Fregata andrewsi Φρεγάτα στο νησί των Χριστουγέννων

Του Andrew Jasonowicz

Γεωγραφική Εύρος

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων πήραν το όνομά τους από το γεγονός ότι αναπαράγονται αποκλειστικά στο νησί των Χριστουγέννων, ένα νησί στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό. Όταν δεν αναπαράγονται, τα φρεγάτα της Νήσου των Χριστουγέννων κυμαίνονται ευρέως σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό και ενίοτε εντοπίζονται κοντά στη Σουμάτρα, την Ιάβα, το Μπαλί, το Βόρνεο, τα νησιά Ανταμάν και τα νησιά Κίλινγκ.(«Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για το Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi», 2004; «Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για το Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi», 2004)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • ανατολικός
    • ντόπιος
  • Αυστραλός
    • ντόπιος
  • Ινδικός ωκεανός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων βρίσκονται στα τροπικά και υποτροπικά νερά του Ινδικού Ωκεανού. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους περνούν στη θάλασσα, ο ελάχιστος χρόνος που αφιερώνουν στη στεριά είναι για το φαράγγι και την αναπαραγωγή. Αυτό το είδος θα αναβιώσει κοινώς και μαζί με άλλαφρεγατοπουλάκιείδη επίσης. Οι τοποθεσίες ωοτοκίας και αναπαραγωγής είναι κατά προτίμηση υψηλές, καθώς οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να πάρουν από κούρνιες ύψους μικρότερου των 3 μέτρων. Αναπαράγονται αποκλειστικά στο χαμηλό ξηρό δάσος του νησιού των Χριστουγέννων. Αυτό το είδος προτιμά πιο ζεστά νερά με χαμηλή αλατότητα.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • τροπικός
  • γήινος
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • Επίγεια Biomes
  • δάσος
  • Aquatic Biomes
  • πελαγικός
  • παραλιακός

Φυσική περιγραφή

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι μεγάλα πουλιά της Μαύρης Θάλασσας με βαθιά διχαλωτές ουρές και μακριές αγκυλωτές γραμμάτια. Και τα δύο φύλα μοιράζονται ένα ευδιάκριτο λευκό έμπλαστρο στην κοιλιά και ωχρές ράβδους στο επάνω μέρος. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα αρσενικά, με βάρος 1550 g και 1400 g αντίστοιχα. Τα αρσενικά έχουν μια κόκκινη θήκη και ο λογαριασμός είναι σκούρο γκρι. Τα θηλυκά έχουν μαύρο λαιμό και ροζ ράμφος. Τα θηλυκά έχουν λευκό κολάρο και το έμπλαστρο της κοιλιάς εκτείνεται στο στήθος καθώς και στις μασχαλιαίες ως κεντρί. Τα νεαρά άτομα έχουν ένα ευδιάκριτο μπλε ραβδί καθώς και ένα ανοιχτό κίτρινο κεφάλι, το σώμα είναι κυρίως καφέ με μια μαυριδερή ουρά.(Benstead and McClellan, 2007; Fairbairn and Shine, 1993; Freedman, 2003; Harrison, 1983)



  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • θηλυκό μεγαλύτερο
  • φύλα με διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο
  • Μάζα εύρους
    1550 (υψηλό) g
    54,63 (υψηλό) oz
  • Μήκος εύρους
    89 έως 100 cm
    35,04 έως 39,37 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    206 έως 230 cm
    81,10 έως 90,55 ίντσες

Αναπαραγωγή

Γενικά, οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων δεν ζευγαρώνουν με συντρόφους προηγούμενων ετών. κάθε εποχή επιλέγονται νέοι σύντροφοι καθώς και νέοι τόποι φωλεοποίησης. Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα αρσενικά επιλέγουν τοποθεσίες προβολής, όπου φουσκώνουν το λαμπερό κόκκινο σακουλάκι τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά. Τα ζευγάρια σχηματίζονται συνήθως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, η φωλιά χτίζεται στο χώρο προβολής. Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι αποικιακά φωλιά και υπάρχουν μόνο 3 γνωστές αποικίες στο νησί, το γήπεδο γκολφ, το Dyers και το νεκροταφείο. Οι φρεγάτες της Νήσου των Χριστουγέννων φαίνεται να είναι πιο επιλεκτικοί στις τοποθεσίες φωλιάς τους από τα άλλα μέλη του γένουςΦρεγάτα. Προτιμούν να φωλιάζουν σε τοποθεσίες που προστατεύονται από ισχυρούς ανέμους για να εξασφαλίσουν ασφαλείς προσγειώσεις. Οι τοποθεσίες φωλιάς των φρεγατόπουλων του νησιού των Χριστουγέννων βρίσκονται κάτω από τα κορυφαία κλαδιά ενός επιλεγμένου δέντρου. Αυτό το είδος είναι εξαιρετικά επιλεκτικό στην επιλογή των ειδών δέντρων που χρησιμοποιούνται για φωλιά, μελέτες στην αποικία του γηπέδου γκολφ έχουν δείξει ότιTerminalia catappaκαιCeltis fearensisείναι τα προτιμώμενα είδη δέντρων που φωλιάζουν και αποτελούν το 65,5% των δέντρων που επιλέχθηκαν. Φωλιάζει επίσης σε ορισμένα είδηFicus, αλλά είναι λιγότερο συχνή. Σημειώνεται επίσης ότι όλα αυτά τα είδη δέντρων απαντώνται σε όλο το νησί, ωστόσο η αναπαραγωγή περιορίζεται στις 3 κύριες αποικίες.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004; 'The Action Plan for Austrlian Birds 2000', 2000; Freedman, 2003)

  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Χρειάζονται πάνω από 40 ημέρες για ένα ζευγάρι να επωάσει ένα μόνο αυγό. Τα μικρά εκκολάπτονται γενικά οπουδήποτε από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου. Οι απόγονοι αναπτύσσονται πολύ αργά, αλλά φαίνεται να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τους νέους άλλων ειδών φρεγατοπουλιών. Χρειάζονται δεκαπέντε μήνες για να μεγαλώσει ένας νεοσσός, επομένως η αναπαραγωγή πραγματοποιείται μόνο κάθε 2 χρόνια, αν και δεν είναι γνωστό εάν απαιτούνται και οι δύο γονείς για όλη την ώρα. Τα αρσενικά μπορεί να επιχειρούν να ζευγαρώσουν κάθε χρόνο.(Freedman, 2003; 'Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004; Freedman, 2003)



  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Τα ζευγάρια αναπαράγονται κάθε δεύτερη χρονιά, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν τα αρσενικά προσπαθούν να αναπαραχθούν κάθε εποχή ή όχι.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Η περίοδος αναπαραγωγής υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 9 με 10 μήνες.
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    ένας
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    40 μέρες
  • Μέσος χρόνος για την ανεξαρτησία
    15 μηνών
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (γυναίκα)
    5 έως 7 ετών
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (άρρεν)
    5 έως 7 ετών

Δεκαπέντε μήνες χρειάζονται ένα ζευγάρι για να μεγαλώσει ένα νεαρό στην ανεξαρτησία. Και οι δύο γονείς βοηθούν στην επώαση του αυγού και στο τάισμα του νεοσσού όταν εκκολάπτεται. Γενικά τα μεγαλύτερα σε ηλικία νεαρά τρέφονται από τον θηλυκό γονέα πιο συχνά από τον αρσενικό, αν και έχουν υπάρξει παρατηρήσεις αρσενικών που ταΐζουν απογόνους που πετούν ελεύθερα τουλάχιστον 8 μηνών. Περίπου το 15 έως 20% των αυγών που γεννιούνται πετάγονται νεαρά. Ορισμένες ομάδες είναι σε θέση να εκθρέψουν το 60% των φωλιασμένων με επιτυχία σε πτερύγια. Υπολογίζεται ότι ένα ζεύγος αναπαραγωγής χρειάζεται είκοσι έως είκοσι πέντε χρόνια προσπαθειών αναπαραγωγής, ή περισσότερα, για να αντικατασταθεί.('The Action Plan for Austrlian Birds 2000', 2000; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004; 'The Action Plan for Austrlian Birds 2000', 2000; 'National Recovery Island for the Figatebird' Fregata andrewsi», 2004· «The Action Plan for Austrlian Birds 2000», 2000· Freedman, 2003)

  • Γονική Επένδυση
  • αλτριωτικός
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • τροφοδοσία
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ενήλικων φρεγατών του νησιού των Χριστουγέννων είναι 4% ετησίως, δίνοντάς τους μέση διάρκεια ζωής 25,6 ετών, εικάζεται ότι μπορεί να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 40 έως 45 ετών.(«Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για το Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi», 2004)

τεχνολογία σκύλου
  • Τυπική διάρκεια ζωής
    Κατάσταση: άγρια
    45 (υψηλά) χρόνια
  • ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ
    Κατάσταση: άγρια
    25,6 ετών

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι καταξιωμένοι ιπτάμενοι, περνούν μέρες στη θάλασσα στο φτερό. Είναι σε θέση να ανεβαίνουν σε εντυπωσιακά ύψη. Προτιμούν να αναζητούν τροφή σε ζεστά νερά με χαμηλή αλατότητα. Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι μοναχικά όταν αναζητούν τροφή και ζουν σε αποικίες για αναπαραγωγή. Είναι ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; Freedman, 2003)



  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • νομαδικός
  • μονήρης
  • αποικιακός

Εύρος Εστίας

Θεωρείται ότι οι νεαρές φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι σε μεγάλο βαθμό νομαδικές μέχρι να ωριμάσουν, καθώς τα ενήλικα δεν φαίνονται γενικά μακριά από το νησί των Χριστουγέννων. Αλήτες έχουν εντοπιστεί κοντά στην Ιάβα, τη Σουμάτρα, το Βόρνεο, το Μπαλί, τα νησιά Keeling, το νησί Andaman και τα νησιά Nicobar της Ινδίας.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004)

Επικοινωνία και Αντίληψη

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων χρησιμοποιούν οπτικές ενδείξεις για το ζευγάρωμα, όπως όταν τα αρσενικά φουσκώνουν τις κόκκινες θήκες τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά. Χρησιμοποιούν επίσης μια ποικιλία φωνητικών φωνημάτων για να επικοινωνήσουν σε αποικίες αναπαραγωγής. Αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικές φωνές για να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους απογόνους τους.

  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • ακουστικός
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι αυστηρά τροφοδότες επιφάνειας. Είναι σε μεγάλο βαθμό ιχθυοφάγα, τρέφονται με ιπτάμενα ψάρια, μέδουσες, καλαμάρια, μεγάλο πλαγκτόν και παρεμπίπτοντα αλιεύματα και παραπροϊόντα σφαγίων. Όντας αυστηρά skimmers επιφάνειας, γενικά βυθίζουν μόνο τον λογαριασμό τους, αλλά μερικές φορές βυθίζουν ολόκληρο το κεφάλι τους. Είναι γνωστό ότι παίρνουν αυγά από άλλες φωλιές και λεηλατούν τα μικρά άλλων φρεγατοπουλιών. Μερικές φορές αποκαλούνται «πειρατικά πουλιά» σε σχέση με τη συνήθεια τους να παρενοχλούν άλλα θαλάσσια πτηνά για να απελευθερώσουν ή να αναμασήσουν τη λεία τους, την οποία στη συνέχεια παίρνουν.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; Freedman, 2003)



  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
    • μαλακιοφάγος
    • τρώει άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα
  • Ζωικές Τροφές
  • πουλιά
  • ψάρι
  • αυγά
  • μαλάκια
  • υδρόβια καρκινοειδή
  • cnidarians
  • ζωοπλαγκτόν

Αρπακτικά

Άλλα φρεγάτα του νησιού των Χριστουγέννων μπορεί να λεηλατούν αυγά και φωλιές. Διαφορετικά, υπάρχουν λίγα φυσικά αρπακτικά των φρεγατόπουλων. Οι αποικίες που φωλιάζουν βρίσκονται σε απομονωμένες και δυσπρόσιτες περιοχές και προστατεύονται από τα πουλιά που φωλιάζουν.

Ρόλοι οικοσυστήματος

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων είναι σημαντικοί θηρευτές των θαλάσσιων σπονδυλωτών και ασπόνδυλων όπου εμφανίζονται.



Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Τα πολλά ενδημικά είδη πουλιών που βρίσκονται στο νησί των Χριστουγέννων προσελκύουν οικοτουριστικές ομάδες παρατηρητών πουλιών. Από το 2004 υπάρχει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης τροπικών δασών και ένα προτεινόμενο πρόγραμμα παρακολούθησης φρεγατοπουλιών που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στο νησί.(«Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για το Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi», 2004)

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • οικοτουρισμός
  • έρευνα και εκπαίδευση

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Δεν υπάρχουν γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις των φρεγατόπουλων της Νήσου των Χριστουγέννων στον άνθρωπο.

Κατάσταση Διατήρησης

Από το 1985, ο πληθυσμός αναπαραγωγής των φρεγατόπουλων της Νήσου των Χριστουγέννων απογράφηκε σε 1.620 ζεύγη και το 2003 οι αριθμοί των αναπαραγωγικών ζευγών υπολογίστηκαν σε 1.171 (+/- 58). Άλλες εκτιμήσεις 4.500 για ολόκληρο τον πληθυσμό έχουν γίνει, αν και δυσκολία στη διάκριση των ανώριμωνFregata andrewsiαπό άλλα είδηΦρεγάταμπορεί να καταστήσει ανακριβείς τις εκτιμήσεις μη αναπαραγωγικού πληθυσμού. Μαζί με τις εκτιμήσεις πληθυσμού που έγιναν το 1985, έγιναν επίσης εκτιμήσεις του αριθμού των φωλιών, με 100 φωλιές στην αποικία Dryers, 370 στην αποικία του Κοιμητηρίου και 850 στην αποικία του Γήπεδου Γκολφ. Έκτοτε, οι αριθμοί μειώθηκαν στα Dryers σε 30 φωλιές. Από το 1987 υπήρχαν 4 γνωστές αποικίες, οι 3 που αναφέρθηκαν προηγουμένως και η τέταρτη ήταν η αποικία Flying Fish Cove αλλά το 2003 υπήρχαν μόνο 2 φωλιές.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'The Action Plan for Austrlian Birds 2000', 2000; Benstead and McClellan, 2007)

Μία από τις κύριες απειλές για την επιτυχία των φρεγατόπουλων του νησιού των Χριστουγέννων είναι το κίτρινο τρελό μυρμήγκι (Anoplepis gracilipes). Αυτά τα μυρμήγκια σχηματίζουν υπερ-αποικίες που μπορούν να πιέσουν τα δέντρα σε τέτοιο βαθμό ώστε να πεθάνουν, καθιστώντας τις προτιμώμενες τοποθεσίες φωλιάς των φρεγατόπουλων της Νήσου των Χριστουγέννων μη διαθέσιμες. Εικάζεται ότι υψηλότερες περιπτώσεις θανάτου από προσγειώσεις συμβαίνουν όταν τα πουλιά είναι προσγειωμένα σε αυτές τις υπερ-αποικίες. Λόγω του περιορισμένου εύρους αναπαραγωγής και των προτιμώμενων θέσεων φωλιάς, ο πληθυσμός των φρεγατόπουλων της Νήσου των Χριστουγέννων είναι πολύ ευαίσθητος σε τυχόν αλλαγές στον αριθμό των δέντρων.(«Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για το Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi», 2004)

Οι φρεγάτες του νησιού των Χριστουγέννων θεωρούνται άκρως απειλούμενες από την IUCN και περιλαμβάνονται στο Παράρτημα I της CITES.('Christmas Island Frigatebird; Fregata andrewsi', 2001; 'National Recovery Plan for the Cristmas Island Figatebird; Fregata andrewsi', 2004; 'The Action Plan for Austrlian Birds 2000', 2000)

Συνεισφέροντες

Tanya Dewey (επιμέλεια), Animal Agents.

υπέροχη κάμερα

Andrew Jasonowicz (συγγραφέας), North Michigan University, Alec R. Lindsay (επιμέλεια, εκπαιδευτής), North Michigan University.