Falco columbariusmerlin

Του Graham Garett Grove

Γεωγραφική Εύρος

Τα Merlins βρίσκονται σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Υπάρχουν εννέα αναγνωρισμένα υποείδη παγκοσμίως, με τρία στη Βόρεια Αμερική:F. c. columbarius,F. c. suckleyi, καιF. c. richardsoni.

Falco columbarius columbariusκαλοκαίρια στον ανατολικό Καναδά, νότια προς το Μίσιγκαν και δυτικά μέχρι τα ανατολικά σύνορα των Μεγάλων Πεδιάδων. Αυτό το υποείδος διαχειμάζει στις χώρες του Κόλπου, στο ανατολικό Μεξικό, στη βόρεια Βενεζουέλα, στον Ισημερινό και στις Δυτικές Ινδίες.



Η καλοκαιρινή γκάμα τουFalco columbarius richardsoniπεριλαμβάνει το εσωτερικό της δυτικής Βόρειας Αμερικής. Αυτό το υποείδος διαχειμάζει στη νότια Καλιφόρνια, στο βόρειο Μεξικό και στο νότιο Τέξας.



Falco columbarius suckleyiβρίσκεται στις βορειοδυτικές παράκτιες περιοχές από τη βόρεια Καλιφόρνια έως τη Σίτκα της Αλάσκας.

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος
  • παλαιαρκτικός
    • ντόπιος
  • ανατολικός
    • ντόπιος
  • νεοτροπικό
    • ντόπιος
  • Άλλοι Γεωγραφικοί Όροι
  • ολαρκικός

Βιότοπο

Οι Merlins προτιμούν την ανοιχτή χώρα, προτιμώντας λιβάδια, ακτές, αμμόλοφους, έλη, στέπες και ερήμους. Τα Merlin σπάνια ζουν σε δασικές περιοχές σε μεγάλο μέρος της εμβέλειάς τους, αλλά συχνά αναπαράγονται σε δάση κωνοφόρων του βορείου ημισφαιρίου.



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • εγκρατής
  • γήινος
  • Επίγεια Biomes
  • τάιγκα
  • έρημος ή αμμόλοφος
  • σαβάνα ή λιβάδι
  • δάσος
  • Aquatic Biomes
  • παραλιακός
  • Υδροβιότοποι
  • έλος

Φυσική περιγραφή

Τα αρσενικά merlins έχουν σχιστό μπλε, μοβ ή σκούρο καφέ-ασπρόμαυρο επάνω μέρος, με ραβδώσεις μαύρου χρώματος από το στέμμα μέχρι τους ώμους και την πλάτη. Η ουρά είναι φραγμένη από σκούρες καφέ ή μαύρες λωρίδες και έχει την άκρη σε λευκό. Το κάτω μέρος είναι κρεμ έως πλούσιο με βαριές διαμήκεις ραβδώσεις σκούρου καφέ ή μαύρου χρώματος, εκτός από το λαιμό που είναι χωρίς σημάδι λευκό. Οι πλευρές του κεφαλιού είναι γυαλιστερές με λεπτές πιο σκούρες ραβδώσεις. Το μέτωπο και η γραμμή πάνω από το μάτι είναι λευκά. Το ράμφος είναι γαλαζωπό κέρατο. το δημητριακό και τα πόδια είναι χρωμοκίτρινα. τα νύχια είναι μαύρα? και η ίριδα είναι βαθύ καφέ.

Τα θηλυκά και τα νεαρά είναι παρόμοια με τα αρσενικά ως προς τα σημάδια τους, αλλά διαφέρουν από τα αρσενικά ως προς το χρώμα. Το επάνω μέρος είναι σκούρο καφέ. Ο λαιμός έχει ραβδώσεις με πιο ανοιχτό καφέ και η ουρά είναι δεμένη σε κίτρινες ράβδους με λευκή άκρη.

Falco columbarius bendirei(Bendire's merlins): Πιο ελαφρύ στα πάνω μέρη απόFalco columbarius columbarius. Η ουρά είναι μαύρη με τρεις λευκές ράβδους.



Falco columbarius columbarius(American merlins): (βλ. περιγραφή τουFalco Columbarius). Στα αρσενικά, το δημητριακό και τα πόδια κοκκινίζουν με την ηλικία.

Falco columbarius richardsoni(Richardson's merlins): Ελαφρύτερος γενικός χρωματισμός και η ουρά χαρακτηρίζεται από πέντε σκούρες και έξι λευκές λωρίδες.

Falco columbarius suckleyi(Μαύρα γεράκια περιστεριών): Πιο σκούρο σε γενικό χρωματισμό απόFalco columbarius columbarius. Ο λαιμός των αρσενικών έχει ραβδώσεις με μαύρα σημάδια, ενώ τα κάτω μέρη του σώματος είναι καφέ-μαύρο με καστανιά και λευκά σημάδια. Τα κάτω μέρη των νεαρών αρσενικών και θηλυκών είναι έντονα σημειωμένα με σκοτεινό χρωματισμό και η κηλίδα είναι είτε αχνή είτε λείπει από τα φτερά.



  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • φύλα με διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο
  • Μέση μάζα
    195 γρ
    6,87 oz
    Μια ηλικία
  • Μήκος εύρους
    25 έως 33 cm
    9,84 έως 12,99 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    60 έως 68 cm
    23,62 έως 26,77 ίντσες

Αναπαραγωγή

Τα αρσενικά φτάνουν στην περιοχή αναπαραγωγής πριν από τα θηλυκά, συνήθως επιστρέφουν στην ίδια γενική περιοχή χρόνο με το χρόνο. Τα ζεύγη που φωλιάζουν δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα την ίδια τοποθεσία κάθε χρόνο. Σε υπαίθριες εκτάσεις και λιβάδια, οι φωλιές είναι γενικά γρατζουνιές που βρίσκονται σε πυκνή βλάστηση. Σε περιοχές με αμμόλοφους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χόρτα αμμόλοφων για τη δημιουργία φωλιάς. Ακόμη και σε δασώδεις περιοχές, οι φωλιές μπορεί να είναι γρατζουνιές, αλλά προτιμώνται οι κενές φωλιές κοράκων. Κατά την περίοδο της ωοτοκίας,Falco Columbariusγίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί προς άλλα αρπακτικά και κοράκια στην περιοχή. Αυτή η επιθετική συμπεριφορά προς άλλα αρπακτικά πουλιά είναι ευεργετική για άλλα πτηνά του δάσους που τραγουδούν και του εδάφους στην περιοχή φωλιάσματος. ΑπόFalco Columbariusκυνηγάει μόνο σε ανοιχτή χώρα, αφήνοντας έτσι τα πουλιά του δάσους σχετικά απαλλαγμένα από θηρευτές κατά την περίοδο ζευγαρώματος. Κανονικά η φωλιά περιέχει τέσσερα έως έξι αυγά διαστάσεων 1,5 x 1,22 ίντσες. Τα αυγά γεννιούνται σε μεσοδιαστήματα δύο ημερών. Ο χρωματισμός των στρογγυλών ωοειδών αυγών είναι παραλλαγές του ανοιχτού λευκού που καλύπτεται σχεδόν από ένα κανονικό σχέδιο από πλούσιες κηλίδες καστανιάς, μωβ και σοκολάτας.

Τα αυγά γεννιούνται στις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου στις νότιες περιοχές και στα τέλη Μαΐου έως τον Ιούνιο στο Βορρά. Το θηλυκό είναι η κύρια θερμοκοιτίδα, αν και το αρσενικό μοιράζεται τα καθήκοντα. Η περίοδος επώασης διαρκεί 25-32 ημέρες. Στο τέλος της περιόδου επώασης, τα αυγά εκκολάπτονται κατά διαστήματα.



Τα πτερύγια εμφανίζονται στα μικρά μετά από δεκατέσσερις ημέρες, και στις δεκαοκτώ ημέρες ο πούπουλος καλύπτεται σχεδόν πλήρως με φτερά, εκτός από την περιοχή του κεφαλιού. Η πτήση επιτυγχάνεται 25-30 ημέρες μετά την εκκόλαψη.

Όταν φεύγουν από τη φωλιά, τα μικρά παραμένουν κοντά για αρκετές εβδομάδες μέχρι να ωριμάσουν αρκετά για να μεταναστεύσουν προς τα νότια. Εντός μιας εβδομάδας αφότου εγκαταλείψουν τη φωλιά, τα μικρά είναι ικανά να πετούν από απόσταση και σε δύο εβδομάδες αρχίζουν να πιάνουν έντομα. Έως τις έξι εβδομάδες τα μικρά είναι ικανά να πιάνουν μικρά πουλιά και λίγο αργότερα μεταναστεύουν προς τα νότια από την περιοχή αναπαραγωγής. Το ποσοστό επιτυχίας μεταξύ των νέων είναι εξαιρετικά υψηλό, συχνά τρία πουλιά ανά φωλιά επιβιώνουν για να συνεχίσουν να αναπαράγονται.

Falco Columbarius: Αναπαράγεται σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Falco Columbariusbendirei: Αναπαράγεται στη βορειοδυτική Αλάσκα έως το βόρειο Saskatchewan και στη βόρεια Καλιφόρνια.

σκύλος ρεώμ

Falco Columbariuscolumbarius: Αναπαράγεται στον ανατολικό Καναδά μέχρι τα ανατολικά σύνορα των Μεγάλων Πεδιάδων και προς τα νότια στη Νέα Σκωτία και στο βόρειο Μίσιγκαν.

Falco Columbariusrichardsoni: Η περιοχή αναπαραγωγής βρίσκεται στις μεγάλες πεδιάδες από τη νότια Αλμπέρτα και το Σασκάτσουαν έως τη βόρεια Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα.

Falco Columbariussuckleyi: Η αναπαραγωγή συμβαίνει μόνο στη δυτική Βρετανική Κολομβία και ίσως στο νησί Βανκούβερ.

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Τα Merlins αναπαράγονται μία φορά το χρόνο.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Τα Merlins αναπαράγονται από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    4 έως 6
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    5
    Μια ηλικία
  • Χρόνος εμβέλειας έως την εκκόλαψη
    25 έως 32 ημέρες
  • Μέσος χρόνος για την ανεξαρτησία
    6 εβδομάδες

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Falco Columbariusδεν είναι κοινωνικό πουλί παρά μόνο στην εποχή του ζευγαρώματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αρσενικό και το θηλυκό μοιράζονται καθήκοντα στην ανατροφή των νέων. Κατά τη διάρκεια της επώασης, το θηλυκό παραμένει στη φωλιά ενώ το αρσενικό κάνει το κυνήγι. Σπάνια το αρσενικό επισκέπτεται τη φωλιά, αφήνοντας συχνά το θήραμα κοντά για να το ανασύρει το θηλυκό. Όταν τα μικρά είναι μεγαλύτερα, τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά μοιράζονται κυνηγετικά καθήκοντα. Μόλις οι νέοι φύγουν οριστικά, πιθανώς το αρσενικό και το θηλυκό επιστρέφουν στον μοναχικό τρόπο ζωής τους. Η πτήση (παρόμοια με την πτήση του χελιδονιού) είναι γρήγορη με σταθερούς χτύπους των φτερών, συχνά με χαμηλό ζιγκ-ζαγκ μοτίβο πάνω από το έδαφος.Falco Columbariusσπάνια πετά στα ύψη. Το κάλεσμα είναι μια σειρά από αιχμηρά «ki-ki-ki-ki-kee».

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • κινητήριος

Επικοινωνία και Αντίληψη

  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Τα μερλίν κυνηγούν κυρίως μικρά πουλιά του εδάφους και χαμηλή βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων των κορυδαλλών (Alaudidae), σπουργίτια (PasseridaeκαιEmberizidae), σπίνοι (Fringillidae) και πταρμίγανες και αγριόπετεινα (Tetraoninae). Μερικά μικρά θηλαστικά, σαύρες, φίδια, έντομα και - στη Βόρεια Αμερική - λιβελλούλες, αποτελούν επίσης μέρος της διατροφής. Οι σχετικές αναλογίες είναι περίπου 80% πτηνά, 5% θηλαστικά και 15% έντομα.

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • τρώει χερσαία σπονδυλωτά
  • Ζωικές Τροφές
  • πουλιά
  • θηλαστικά
  • έντομα

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Τα μερλίν περιστασιακά θηρεύουν παράσιτα γεωργικών εντόμων, όπως π.χακρίδες και γρύλους. Αυτά τα μικρά γεράκια χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στη γερακία. Θεωρείται ένα γυναικείο πουλί παιχνιδιών,Falco Columbariusεκπαιδεύεται σχετικά εύκολα για κυνήγι μικρών θηραμάτων και συνήθως επιστρέφει στη φύση μετά από μια σεζόν.

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • εμπόριο κατοικίδιων ζώων
  • ελέγχει τον πληθυσμό των παρασίτων

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Η δίαιτα τωνFalco Columbariusαποτελείται κυρίως από μικρά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών πτηνών που ωφελούν τη γεωργία και τη δασοκομία. Στα βόρεια η περιοχή αναπαραγωγής,Falco ColumbariusΤα άτομα μερικές φορές επιτίθενται σε μικρά οικόσιτα πουλερικά. Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις είναι αρκετά σπάνιες.

Κατάσταση Διατήρησης

Falco Columbariusείναι ευρέως διαδεδομένο, αλλά πουθενά κοινό. Με την επέκταση της ανθρώπινης ανάπτυξης, τα ενδιαιτήματα αναπαραγωγής και οι κυνηγότοποι αυτών των γερακιών καταστρέφονται γρήγορα. Αυτό το είδος αναφέρεται ως απειλούμενο στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Αλλα σχόλια

Για πολλά χρόνιαFalco Columbariusθεωρήθηκε δύο, ξεχωριστά είδη: τα ευρωπαϊκά merlins,Φάλκο σαλονιούκαι αμερικανικά merlins,Falco Columbarius. Ο J.L. Peters το 1931 συνειδητοποίησε ότιΦάλκο σαλονιούήταν υποείδος τουFalco Columbarius. Επί του παρόντος,Falco Columbariusαποτελείται από επτά ευρωπαϊκά υποείδη και τέσσερα αμερικανικά υποείδη:Falco columbarius bendirei,Falco columbarius columbarius,Falco columbarius richardsoni, καιFalco columbarius suckleyi.

Συνεισφέροντες

Tanya Dewey (επιμέλεια), Animal Agents.

Graham Garett Grove (συγγραφέας), University of Michigan-Ann Arbor.