νεαρά έχουν επίσης λεπτότερο και μικρότερο ράμφος.(Davis and Renner, 2003; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)



  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • τα ίδια φύλα
  • αρσενικό μεγαλύτερο
  • Μάζα εύρους
    1,1 έως 1,2 κιλά
    2,42 έως 2,64 λίβρες
  • Μέσο μήκος
    30 εκ
    11,81 ίντσες

Αναπαραγωγή

Η ερωτοτροπία ξεκινά με τους μικρούς αρσενικούς πιγκουίνους να κάνουν εμφανίσεις ερωτοτροπίας και να κάνουν κλήσεις ζευγαρώματος. Ένα αρσενικό θα κρατήσει το σώμα του σε όρθια θέση με βατραχοπέδιλα πάνω από την πλάτη του, τον λαιμό τεντωμένο και το κεφάλι όρθιο στραμμένο προς τον ουρανό. Στη συνέχεια, το αρσενικό εκπέμπει έναν ήχο κραδασμών. Αυτές οι οθόνες μπορούν να εκτελεστούν μόνες τους ή σε μια ομάδα μη ζευγαρωμένων αρσενικών. Περιστασιακά το αρσενικό θα εμφανιστεί μπροστά σε μια φωλιά που κατασκεύασε. Αφού μια γυναίκα επιλέξει ένα αρσενικό, κάνουν μια επίδειξη μαζί. Ένα άτομο στέκεται όρθιο και απλώνει τα βατραχοπέδιλά του με το κεφάλι σκυμμένο, κάτι που δίνει σήμα στο άλλο πουλί να ακολουθήσει και περπατούν σε μικρούς κύκλους γύρω από τη φωλιά, τσιμπολογώντας καθώς προχωρούν. Μετά από αυτήν την εμφάνιση από αρσενικά και θηλυκά, πραγματοποιείται σύζευξη.

Οι μικροί πιγκουίνοι σχηματίζουν μονογαμικά ζεύγη και η διατήρηση των ζευγαρωμένων ζευγών από χρόνο σε χρόνο είναι υψηλή σε αυτό το είδος. Τα ζευγάρια είναι πιθανό να χωρίσουν μόνο μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα φωλεοποίησης ή θάνατο.(Davis and Renner, 2003, Williams, 1995)

  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Οι μικροί πιγκουίνοι αναπαράγονται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο σε χαλαρές αποικίες. Μπορούν να φωλιάσουν σε λαγούμια, βραχώδεις γκρεμούς ή σπηλιές, όπου γεννούν ένα συμπλέκτη από 1 έως 2 αυγά. Τα αυγά είναι λεία και λευκά στην όψη. Έχουν μέσο βάρος 53 g και μέση διάμετρο 42,0 mm. Η επώαση λαμβάνει χώρα για 31 έως 40 ημέρες και οι νεοεκκολαφθέντες νεοσσοί έχουν μέσο βάρος 36 έως 47 g. Οι νεοσσοί είναι ημι-αλτριακοί, έτσι γεννιούνται με φτερά πουπουλένια, χρειάζονται εκτροφή, δεν μπορούν να φύγουν από τη φωλιά και δεν μπορούν να τραφούν. Μετά την εκκόλαψη των μικρών, οι επόμενες 18 έως 38 ημέρες ονομάζονται «περίοδος φύλαξης» για τους πιγκουίνους, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο γονείς γεννούν τα μικρά, ανταλλάσσοντας τα μικρά τους κάθε 3 έως 4 ημέρες. Μετά την αρχική περίοδο φύλαξης, οι γονείς χαλαρώνουν τα καθήκοντά τους και φυλάνε τους νεοσσούς μόνο τη νύχτα. Το εκπυρσοκρότημα συμβαίνει όταν ο νεοσσός είναι 50 έως 65 ημερών και αυτή τη στιγμή έχει αυξηθεί από 800 g έως 1150 g. Οι ανήλικοι φτάνουν στην πλήρη ανεξαρτησία σε ηλικία 57 έως 78 ημερών. Οι περισσότεροι ανήλικοι πιγκουίνοι φθάνουν στην αναπαραγωγική ωριμότητα σε ηλικία 3 ετών.(Davis and Renner, 2003, Williams, 1995)



Ο κύκλος αναπαραγωγής τουΕλάσσονας ευδύπτουλαςμεταβάλλεται ανάλογα με τη θέση φωλεοποίησης και πολλούς άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η διατροφή, η ηλικία, η ημερομηνία αναπαραγωγής μπορούν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα του κύκλου αναπαραγωγής και την επιτυχία της φωλεοποίησης. Η έλλειψη διατροφής έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί τη διαδικασία αναπαραγωγής. Η πιθανότητα επιτυχίας της αναπαραγωγής αυξάνεται επίσης με την ηλικία. Αυτή η τάση αποδίδεται στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πιγκουίνοι έχουν περισσότερη εμπειρία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των νεοσύστατων. Οι μικροί πιγκουίνοι μπορούν να βάλουν πολλαπλούς συμπλέκτες εάν ο πρώτος συμπλέκτης ήταν αποτυχημένος ή εάν οι ενήλικες μεγάλωσαν τα πρώτα τους νεογνά νωρίς στην αναπαραγωγική περίοδο.(Heber, et al., 2008; Knight and Rogers, 2004; Nisbet και Dann, 2009)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Οι μικροί πιγκουίνοι αναπαράγονται μία φορά το χρόνο, ωστόσο, έχουν την ικανότητα να βάζουν έναν επιπλέον συμπλέκτη.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Η περίοδος αναπαραγωγής εμφανίζεται συνήθως από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, αλλά μπορεί να ποικίλλει γεωγραφικά.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    1 προς 2
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    δύο
  • Χρόνος εμβέλειας έως την εκκόλαψη
    31 έως 40 ημέρες
  • Εμβέλεια ηλικίας
    50 έως 65 ημέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    57 έως 78 ημέρες
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (γυναίκα)
    3 χρόνια
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (άρρεν)
    3 χρόνια

Και τα δύο φύλα αναλαμβάνουν ευθύνες στη διαδικασία αναπαραγωγής. Τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί πιγκουίνοι μπορεί να χτίζουν τη φωλιά τους μαζί, αλλά το αρσενικό μπορεί να έχει μεγαλύτερο ρόλο στη φυσική κατασκευή του λαγούμι. Το θηλυκό συχνά αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στο στάδιο της επώασης, αλλά το αρσενικό εξακολουθεί να βοηθά ανταλλάσσοντας καθήκοντα με το θηλυκό κάθε 3 έως 4 ημέρες. Μετά τη γέννηση των νεοσσών, και οι δύο γονείς συνεχίζουν να γεννούν τα μικρά κατά την «περίοδο φύλαξης». Και πάλι, οι γονείς ανταλλάσσουν καθήκοντα φύλαξης κάθε 3 έως 4 ημέρες, έτσι ώστε ο ένας να γεννά τους νεοσσούς ενώ ο άλλος να αναζητά τροφή. Μετά από αρκετές εβδομάδες, οι γονείς μειώνουν τον χρόνο φύλαξης μόνο τη νύχτα. Οι νεοσσοί πετούν μετά από 50 έως 65 ημέρες, οπότε φεύγουν από τη φωλιά και δεν επιστρέφουν για αρκετές ημέρες. Οι ανήλικοι αποκτούν την ανεξαρτησία από τους γονείς τους σε ηλικία 57 έως 78 ημερών.(Williams, 1995)

  • Γονική Επένδυση
  • αλτριωτικός
  • ανδρική γονική μέριμνα
  • γυναικεία γονική μέριμνα
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Οι μικροί πιγκουίνοι ζουν κατά μέσο όρο 6 χρόνια. Ωστόσο, ένας μικρός πιγκουίνος πιάστηκε ξανά σε ηλικία 25 ετών και 8 μηνών. Δεν βρέθηκαν δεδομένα για τη διάρκεια ζωής του πουλιού σε αιχμαλωσία.('Little Penguin, Eudyptula minor', 2009; Nisbet and Dann, 2009)



  • Διάρκεια ζωής εύρους
    Κατάσταση: άγρια
    25,6 (υψηλό) έτη
  • ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ
    Κατάσταση: άγρια
    6 χρόνια

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ελάσσονας ευδύπτουλαςέχει πάνω από δώδεκα διαφορετικές επιδείξεις επιθετικής συμπεριφοράς. Αυτές οι οθόνες μπορούν τελικά να χωριστούν σε 4 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των σταθερών προειδοποιητικών οθονών, της γρήγορης προώθησης προς τον εισβολέα, της σύντομης σωματικής επαφής και των σωματικών επιθέσεων. Και οι τέσσερις συμπεριφορές περιλαμβάνουν διαφορετικό τύπο φυσικής εμφάνισης και φωνητικής έκφρασης.

emoji φλοιού

Οι σταθερές προειδοποιητικές ενδείξεις εμφανίζονται όταν η απειλή απέχει 1 έως 3 μέτρα από τον πιγκουίνο. Ο πιγκουίνος απλώνει τα βατραχοπέδιλά του, κρατώντας το σώμα του όρθιο και δίνοντας στον εισβολέα ένα άμεσο βλέμμα συνοδευόμενο από μια δυνατή φωνή. Όταν ο πιγκουίνος προχωρά γρήγορα προς τον εισβολέα, περπατά γρήγορα ή πέφτει προς τον εισβολέα με μια κλήση που μοιάζει με μπρέι. Η σύντομη σωματική επαφή μπορεί να κυμαίνεται από το άγγιγμα των λογαριασμών μέχρι το χτύπημα του εισβολέα με ένα βατραχοπέδιλο. Εάν ο πιγκουίνος βρίσκεται στο λαγούμι του, πετάει έξω για να ραμφίσει τον εισβολέα με το ράμφος του. Εάν ο εισβολέας δεν υποχωρήσει, οι πιγκουίνοι καταφεύγουν σε σωματικές επιθέσεις που περιλαμβάνουν δάγκωμα και ξυλοδαρμό με βατραχοπέδιλα.(Williams, 1995)



Οι μικροί πιγκουίνοι θεωρούνται οι πιο νυχτόβιοι πιγκουίνοι, αλλά γενικά περνούν όλη την ημέρα αναζητώντας τροφή στη θάλασσα και επιστρέφουν στη στεριά για να ξεκουραστούν το σούρουπο. Στην περίοδο αναπαραγωγής, οι πιγκουίνοι κολυμπούν μόνο 8 έως 9 χιλιόμετρα από την ακτή για περίπου 12 έως 18 ώρες κάθε φορά. Αυτά τα σύντομα ταξίδια είναι πιθανώς επειδή οι νεοσσοί έχουν περιορισμένη ικανότητα θερμορύθμισης και πρέπει να ταΐζονται συνεχώς. Κατά τη διάρκεια της μη αναπαραγωγικής περιόδου, οι πιγκουίνοι μπορούν να κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έως και 710 km, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις συνεχίζουν να μένουν σε απόσταση 20 km από την ακτή. Οι μικροί πιγκουίνοι πρέπει να χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας για να βουτήξουν στο νερό από τους μεγαλύτερους πιγκουίνους, και παρόλο που μπορούν να βουτήξουν έως και 67 μέτρα σε βάθος, παραμένουν ως επί το πλείστον σε απόσταση 5 μέτρων από την επιφάνεια. Όταν οι πιγκουίνοι επιστρέφουν στην ακτή από τη θάλασσα, παρελαύνουν πίσω στις φωλιές τους σε ομάδες. Σε καλά χρόνια αναπαραγωγής, αυτοί οι πιγκουίνοι σχηματίζουν αυτές τις ομάδες με μη τυχαίο τρόπο, αναζητώντας τα ίδια άτομα με τα οποία παρέλασαν το πρωί για να παρελαύνουν μαζί τους το σούρουπο.(Daniel, et al., 2007; Williams, 1995)

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • απολιθωμένος
  • κολυμβητικός
  • νυκτερινός
  • κινητήριος
  • καθιστικός
  • εδαφικός
  • αποικιακός

Εύρος Εστίας

Οι φωλιές των λαγουμιών απέχουν συνήθως πάνω από 2 μέτρα μεταξύ τους σε αποικίες μικρών πιγκουίνων. Ωστόσο, όταν οι πιγκουίνοι φωλιάζουν σε σπηλιές, οι φωλιές είναι συχνά πιο κοντά από 2 μέτρα μεταξύ τους.(Williams, 1995)

Επικοινωνία και Αντίληψη

Ελάσσονας ευδύπτουλαςείναι νυκτόβιο είδος και είναι πολύ φωνητικό κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ ξεκουράζεται. Ο ήχος των κλήσεών τους μπορεί να κυμαίνεται από χαμηλό βουητό έως θόρυβο σαν τρομπέτα. Το τραγούδι τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης συντρόφων. Κάθε μικρός πιγκουίνος έχει ένα ξεχωριστό ξεχωριστό τραγούδι που χρησιμοποιείται από γονείς και αδέρφια για να ξεχωρίζουν ο ένας τον άλλον από τους ξένους. Οι κλήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με επιθετική πρόθεση ενάντια σε έναν εισβολέα γύρω από τη φωλιά ενός πιγκουίνου.

Οι μικροί πιγκουίνοι κάνουν μοναδικές εμφανίσεις ερωτοτροπίας. Τα αρσενικά παίρνουν μια ιδιαίτερη στάση, με τα κεφάλια στραμμένα προς τα πάνω και τα φτερά προς τα πίσω, ενώ σκαλίζουν στα θηλυκά. Εάν το θηλυκό δεχτεί, θα συμμετάσχει με το αρσενικό σε έναν «χορό» ερωτοτροπίας, όπου κάνουν κύκλους μαζί και κάνουν φωνές.

Όπως όλα τα πουλιά, οι μικροί πιγκουίνοι αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους μέσω οπτικών, ακουστικών, απτικών και χημικών ερεθισμάτων.('Little Penguin, Eudyptula minor', 2009· Jouventin and Aubin, 2000· Miyazaki and Waas, 2002· Nakagawa, et al., 2001)

  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • ακουστικός
  • Άλλοι τρόποι επικοινωνίας
  • ντουέτα
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Ελάσσονας ευδύπτουλαςείναι κυρίως ιχθυοφάγο και χρησιμοποιεί μια τεχνική καταδίωξης για να πιάσει θήραμα σε ρηχά βάθη. Η πλειοψηφία της διατροφής του αποτελείται απόClupeiformesψάρια, όπως γαύρος και σαρδέλες. Η ποικιλία των ψαριών που καταναλώνονται εξαρτάται από την τοποθεσία του πιγκουίνου. Αυτό το είδος κυνηγάει επίσης μικρά καλαμάρια, χταπόδια και καρκινοειδή. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των διαθέσιμων θηραμάτων μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα ταξίδια αναζήτησης τροφής για τον πιγκουίνο, μεγαλύτερες ενεργειακές δαπάνες και μπορεί τελικά να μειώσει τα μεγέθη του πληθυσμού.(Hoskins, et al., 2008; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • ψάρι
  • μαλάκια
  • υδρόβια καρκινοειδή

Αρπακτικά

Βασικά αρπακτικά των μικρών πιγκουίνων εισάγονται είδη. Αυτά περιλαμβάνουνΣκύλοι,νυφίτσες,αρουραίους,αλεπούδεςκαιγάτες.Γλάροι του ΕιρηνικούκαιKing's skinksείναι φυσικά αρπακτικά που τρώνε τα αυγά και τα μικρά των μικρών πιγκουίνων. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η θήρευση, οι μικροί πιγκουίνοι μετακινούνται σε ομάδες προς και από τον ωκεανό. Αυτή η τεχνική κατά των θηρευτών εμφανίζεται λίγες ώρες πριν την αυγή και λίγες ώρες μετά το σούρουπο όταν είναι σκοτάδι. Καθώς οι πιγκουίνοι είναι λιγότερο κινητικοί στη στεριά, οι μαζικές μετακινήσεις της γης υπό την κάλυψη του σκότους είναι πιθανότατα μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αποφυγή της θήρευσης. Παρά αυτές τις τεχνικές, οι μικροί ενήλικοι πιγκουίνοι συχνά πέφτουν θύματα καρχαριών, φώκιες καιφάλαινες όρκας.(Daniel, et al., 2007; Overeem, et al., 2008; Williams, 1995)

Ρόλοι οικοσυστήματος

Ελάσσονας ευδύπτουλαςδιαδραματίζει πολλαπλούς ρόλους στο οικοσύστημά του ως αρπακτικό και ως ξενιστής των παρασίτων. Κυνηγάει μικρά ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια ή περιστασιακά καρκινοειδή και πιθανότατα επηρεάζει αυτούς τους πληθυσμούς. Τα αυγά και οι νεοσσοί πιγκουίνων είναι πηγές τροφής για τοπικούς πληθυσμούς σκύλων, αρουραίων, γατών και άλλων εισαγόμενων αρπακτικών. Οι μικροί ενήλικοι πιγκουίνοι πέφτουν θύματα καρχαριών, φώκιες και φάλαινες όρκας και αποτελούν πολύτιμη πηγή τροφής για αυτά τα αρπακτικά.(Hoskins, et al., 2008; Williams, 1995)

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο είδος ακάρεων φτερού,Ingrassia eudyptula, έχει ανακαλυφθεί που πιστεύεται ότι παρασιτίζειΕλάσσονας ευδύπτουλας. Αυτά τα ακάρεα τρώνε λάδι πρέσινγκ στα φτερά του πιγκουίνου.(Mironov και Proctor, 2008)

Commensal/παρασιτικά είδη
  • ακάρεα φτερών (Ingrassia eudyptula)

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Η παρέλαση των πιγκουίνων τουΕλάσσονας ευδύπτουλαςείναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Έχει καταγραφεί ότι 500.000 τουρίστες έρχονται ετησίως για να παρακολουθήσουν την αποικία των πιγκουίνων να παρελαύνουν από και προς το νερό στο Phillip Island.('Little Penguin, Eudyptula minor', 2009; Overeem, et al., 2008)

Το συγκεκριμένο είδος προκαλεί επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες λόγω των μικρών του μεγεθών και των αυξημένων ποσοτήτων ενέργειας που απαιτούνται για να επιβιώσει, ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό το θέμα είναι σημαντικό στη μελέτη της θερμορύθμισης στις ενδόθερμες και τα φυσικά χαρακτηριστικά του πιγκουίνου επιτρέπουν στους επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον πιγκουίνο σε σύγκριση με άλλα ενδόθερμα.(Fallow, et al., 2009; Thomas and Fordyce, 2007)

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • οικοτουρισμός
  • έρευνα και εκπαίδευση

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Δεν υπάρχουν γνωστές επιδράσεις των μικρών πιγκουίνων στον άνθρωπο.

Κατάσταση Διατήρησης

Επί του παρόντοςΕλάσσονας ευδύπτουλαςδεν θεωρείται ότι απειλείται από εξαφάνιση. Πιστεύεται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυτών των πτηνών είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.000.000 άτομα. Ο πληθυσμός τους μειώνεται, ωστόσο, λόγω εισαγόμενων αρπακτικών, μείωσης των πληθυσμών θηραμάτων και πετρελαιοκηλίδων. Η ένταση της βιομηχανικής αλιείας έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή πυκνότητα θηραμάτων για πιγκουίνους και άλλα ιχθυοφάγα. Παράγοντες όπως η ανθρώπινη εγκατάσταση, η διάβρωση των ακτών και η ρύπανση έχουν επίσης επηρεάσει τα ενδιαιτήματα αναπαραγωγής αυτών των πτηνών.(Davis and Renner, 2003; Overeem, et al., 2008)

Το υποείδοςE. m. albosignataθεωρείται πλέον υπό εξαφάνιση. Βρίσκεται μόνο στη χερσόνησο των Τρανκς στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.(Davis and Renner, 2003)

Συνεισφέροντες

Ashley Chung (συγγραφέας), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (επιμέλεια), University of Michigan-Ann Arbor, Rachelle Sterling (επιμέλεια), Special Projects.