Fratercula arcticaAtlantic Puffin

Από τη Robin Street και την Ann Emily

Γεωγραφική Εύρος

Γροιλανδία και Βόρειος Καναδάς, Κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου, Νέα Σκωτία, Ισλανδία, Βόρεια Σκανδιναβία, Βόρεια Ρωσία, Ιρλανδία και ΒΔ ακτή της Γαλλίας.

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος
  • παλαιαρκτικός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα κοινά φουσκώματα κατοικούν σε βραχώδεις βράχους του Βόρειου Ατλαντικού και της Βόρειας Ευρώπης. Διαχειμάζουν μακριά στη θάλασσα σε βαθιά, παγωμένα νερά και σπάνια φαίνονται στη γη μέχρι τον Μάρτιο.



  • Aquatic Biomes
  • βενθικός
  • παραλιακός

Φυσική περιγραφή

Τα φύλα είναι ίδια -- 11 1/2 έως 13 1/2 ίντσες μήκος με άνοιγμα φτερών 21-24 ίντσες. Αυτά τα φουσκωτά είναι κοντά, στιβαρά με τα πάνω μέρη μαύρα και τα κάτω άσπρα. Τα μάγουλά τους είναι λευκά. Έχουν μεγάλους παπαγάλους, τριγωνικού σχήματος γραμμάτια, τα οποία κατά την περίοδο αναπαραγωγής είναι έντονο πορτοκαλί με ένα κίτρινο χρώμα μπλε χρώματος στο πίσω μισό. Μετά την αναπαραγωγική περίοδο, χάνουν μερικές από τις κεράτινες πλάκες τους και επίσης ξεφλουδίζουν. Το χειμερινό φτέρωμα είναι παρόμοιο, αλλά τα πρόσωπα είναι σε μεγάλο βαθμό σκούρα.



suzie ο σκύλος
  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία

Αναπαραγωγή

Κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας, οι σύντροφοι τσακώνονται στο νερό, τα ζεύγη λογαριασμών και τσακώνοντας προσελκύουν άλλα ζευγάρια μέχρι να τελειώσει η όλη τελετή. Συζεύγονται στο νερό. Τα Puffins φωλιάζουν σε αποικίες και κατασκευάζουν φωλιές τρυπώντας σε χαλαρό έδαφος 2-4 πόδια βάθος στις κορυφές των βράχων ή σε νησιά. Τα αρσενικά σκάβουν το μεγαλύτερο μέρος του λαγούμι, χρησιμοποιώντας το ράμφος και τα πόδια τους. Τα αρσενικά μένουν με τα θηλυκά κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής και τα ζευγάρια συχνά κάθονται έξω από το λαγούμι. Τα αυγά γεννιούνται μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου και συνήθως γεννιέται μόνο ένα αυγό ανά ζευγάρι. Τα αυγά είναι στρογγυλά, λευκά και συχνά με καφέ κηλίδες. Και οι δύο γονείς επωάζονται βάζοντας το αυγό κάτω από το ένα φτερό και ακουμπώντας το σώμα τους πάνω του. Η επώαση διαρκεί περίπου 42 ημέρες. Οι νεοεκκολαφθέντες τρέφονται με πολύ μικρά ψάρια. Περίπου 40 μέρες μετά την εκκόλαψη των νεοσσών, εγκαταλείπονται από τους γονείς, οι οποίοι πάνε στη θάλασσα. οι νεοσσοί νηστεύουν για μια εβδομάδα και μετά πηδούν στη θάλασσα το σούρουπο ή τη νύχτα, βουτώντας για το δικό τους φαγητό μέχρι να μπορέσουν να πετάξουν σε ηλικία περίπου 49 ημερών.

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα Puffins περπατούν όρθια, ζουν σε αποικίες και είναι πολύ περίεργα και ήμερα. Συχνά δέχονται επίθεση και σκοτώνονται από μεγάλους γλάρους με μαύρη πλάτη, αρουραίους, γάτες, σκύλους και αλεπούδες και πυροβολούνται εύκολα για φαγητό. έτσι οι πληθυσμοί κοντά σε πολιτισμούς σύντομα εξαφανίζονται. Εκφωνούν χαμηλούς, γουργουριστικούς θορύβους κατά την πτήση, χαμηλό γρύλισμα και γκρίνια ενώ φωλιάζουν. Καβαλούν ψηλά στο νερό σαν πάπιες και πρέπει να τρέξουν στην επιφάνεια του νερού για να μεταφερθούν στον αέρα.



πενήντα τα δύο πόδια pitbull
  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • κινητήριος

Επικοινωνία και Αντίληψη

  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Τα κοινά φουσκώματα βουτούν από τον αέρα ή την επιφάνεια και χρησιμοποιούν τα φτερά τους για να κολυμπήσουν υποβρύχια όπου πιάνουν μικρά ψάρια, μαλάκια και καρκινοειδή. Καταπίνουν τα αλιεύματά τους κάτω από το νερό, εκτός αν ταΐζουν τα μικρά τους, οπότε μπορούν να φέρουν πίσω έως και 30 ψάρια τη φορά στους λογαριασμούς τους.

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Κάθε χρόνο, μισό εκατομμύριο κοινά φουσκώματα διχτυώνονται για φαγητό και τα φτερά τους στην Ισλανδία και τις Νήσους Φερόε.

σκύλοι αίσθηση μυρωδιάς

Κατάσταση Διατήρησης

---.



Συνεισφέροντες

Robin Street (συγγραφέας), University of Michigan-Ann Arbor, Ann Emily (συγγραφέας).