Το υπέροχο φρεγάτα πτηνό Fregata

Της Martha Calcutt

Γεωγραφική Εύρος

Υπέροχες φρεγάτες ζουν κατά μήκος των αμερικανικών, τροπικών ακτών. Αναπαράγονται βόρεια έως 25 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους στο Μεξικό και τη Φλόριντα και μέχρι το νότιο 27 μοίρες νότιο γεωγραφικό πλάτος στη Βραζιλία. Είναι ιδιαίτερα κοινά στη νότια Φλόριντα, στην Ακτή του Κόλπου, στα νησιά της Καραϊβικής και στη δυτική ακτή του Μεξικού.(Diamond and Schreiber, 2002; Stefferud, 1966)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι υπέροχες φρεγάτες συνήθως φτιάχνουν τις φωλιές τους από κλαδιά πάνω ή γύρω από χαμηλή βλάστηση. Τα αρσενικά μαζεύουν κλαδιά και άλλα δομικά υλικά φωλιάς, ενώ τα θηλυκά παραμένουν στο χώρο έκθεσης των αρσενικών και χτίζουν τη φωλιά εκεί. Οι φωλιές κατασκευάζονται κυρίως στο επίπεδο του εδάφους, αλλά μερικές φορές και σε δέντρα. Οι φωλιές είναι επίπεδες ή ελαφρώς κοίλες με διάμετρο 25 - 35 cm. Συνήθως εκτίθενται πλήρως στον ήλιο για τις συνήθειες ηλιοθεραπείας των πουλιών. Μια αποικία από υπέροχες φρεγάτες μπορεί να καταλάβει περίπου 500 μέτρα ακτογραμμής με συνολική έκταση περίπου 22.500 m τετράγωνο. Μια αποικία με περίπου 2500 ζεύγη πουλιών στη Μπαρμπούντα, ένα μικρό νησί στην Καραϊβική, είναι η μεγαλύτερη γνωστή αποικία.(Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • τροπικός
  • γήινος
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • Aquatic Biomes
  • παραλιακός
  • Άλλα χαρακτηριστικά ενδιαιτημάτων
  • εκβολές ποταμών

Φυσική περιγραφή

Οι αρσενικές υπέροχες φρεγάτες είναι εξ ολοκλήρου μαύρες, εκτός από τα καφέ εσωτερικά δευτερεύοντα στο επάνω φτερό και την παρουσία μιας κόκκινης φουσκωτής θήκης για το λαιμό που ονομάζεται σάκος γουλάρ. Έχουν επίσης αχνό μοβ γυαλιστερό στο κεφάλι και πράσινο στο λαιμό, στις ωμοπλάτες και στο πάνω φτερό. Τα πόδια και τα πόδια τους φαίνονται πίσω ή γκριζωπά. Τα θηλυκά είναι επίσης εντελώς μαύρα με λευκό στήθος και λευκά και μαύρισμα σημάδια στα φτερά. Τα πόδια και τα πόδια τους έχουν χρώμα σάρκας ή ροζ και δεν έχουν σάκο. Τα θηλυκά είναι, γενικά, 15% μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Οι ανώριμες υπέροχες φρεγάτες έχουν λευκό κεφάλι και στήθος ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι μαύρο. Τα πόδια, τα πόδια και το ράμφος τους είναι ανοιχτό μπλε γκρι.



εκφοβισμός σκύλου

Τα μεγάλα κεφάλια, τα μακριά, μυτερά, στενά φτερά και οι διχαλωτές ουρές τους κάνουν να ξεχωρίζουν εύκολα ακόμα και από απόσταση. Τις περισσότερες φορές φαίνονται να πετούν στα ύψη κατά μήκος των ακτών σε μεγαλύτερα υψόμετρα και η σιλουέτα τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Είναι επίσης αναγνωρίσιμα από το μεγάλο τους μέγεθος και το μακρύ, αγκιστρωμένο χαρτόνι τους. Έχουν κοντά πόδια και μικρά πόδια που δεν είναι κατάλληλα για περπάτημα ή κολύμπι.(Audubon, 1950; Diamond and Schreiber, 2002; Orr, 1992; 'USGS', 1995)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • θηλυκό μεγαλύτερο
  • φύλα με διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο
  • αρσενικό πιο πολύχρωμο
  • διακόσμηση
  • Μάζα εύρους
    1360 to 1815 g
    47.93 to 63.96 oz
  • Μήκος εύρους
    100 έως 230 cm
    39,37 έως 90,55 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    90 έως 230 cm
    35,43 έως 90,55 ίντσες

Αναπαραγωγή

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, αρσενικά υπέροχα φρεγάτα πτηνά συγκεντρώνονται σε αρσενικούς χώρους έκθεσης. Φουσκώνουν τους μεγάλους, κόκκινους, γουλάρ σάκους τους. Αυτοί οι σάκοι, ενώ είναι φουσκωμένοι, μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλοι που κρύβουν το κεφάλι του πουλιού. Τα αρσενικά δονούν γρήγορα τα φτερά τους και κάθονται πίσω στις ουρές τους. Τεντώνουν τα φτερά τους και ρίχνουν τα κεφάλια τους προς τα πίσω για μέγιστη εμφάνιση του σάκου. Στη συνέχεια, τα θηλυκά επιθεωρούν τα αρσενικά. Καθώς τα θηλυκά προσπαθούν να βρουν έναν προτιμώμενο σύντροφο, τα αρσενικά στρίβουν και λυγίζουν για να κάνουν τον σάκο τους να φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος, κάνουν επίσης έναν δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής. Οι υπέροχες φρεγάτες σχηματίζουν μονογαμικά ζεύγη κάθε αναπαραγωγική περίοδο όταν τα θηλυκά έχουν επιλέξει συντρόφους. Ωστόσο, σπάνια διατηρούν τον ίδιο σύντροφο από εποχή σε εποχή.(Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973; Madsen, et al., 2004)



  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Οι θαυμάσιες θηλυκές φρεγάτες γεννούν ένα μόνο αυγό τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου. Η περίοδος επώασης για αυτό το είδος δεν έχει καταγραφεί, αλλά έχει υπολογιστεί σε 50 ημέρες. Επειδή η συμμετοχή των θηλυκών γονέων συνεχίζεται για πολύ περισσότερο από τη συμμετοχή των ανδρών γονέων, τα θηλυκά ζευγαρώνουν μόνο κάθε δεύτερο χρόνο. Τα αρσενικά σπάνια φροντίζουν τα μικρά τους περισσότερο από έξι μήνες και αναπαράγονται ετησίως. Νεαρά κοντά σε ώριμη μάζα πριν πετάξουν. Η ηλικία της σεξουαλικής ωριμότητας δεν είναι γνωστή, αλλά καμία δεν αναπαράγεται έως ότου το φτέρωμα είναι σε ώριμη φάση.(Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973; Trivelpiece and Ferraris, 1987)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Τα θηλυκά υπέροχα φρεγάτα πουλιά αναπαράγονται κάθε δύο χρόνια, τα αρσενικά προσπαθούν να αναπαραχθούν κάθε χρόνο.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Οι υπέροχες φρεγάτες γεννούν τα αυγά τους από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    1 (υψηλό)
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    ένας
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    ένας
    Μια ηλικία
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    50 μέρες
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    50 μέρες
    Μια ηλικία
  • Εμβέλεια ηλικίας
    120 έως 200 ημέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    21 έως 24 μήνες

Ένα υπέροχο αυγό φρεγάτας δεν εκτίθεται σχεδόν ποτέ, καθώς παρακολουθείται σχεδόν συνεχώς από έναν γονέα. Τα νεογνά είναι αλτρικά και συνήθως προστατεύονται κάτω από έναν γονέα που γεννά. Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, μένουν μόνα τους στη φωλιά για περίπου τις μισές ώρες της ημέρας καθώς τα γονικά πουλιά αναζητούν τροφή. Και οι δύο γονείς συμβάλλουν στην τροφοδοσία των νεοσσών, αλλά τα αρσενικά συμβάλλουν λιγότερο από το 40% της σίτισης. Γύρω στην έκτη εβδομάδα η εκκόλαψη αναπτύσσεται ουσιαστικά και μπορεί να αμυνθεί. Περίπου την ενδέκατη εβδομάδα, ο αρσενικός γονέας εγκαταλείπει τη φωλιά, αφήνοντας το θηλυκό. Στη συνέχεια, τα θηλυκά αντισταθμίζουν σχεδόν διπλασιάζοντας την τροφή που παρέχεται για τα εκκολάπτοντα. Τα θηλυκά συνεχίζουν να ταΐζουν τα νεογνά μέχρι να πεταχτούν και να φύγουν από τη φωλιά. Συχνά η εμπλοκή συνεχίζεται μετά την φυγή, έως και τέσσερις μήνες περίπου.(Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973; Elorduy, 1995; Osorno and Székely, 2004; Osorno, 1999)

  • Γονική Επένδυση
  • αλτριωτικός
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαγαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Ενώ υπάρχουν λίγα στοιχεία για τη θαυμάσια διάρκεια ζωής των φρεγατοπουλιών, υπολογίζεται στα 30 χρόνια. Εκτός από τον φυσικό θάνατο, η θνησιμότητα προκαλείται περιστασιακά από καταστροφικούς τυφώνες και ανθρωπογενείς παρεμβολές σε αποικίες.(Diamond and Schreiber, 2002)



η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι υπέροχες φρεγάτες είναι πουλιά του ανοιχτού ωκεανού. Παρόλο που οι φωλιές τους βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές, αυτά τα πουλιά είναι σε πτήση για την πλειονότητα του χρόνου. Συχνά πετούν μεγάλες αποστάσεις πάνω από ανοιχτά νερά μακριά από την ξηρά. Τα φτερά τους είναι τόσο μεγάλα που το πέταγμα είναι σχεδόν αβίαστο. Εκμεταλλεύονται τα ανοδικά ρεύματα και μπορούν να γλιστρήσουν για μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χτυπήσουν τα φτερά τους. Χρησιμοποιούν τις μακριές, διχαλωτές ουρές τους για ελιγμούς. Είναι ένα από τα μόνα πουλιά με την ικανότητα να διώχνουν τους δυνατούς ανέμους ενός τυφώνα. Ενώ συνήθως είναι μοναχικά κατά την πτήση, φωλιάζουν σε αποικίες με πολλά άλλα ζεύγη. Ενώ ταΐζουν, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιθετικά προς άλλα ζώα. Κατά τα άλλα είναι υπάκουα και ενώ βρίσκονται στη στεριά συχνά επιτρέπουν στους ανθρώπους να πλησιάσουν πολύ και ακόμη και να τους αγγίξουν. Ενώ τα πόδια τους δεν είναι κατάλληλα για περπάτημα, τα δυνατά, δικτυωτά δάχτυλά τους επιτρέπουν να κουρνιάζουν όταν δεν πετούν. Η επιθετικότητα, αν και σπάνια, είναι συνήθως με τη μορφή κτυπήματος και τρυπήματος σε άλλα πουλιά όταν ανταγωνίζονται για θέαμα με πέρκα. Δεν υπερασπίζονται εδάφη πέρα ​​από τις μικρές περιοχές φωλιάς τους. Τα νεογέννητα συχνά αλληλεπιδρούν με παιχνιδιάρικους τρόπους.(Berridge, 1934; Diamond and Schreiber, 2002; Peterson and The editors of LIFE, 1963)

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • δενδρικός
  • μύγες
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • καθιστικός
  • μονήρης
  • αποικιακός

Εύρος Εστίας

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις εγχώριες σειρές των υπέροχων φρεγατοπουλιών.

μπορούν τα σκυλιά να τρώνε γλυκοπατάτες

Επικοινωνία και Αντίληψη

Οι υπέροχες φρεγάτες είναι συνήθως σιωπηλές, αλλά φωνάζουν όταν πλησιάζουν μια αποικία, όταν εκλιπαρούν για τροφή (εκκολάτσια) και κατά τη διάρκεια των επιδείξεων ζευγαρώματος. Λίγα είναι γνωστά για την επικοινωνία μεταξύ των φρεγατόπουλων.(Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973)



  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • ακουστικός
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Οι υπέροχες φρεγάτες τρώνε κυρίως ψάρια, καθώς και καλαμάρια, μέδουσες και καρκινοειδή. Ωστόσο, η διατροφή τους μπορεί να ποικίλλει πολύ λόγω της διαθεσιμότητας των τροφίμων και της προτιμώμενης τεχνικής κυνηγιού. Οι τρεις κύριες τεχνικές κυνηγιού είναι η εμβάπτιση, ο κλεπτοπαρασιτισμός και η ευκαιριακή σίτιση. Όταν βυθίζονται, αυτά τα πουλιά γλιστρούν με χάρη ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού και ξαφρίζουν την επιφάνεια με το ράμφος τους για να πιάσουν ψάρια. Ωστόσο, μπορούν να βουτήξουν μόνο περίπου 15 εκατοστά σε βάθος για να μην βρέξουν τα φτερά τους. Ο κλεπτοπαρασιτισμός, η κλοπή της τροφής ενός άλλου ζώου, είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτό το είδος παίρνει ένα από τα παρατσούκλια του, «Man-'o-War». Κυνηγούν άλλα πουλιά, ιδιαίτεραγλάροι,γάντια,γλαρόνια, καιμπούμπες. Αυτή η καταδίωξη συνεχίζεται μέχρι το θύμα να αναγκαστεί να ξεφορτωθεί το φαγητό του. Στη συνέχεια, οι υπέροχες φρεγάτες πιάνουν την τροφή που έχει λυθεί στον αέρα. Μπορούν επίσης να πιάσουν το άλλο πουλί από τα φτερά της ουράς και να το κουνήσουν μέχρι να απελευθερώσουν το φαγητό τους. Η ευκαιριακή σίτιση περιλαμβάνει την κατανάλωση σκουπιδιών, νεαρών χελωνών κατά την εκκόλαψη και με άλλο τρόπο την εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων πηγών τροφής. Οι υπέροχες φρεγάτες τρώνε υπολείμματα ψαριών που απορρίπτονται από βάρκες, παραπροϊόντα σφαγίων (απορριπτόμενα μέρη ζώων ακατάλληλα για κατανάλωση) από σφαγεία και άλλα σκουπίδια. Περιστασιακά κλέβουν τροφή από τα χέρια των ανθρώπων. Τα θηλυκά καταναλώνουν περισσότερο από τα αρσενικά λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους και της μεγαλύτερης συμβολής τους στη διατροφή των νεοσσών.(Colixto-Albarrán and Orsorno, 2000; Diamond and Schreiber, 2002; Diamond, 1973; Elphick, 2004; Osorno, et al., 1992; Peterson and The editors of LIFE, 1963)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • ψάρι
  • μαλάκια
  • υδρόβια καρκινοειδή
  • cnidarians

Αρπακτικά

Δεν υπάρχουν γνωστά πουλιά που λεηλατούν υπέροχες φρεγάτες. Τα θηλαστικά μπορεί μερικές φορές να παίρνουν αυγά και φωλιές. Ωστόσο, οι υπέροχες φρεγάτες παρακολουθούν στενά τα αυγά και τα νεογνά τους έως ότου είναι αρκετά σε θέση να αμυνθούν και η αναπαραγωγή γίνεται σε αποικίες, όπου πολλά μάτια μπορούν να παρακολουθούν τα αρπακτικά.(Diamond and Schreiber, 2002)



Ρόλοι οικοσυστήματος

Οι υπέροχες διατροφικές συνήθειες των φρεγατοπουλιών επηρεάζουν τη λεία των ψαριών τους, ειδικά τα ιπτάμενα ψάρια (Exocoetidae), καθώς και μερικά καλαμάρια και καρκινοειδή. Άλλα πουλιά όπωςΠελεκάνοι,γλάροι,γάντια,γλαρόνια, καιμπούμπεςεπηρεάζονται από τον υπέροχο κλεπτοπαρασιτισμό των φρεγατοπουλιών. Θαυμάσια φρεγάτα πουλιά βρίσκονται συχνά κοντά σε ομάδεςδελφίνια,τόνος, ή άλλα αρπακτικά ψάρια που οδηγούν μεγάλο μέρος της λείας τους στην επιφάνεια του νερού. Αυτό κάνει τις θαυμάσιες φρεγάτες πιο επιτυχημένες όταν χρησιμοποιούν μια τεχνική κυνηγιού εμβάπτισης.(Heiling, et al., 2003; Osorno, et al., 1992)

κριτικές απόλυτων σκύλων

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Οι υπέροχες φρεγάτες είναι πανέμορφες και μπορούν να προσελκύσουν τον οικοτουρισμό. Είναι επίσης σημαντικά μέλη των υγιών οικοσυστημάτων που κατοικούν.

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • οικοτουρισμός

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Δεν υπάρχουν γνωστές αρνητικές επιπτώσεις των υπέροχων φρεγατόπουλων στον άνθρωπο.

Κατάσταση Διατήρησης

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 50.000 έως 71.000 αναπαραγωγικά ζευγάρια υπέροχων φρεγατόπουλων. Ο αριθμός τους προφανώς μειώνεται, λόγω ανθρώπινων ενοχλήσεων στις περιοχές φωλεοποίησης. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη έρευνα και σχέδια προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι υπέροχοι πληθυσμοί φρεγατοπουλιών παραμένουν σταθεροί. Κανονισμοί έχουν προταθεί στην κυβέρνηση της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, αλλά δεν υπάρχει τρέχουσα νομική προστασία για αυτό το είδος.(Diamond and Schreiber, 2002)

Συνεισφέροντες

Tanya Dewey (επιμέλεια), Animal Agents.

Martha Calcutt (συγγραφέας), University of Notre Dame, Karen Powers (επιμέλεια, εκπαιδευτής), Πανεπιστήμιο Radford.