Fregata minorgreat φρεγατοπουλάκι

Της Τάνιας Ντιούι

Γεωγραφική Εύρος

Τα μεγάλα φρεγάτα πτηνά βρίσκονται σε τροπικά νερά παγκοσμίως. Εμφανίζονται μεταξύ 25 μοιρών βόρεια και 25 μοιρών νότια. Οι αποικίες που φωλιάζουν είναι γνωστές από υπεράκτια νησιά σε όλο τον τροπικό Ειρηνικό, τον δυτικό Ατλαντικό και τον νότιο Ινδικό ωκεανό. Τα περισσότερα από αυτά που είναι γνωστά για τις μεγάλες φρεγάτες είναι γνωστά από τις αποικίες που φωλιάζουν και υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για το εύρος και τις κινήσεις τους εκτός της περιόδου αναπαραγωγής. Τα αρσενικά και τα θηλυκά μπορούν να καταλαμβάνουν ξεχωριστές περιοχές εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου. Οι μεγάλες φρεγάτες θεωρούνται καθιστικές, αν και τα άτομα διασκορπίζονται από τις περιοχές φωλεοποίησης σε ευρύτερες περιοχές όταν δεν αναπαράγονται.(Gauger, et al., 2002)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • Ινδικός ωκεανός
    • ντόπιος
  • Ατλαντικός Ωκεανός
    • ντόπιος
  • Ειρηνικός ωκεανός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Μεγάλα φρεγάτα πτηνά βρίσκονται πάνω από ανοιχτά, τροπικά νερά των ωκεανών και κοντά σε υπεράκτια, ωκεάνια νησιά που φωλιάζουν. Τα αρσενικά και τα θηλυκά μπορεί να καταλαμβάνουν διαφορετικές περιοχές εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου, οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά φόρτωσης των φτερών τους και τη φύση των ανέμων σε διαφορετικές περιοχές του ωκεανού. Όταν δεν αναπαράγονται, οι μεγάλες φρεγάτες περιπλανώνται ευρέως για να τραφούν με ψάρια και καλαμάρια σε περιοχές με υψηλές συγκεντρώσεις θηραμάτων, όπως σε υπερυψώματα ωκεανών, αποκλίσεις και συγκλίσεις. Τα μεγάλα φρεγάτα πουλιά αναπαράγονται σε νησιά χωρίς αρπακτικά. Φωλιάζουν σε δέντρα και θάμνους, όπως η παραλία naupaka (Scaevola sericea), ηλιοτρόπιο παραλίας (Tournefortia argentea), πισονία (Pisonia grandis), και μαγγρόβια (ΜπρουγκιέρακαιΡιζοφόραείδος). Οι φωλιές είναι συνήθως πάνω από 0,5 m και μπορεί να βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα στην ενδοχώρα σε μεγαλύτερα νησιά. Οι μεγάλες φρεγάτες είναι υπέροχα πουλιά που πετούν στα ύψη και δεν χρειάζεται να έρχονται συχνά στη στεριά για να ξεκουραστούν. Μπορούν να πετάξουν στα ύψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας.(Gauger, et al., 2002)



το όνομα των σκύλων του Χίτλερ
  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • τροπικός
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • Aquatic Biomes
  • πελαγικός

Φυσική περιγραφή

Οι μεγάλες φρεγάτες έχουν εξειδικευτεί ιδιαίτερα για τη ζωή κατά την πτήση. Έχουν την υψηλότερη αναλογία φτερών προς μάζα σώματος από οποιοδήποτε πουλί. Έχουν εξαιρετικά μακριά φτερά για να ανεβαίνουν στα ύψη, μακριές, διχαλωτές ουρές για ευελιξία κατά την πτήση και πολύ μικρά πόδια και πόδια. Τα πόδια και τα πόδια τους είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω τους, κουρνιάζουν μόνο μεταξύ των πτήσεων. Οι μεγάλες φρεγάτες είναι επίσης ένα από τα λίγα είδη θαλάσσιων πτηνών που είναι σεξουαλικά διμορφικά τόσο σε μέγεθος όσο και σε φτέρωμα. Τα αρσενικά είναι μικρότερα από τα θηλυκά και είναι εξ ολοκλήρου μαύρα, με πρασινωπό-μοβ λάμψη ραχιαία. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα, με μαύρο κεφάλι και μαύρα φτερά ραχιαία, αλλά με λευκό πηγούνι και στήθος που ενώνονται με τη λευκή τους κοιλιά. Τα αρσενικά έχουν έναν μεγάλο, κόκκινο, φουσκωτό σάκο γουλαριού που μεγεθύνεται κατά την περίοδο αναπαραγωγής και χρησιμοποιείται σε εκθέσεις ερωτοτροπιών. Οι αρσενικοί θύλακες γίνονται μικρότεροι και ξεθωριάζουν το χρώμα τους εκτός της περιόδου αναπαραγωγής. Τα ανώριμα άτομα είναι παρόμοια με τα θηλυκά στο φτέρωμα, αλλά με ανοιχτόχρωμα φτερά στο κεφάλι και ανάμεσα στο γκρίζο πηγούνι και το στήθος και λευκή κοιλιά. Οι μεγάλες φρεγάτες είναι ξεχωριστά πουλιά, τα οποία φαίνονται συχνότερα να πετούν στα ύψη πάνω από το νερό, όπου η μακριά, διχαλωτή ουρά και τα μακριά, μυτερά φτερά τους που κρατούνται σε σχήμα «W» τα καθιστούν εύκολο να αναγνωριστούν. Έχουν μακριά χαρτονομίσματα με έντονα γαντζωμένο άκρο. Έχουν μήκος σώματος από 85 έως 105 cm, άνοιγμα φτερών από 205 έως 230 cm και μάζα από 1 έως 1,8 kg.(Gauger, et al., 2002)



Οι μεγάλες φρεγάτες είναι πιθανό να συγχέονται μόνο με άλλαφρεγάτες, ιδιαίτερα στα ανώριμα ή νεανικά φτέρωμά τους. Ελλιπής κατανόηση της περιφερειακής διαφοροποίησης στα μοτίβα φτερώματος, τις φωνές και τα μαλακά μέρη του σώματος σε ευρέως διαδεδομένα είδη, όπως τα μεγάλα,μικρότερος, καιμεγαλοπρεπήςΟι φρεγάτες μπορεί επίσης να περιπλέξουν τις ταυτοποιήσεις.(Gauger, et al., 2002)

Υπάρχουν 5 αναγνωρισμένα υποείδη μεγάλων φρεγατοπουλιών. Τα υποείδη ποικίλλουν ως προς το μέγεθος του σώματος, το φτέρωμα, το χρώμα του δακτυλίου των ματιών και το χρώμα των γραμμών, αλλά τα σχέδια παραλλαγής δεν έχουν περιγραφεί επαρκώς. Τα υποείδη ορίζονται γεωγραφικά και οι μελέτες ζωνών υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει μικρή μετανάστευση ατόμων μεταξύ των περιοχών. Τα υποείδη είναι:F. m. ανήλικοςστον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό και την Αυστραλία,F. m. άλδαβραστον δυτικό Ινδικό Ωκεανό,F. m. παλμερστόνισε όλο τον δυτικό και κεντρικό Ειρηνικό,F. m. ridgwayiστον ανατολικό Ειρηνικό καιF. m. nicolliστον δυτικό Ατλαντικό.(Gauger, et al., 2002)



Οι μεγάλες φρεγάτες φαίνεται να διατηρούν τις θερμοκρασίες του σώματος περίπου στους 40 βαθμούς Κελσίου, τρέμοντας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τα φωλιά εξαρτώνται από τους γονείς για να τα προστατεύουν από τη ζέστη του τροπικού ήλιου. Χρησιμοποιούν μια ποικιλία στάσεων του σώματος για να βοηθήσουν στην ακτινοβολία ή την απορρόφηση της θερμότητας.(Gauger, et al., 2002)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • ομοιοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • θηλυκό μεγαλύτερο
  • φύλα με διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο
  • αρσενικό πιο πολύχρωμο
  • διακόσμηση
  • Μάζα εύρους
    1 έως 1,8 κιλά
    2,20 έως 3,96 λίβρες
  • Μήκος εύρους
    85 έως 105 cm
    33,46 έως 41,34 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    205 έως 230 cm
    80,71 έως 90,55 ίντσες

Αναπαραγωγή

Οι μεγάλες φρεγάτες σχηματίζουν μονογαμικά, ζευγαρωμένα ζευγάρια κάθε χρόνο. Εάν ένα ζευγάρι δεν έχει επιτυχία στο ζευγάρωμα, τότε μπορεί να χωρίσουν και να επιλέξουν ένα νέο σύντροφο για να επιχειρήσουν αναπαραγωγή. Οι συναναστροφές εκτός ζευγαριού είναι συχνές και τα αρσενικά συχνά προσπαθούν να συνευρεθούν με ζευγαρωμένα θηλυκά όταν οι σύντροφοί τους απουσιάζουν.(Gauger, et al., 2002)

Τα αρσενικά εμφανίζονται σε σφιχτές ομάδες σε θάμνο ή δέντρο, συχνά σε απόσταση μόνο 1 έως 1,5 μέτρων μεταξύ τους. Εμφανίζονται συνεχώς για αρκετές ημέρες μέχρι να αποκτήσουν σύντροφο. Τα θηλυκά πετούν πάνω από τοποθεσίες προβολής για να αξιολογήσουν τα αρσενικά. Οι εμφανίσεις ερωτοτροπίας περιλαμβάνουν ένα αρσενικό που φουσκώνει τον έντονο κόκκινο σάκο του, στρέφοντας το κεφάλι και το ράμφος του προς τα πάνω, δονώντας τα φτερά ενώ αυτά είναι εκτεταμένα και χρησιμοποιώντας μια φωνητική φωνητική και κροτάλισμα. Τα αρσενικά προσανατολίζονται προς τα θηλυκά που εκτινάσσονται στα ύψη. Έπειτα, η εμφάνιση ερωτοτροπίας προχωρά σε κουνώντας φωνητικά και κυλώντας το κεφάλι από τη μία πλευρά στην άλλη. Μόλις ένα θηλυκό επιλέξει ένα αρσενικό, περνούν αρκετές μέρες κοντά το ένα στο άλλο και περιστασιακά συμμετέχουν σε αμοιβαία κουνήματα κεφαλιού.(Gauger, et al., 2002)



  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Τα μεγάλα θηλυκά φρεγατοπουλιών αναπαράγονται μόνο κάθε 2 χρόνια ή λιγότερο συχνά. Τα αρσενικά αναπαράγονται περιστασιακά κάθε χρόνο, αλλά συνήθως αναπαράγονται τόσο συχνά όσο κάθε 2 χρόνια. Ο χρόνος αναπαραγωγής ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή και η περίοδος αναπαραγωγής παρατείνεται. Η αναπαραγωγή είναι εποχιακή σε μια περιοχή, αλλά η αναπαραγωγή καταγράφεται από τον Δεκέμβριο έως τον Σεπτέμβριο σε όλο το φάσμα τους. Τα αυγά γεννιούνται συνήθως σε περίοδο 5 έως 6 μηνών, αλλά τα αυγά παρατηρούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η εποχικότητα της αναπαραγωγής σε μια περιοχή πιθανότατα συνδέεται με την τοπική διαθεσιμότητα τροφίμων. Σε ομάδες φωλιών μέσα σε μια αποικία, η ωοτοκία και η εκκόλαψη μπορεί να είναι αρκετά σύγχρονες. Μόλις σχηματιστεί ένας δεσμός ζευγαριού, ετοιμαστεί μια φωλιά και γεννηθεί ένα αυγό, οι σύντροφοι δεν αλληλεπιδρούν πολύ, ακόμη και όταν ανταλλάσσουν ευθύνες φροντίδας. Ο χρόνος από την ερωτοτροπία μέχρι το χτίσιμο της φωλιάς μπορεί να είναι μόλις λίγες ημέρες ή έως και 4 εβδομάδες. Οι φωλιές είναι γενικά πλατφόρμες χτισμένες από κλαδιά, μπαστούνια και άλλα υλικά που συλλέγονται στα ίδια δέντρα ή θάμνους που χρησιμοποιήθηκαν από τα αρσενικά για εμφανίσεις ερωτοτροπίας, με αποτέλεσμα ομαδοποιημένες αποικίες φωλιάσματος από 3 έως 50 φωλιές και 0,6 έως 1,4 μέτρα μεταξύ των φωλιών. Οι φωλιές είναι γενικά προστατευμένες από τον άνεμο αλλά σε πλήρη ήλιο. Περιστασιακές φωλιές χτίζονται στο έδαφος. Γενικά γεννιέται ένα μόνο, λευκό αυγό, αλλά έχουν παρατηρηθεί σπάνιες φωλιές με 2 αυγά ή φωλιές. Είναι πιθανό τα αυγά να γεννήθηκαν από περισσότερα από ένα θηλυκά. Τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν ένα δεύτερο αυγό σε μια εποχή, εάν το πρώτο αποτύχει ή καταστραφεί. Τα αυγά επωάζονται αμέσως μετά την ωοτοκία και δεν μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη. Οι νέοι αρχίζουν να πετούν σε ηλικία 150 ημερών. Παραμένουν στη φωλιά για 150 έως 428 ημέρες μετά την φυγή, όπου συνεχίζουν να τρέφονται και να προστατεύονται από τους γονείς τους. Τα νεογνά παραμένουν κοντά στη φωλιά για 10 έως 16 μήνες μετά την εκκόλαψη, οπότε και διασκορπίζονται στον ωκεανό. Οι μεγάλες φρεγάτες έχουν μια εκτεταμένη περίοδο εφηβείας και φθάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ 5 και 7 ετών. Περιστασιακά άτομα με ανώριμο φτέρωμα έχουν παρατηρηθεί να αναπαράγονται.(Gauger, et al., 2002)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Οι μεγάλες φρεγάτες αναπαράγονται τόσο συχνά όσο κάθε 2 χρόνια, αλλά γενικά ζευγαρώνουν λιγότερο συχνά.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Η αναπαραγωγή είναι εποχιακή σε μια περιοχή, αλλά η αναπαραγωγή καταγράφεται από τον Δεκέμβριο έως τον Σεπτέμβριο σε όλο το φάσμα τους.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    1 προς 1
  • Εμβέλεια ηλικίας
    150 (χαμηλές) ημέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    300 έως 578 ημέρες
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (γυναίκα)
    5 έως 7 ετών
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (άρρεν)
    5 έως 7 ετών

Μόλις σχηματιστεί ένα ζευγαρωμένο ζευγάρι, ο ένας ή ο άλλος από τους γονείς μένει στο σημείο της φωλιάς έως ότου η φωλίτσα γίνει 4 έως 6 εβδομάδων. Και οι δύο γονείς επωάζουν το αυγό και γεννούν το φωλιά. Οι γονείς επωάζουν εκ περιτροπής το αυγό από 3 έως 18 ημέρες κάθε φορά. Τα τυπικά μήκη βάρδιας επώασης είναι από 4,1 έως 6,4 ημέρες, αλλά ποικίλλουν ανά περιοχή και πιθανώς σχετίζονται με την απόσταση που πρέπει να διανύσει ο άλλος γονέας για να μπορέσει να αναζητήσει τροφή. Τα θηλυκά επωάζονται για περισσότερο από τα αρσενικά, γενικά. Οι νέοι είναι ευγενικοί στην εκκόλαψη, γυμνοί και με κλειστά μάτια. Αναπτύσσονται πολύ αργά, πιθανώς ως προσαρμογή στη χαμηλή ή μεταβλητή διαθεσιμότητα τροφής. Οι ρυθμοί ανάπτυξης ποικίλλουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τροφής. Ταΐζονται 2 έως 4 φορές την ημέρα τις πρώτες τους εβδομάδες και μόνο κάθε 1 έως 2 ημέρες αργότερα κατά την ανάπτυξή τους. Τα φωλιά δεν αφήνονται χωρίς επίβλεψη από έναν γονέα μέχρι να γίνουν περίπου 1 μηνός. Στην ηλικία των 14 ημερών, τα φωλιά καλύπτονται με λευκό χρώμα και αναπτύσσουν φτέρωμα πτήσης και αρχίζουν να πετούν 150 ημέρες μετά την εκκόλαψη. Παραμένουν στη φωλιά για 150 έως 428 ημέρες μετά την φυγή και συνεχίζουν να τα φροντίζουν οι γονείς τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.(Gauger, et al., 2002)

  • Γονική Επένδυση
  • αλτριωτικός
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • τροφοδοσία
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μακροζωία στα μεγάλα φρεγάτα πτηνά. Το γηραιότερο πτηνό με λωρίδες έζησε έως τα 37 χρόνια και η μέγιστη ηλικία των 40 ετών υπολογίζεται και από τα 25 έως τα 30 χρόνια θεωρείται τυπική διάρκεια ζωής. Σε μια τοποθεσία, κατά τη διάρκεια μιας παραγωγικής χρονιάς, μεταξύ 60 και 70% των αυγών που γεννήθηκαν εκτράφηκαν με επιτυχία σε γέννα. Ωστόσο, πλήρης αποτυχία ή ποσοστά αποτυχίας έως και 81% αναφέρονται από τα χρόνια του Ελ Νίνιο όπου τα τρόφιμα είναι σπάνια.(Gauger, et al., 2002)



  • Διάρκεια ζωής εύρους
    Κατάσταση: άγρια
    37 (υψηλά) χρόνια
  • Τυπική διάρκεια ζωής
    Κατάσταση: άγρια
    40 (υψηλά) χρόνια

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι μεγάλες φρεγάτες σπάνια προσγειώνονται στο έδαφος ή στο νερό, εκτός ίσως για να μαζέψουν υλικό φωλεοποίησης ή κατά λάθος. Τα κοντά πόδια και τα μικρά τους πόδια τους κάνουν να αισθάνονται άτονα στο έδαφος και να δυσκολεύονται να προωθηθούν από το νερό. Τα πόδια τους δεν είναι δικτυωτά. Ωστόσο, μπορούν να πετούν στα ύψη για πολλές ώρες χωρίς να χτυπούν, εκμεταλλευόμενοι τα ανοδικά ρεύματα πάνω από το νερό. Θα πετάξουν στα ύψη πάνω από αποικίες που φωλιάζουν αντί να φωλιάζουν, όταν οι άνεμοι πνέουν. Οι μεγάλες φρεγάτες είναι πιο πιθανό να είναι δραστήρια και να πετούν στα ύψη κατά μήκος των μετώπων των συστημάτων καταιγίδας ή με ισχυρούς ανέμους, είναι πιο πιθανό να ξαπλώνουν σε ήρεμους ανέμους. Οι μεγάλες φρεγάτες έχουν εξαιρετικά χαμηλό φορτίο φτερών, το οποίο διαφέρει μεταξύ των φύλων λόγω των διαφορών τους στο μέγεθος. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι τα φύλα διαχωρίζονται γεωγραφικά εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι μεγάλες φρεγάτες επιστρέφουν στην ίδια περιοχή για να αναπαραχθούν.(Gauger, et al., 2002)

Οι μεγάλες φρεγάτες δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, συχνά κουρνιάζουν τη νύχτα, αν και θα πετούν στα ύψη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ψάχνουν για τροφή σε κοπάδια, μερικές φορές με πολλά είδη θαλάσσιων πτηνών, και ξεκουράζονται σε ομάδες λίγων έως χιλιάδων. Οι αποικίες που φωλιάζουν είναι μεγάλες και συχνά περιλαμβάνουν άλλα είδη, όπως κοκκινοπόδαρα (Σούλα σουλα), μαύρα νεύρα (Anous minutusκαι άσπρα γλαρόνια (Γύγης άλμπα).(Gauger, et al., 2002)



  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • νομαδικός
  • εδαφικός
  • Κοινωνικός

Εύρος Εστίας

Ενώ ξεκουράζονται και σε αποικίες που φωλιάζουν, υπερασπίζονται μικρές τοποθεσίες εμφάνισης και φωλεοποίησης με κόψιμο λογαριασμών, φωνητικά, πνευμονοπάθεια και γοητευτικές εμφανίσεις μεταξύ των αρσενικών. Αυτές οι περιοχές είναι πολύ μικρές, έτσι ώστε τα άτομα να μπορούν να αγγίζουν το ένα το άλλο. Δεν υπάρχουν σταθερά δεδομένα σχετικά με την εμβέλεια του σπιτιού τους, αλλά οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι μεγάλες φρεγάτες τρέφονται από 80 έως 500 km από την αποικία τους.(Gauger, et al., 2002)

Επικοινωνία και Αντίληψη

Οι μεγάλες φρεγάτες είναι γενικά ήσυχες, αλλά παράγουν ποικίλους ήχους σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ειδικά σε αποικίες αναπαραγωγής. Κτυπούν τους λογαριασμούς τους και τσιρίζουν τα πουλιά που βρίσκονται πολύ κοντά τους σε αποικίες αναπαραγωγής. Τα νεογέννητα χρησιμοποιούν μια σκληρή επαιτεία, μαζί με το χτύπημα του κεφαλιού τους και τα ανοίγματα φτερών. Οι ενήλικες τηλεφωνούν στους νέους καθώς επιστρέφουν επίσης, για να τους ενημερώσουν ότι έρχονται με φαγητό. Τα αρσενικά καλούν περισσότερα από τα θηλυκά αλλά δεν υπάρχουν τραγούδια. Υπάρχουν 3 είδη κλήσεων: οι κλήσεις προσγείωσης, οι στροφές και οι κλήσεις επαναφοράς. Οι κλήσεις προσγείωσης συμβαίνουν όταν τα ενήλικα επιστρέφουν στην αποικία αναπαραγωγής, αν και τα θηλυκά είναι συνήθως ήσυχα. Οι ταλαντεύσεις και οι κλήσεις τυλίγματος χρησιμοποιούνται από τα αρσενικά κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων ερωτοτροπιών, μαζί με το κροτάλισμα των λογαριασμών. Αυτές οι κλήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν πετάτε πάνω από πιθανές συντρόφους ή όταν συμμετέχετε σε αμοιβαία κουνήματα κεφαλιού ως μέρος της ερωτοτροπίας. Οι μεγάλες φρεγάτες χρησιμοποιούν επίσης το κούμπωμα ή το κροτάλισμα και τις δονήσεις της κάτω γνάθου τους για να κάνουν ήχους. Το κούμπωμα λογαριασμών χρησιμοποιείται σε επιθετικές αλληλεπιδράσεις, ο κροτάλισμα και οι δονήσεις χρησιμοποιούνται στην ερωτοτροπία.(Gauger, et al., 2002)

κοστούμι ναζί
  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • ακουστικός
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Οι μεγάλες φρεγάτες είναι περισσότερο γνωστές για τις κλεπτοπαρασιτικές συνήθειές τους. κλέβουν συχνά τροφή από άλλα θαλάσσια πουλιά παρενοχλώντας τα μέχρι να ρίξουν το θήραμά τους ή να ξαναπάρουν ένα πρόσφατο γεύμα. Καταδιώκουν άλλα πουλιά, ειδικά κοντά σε αποικίες που φωλιάζουν, βουτούν πάνω τους και αρπάζοντάς τα μέχρι να απελευθερώσουν την τροφή τους. Στη συνέχεια, τα μεγάλα φρεγάτα πτηνά βουτούν γρήγορα για να πιάσουν το απελευθερωμένο θήραμα ή αναμασούν πριν αυτό χτυπήσει στο νερό. Τα είδη πουλιών που παρενοχλούνται συνήθως από μεγάλες φρεγάτες είναι βυζιά (Σούλα), τροπικά πτηνά (Φαεθών), και πετρελαιοειδή (Πτερόδρομα). Ωστόσο, οι μεγάλες φρεγάτες συλλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους μόνες τους, αρπάζοντας ψάρια στην επιφάνεια του νερού ή ακριβώς κάτω από αυτήν.(Gauger, et al., 2002)

Οι μεγάλες φρεγάτες τρώνε κυρίως ιπτάμενα ψάρια (Exocoetidae) και καλαμάρι (Ommastrephidae) βρίσκεται σε απόσταση 15 cm από την επιφάνεια του ωκεανού. Οι περισσότερες αναζητήσεις τροφής γίνονται σε βαθιά, ωκεάνια νερά σε περιοχές όπου η ανύψωση, η απόκλιση ή η σύγκλιση φέρνουν νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κοντά στην επιφάνεια. Μπορούν επίσης να τρέφονται με κοπάδια μεγάλα, αρπακτικά ψάρια (Katsuwonusκαιο Ευθύννοςείδη ) ή δελφίνια (Στενέλλα,δελφίνι, καιΣτενόείδη) που οδηγούν μικρότερα ψάρια στην επιφάνεια. Τα μεγάλα φρεγάτα πτηνά θα τρέφονται επίσης ευκαιριακά σε παράκτιες περιοχές με νεογέννητα χελώνες, υπολείμματα ψαριών από εμπορικές αλιευτικές δραστηριότητες και με φωλιά θαλάσσιων πτηνών σε αποικίες αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων φωλιασμένων φρεγατοπουλιών από τις δικές τους αποικίες φωλιάσματος. Συχνά παρατηρούνται να αναζητούν τροφή σε μεγάλα κοπάδια μικτών ειδών, ειδικά να συρρέουν με αιθάλη (Sterna fuscata) και σφηνοειδή ψαλίδια (Puffinus pacificus). Οι μεγάλες φρεγάτες πτηνά πίνουν περιστασιακά φρέσκο ​​νερό βουτώντας τον λογαριασμό τους στο νερό κατά την πτήση.(Gauger, et al., 2002)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
    • μαλακιοφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • πουλιά
  • ερπετά
  • ψάρι
  • μαλάκια

Αρπακτικά

Δεν έχουν αναφερθεί φυσικοί θηρευτές ενηλίκων, αν και οι άνθρωποι θα αιχμαλωτίσουν ενήλικες, αυγά και μικρά για φαγητό. Τα αυγά και τα φωλιά μπορεί να θηρεύονται από άλλα φρεγάτα πτηνά (Φρεγάτα), κουκουβάγιες (Strigiformes), και εισήγαγε αρπακτικά όπως οι αρουραίοι (Rattus) και οι οικόσιτες γάτες (Γάτα). Μπούκλες με τρίχες (Numenius tahitiensis) έχουν αναφερθεί ότι τρώνε τα αυγά τους.(Gauger, et al., 2002)

Ρόλοι οικοσυστήματος

Οι μεγάλες φρεγάτες συνήθως αναζητούν τροφή και φωλιάζουν με άλλα είδη θαλάσσιων πτηνών. Θα κλέψουν τροφή και από άλλα θαλασσοπούλια, ειδικά από μπούμπιες, τροπικά πτηνά και πετρούλες. Τα παράσιτα που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν ψείρες φτερών (Φθηράπτερα), συμπεριλαμβανομένων των ειδώνColopocephalum angulaticeps,Fregatiella aurifasciata, καιPectinopygus gracilicornisκαι μύγες ιπποβοσκίδης (Olfersia spinifera).(Gauger, et al., 2002)

Είδος που χρησιμοποιείται ως ξενιστής
Commensal/παρασιτικά είδη
  • ψείρες φτερών (Colopocephalum angulaticeps)
  • ψείρες φτερών (Fregatiella aurifasciata)
  • ψείρες φτερών (Pectinopygus gracilicornis)
  • μύγες ιπποβοσκίδης (Olfersia spinifera)

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Οι μεγάλες φρεγάτες είναι σημαντικά μέλη των πελαγικών οικοσυστημάτων των ωκεανών. Σε ορισμένες περιοχές συλλέγονται ενήλικες, νεοσσοί και αυγά για φαγητό. Σε νησιά του Ειρηνικού, οι νεαρές φρεγάτες μερικές φορές εκτρέφονταν ως κατοικίδια και χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν μηνύματα από ταξιδιώτες νησιώτες στα σπίτια τους. Οι αποικίες που φωλιάζουν συμβάλλουν στις αποθέσεις γκουάνο.(Gauger, et al., 2002)

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • τροφή
  • παράγει λίπασμα

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Δεν υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις των μεγάλων φρεγατόπουλων στον άνθρωπο. Ζουν σε απομακρυσμένα, υπεράκτια νησιά και πάνω από τον ανοιχτό ωκεανό. Μπορούν να πάρουν υπολείμματα ψαριών από εμπορικές αλιευτικές δραστηριότητες ή να κλέψουν μικρά ψάρια από δίχτυα ή δολωμένα αγκίστρια.(Gauger, et al., 2002)

Κατάσταση Διατήρησης

Οι μεγάλες φρεγάτες θεωρούνται «λιγότερο ανησυχητικό» από την IUCN λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της εμβέλειάς τους. Οι πληθυσμοί μειώθηκαν ιστορικά, κυρίως λόγω της διαταραχής σε ιστορικές αποικίες αναπαραγωγής και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων φωλεοποίησης. Επιπλέον, τα εισαγόμενα αρπακτικά μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τους πληθυσμούς που φωλιάζουν. Οι πληθυσμοί μπορεί να εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά υπάρχουν ελάχιστα δεδομένα για να κατανοήσουμε το μοτίβο της μείωσης. Προστατεύονται από τον Νόμο της Συνθήκης για τα αποδημητικά πτηνά των ΗΠΑ. Μεγάλα ενήλικα και μικρά φρεγάτα πτηνά αιχμαλωτίζονται και τρώγονται από τους ανθρώπους και πεθαίνουν όταν συγκρούονται με ανθρωπογενείς κατασκευές.(Gauger, et al., 2002)

Αλλα σχόλια

Οι μεγάλες φρεγάτες είναι μερικές φορές γνωστές και ως «man o'-war birds», μια αναφορά στην επιθετικότητά τους προς άλλα πουλιά και μια αναλογία με τα γρήγορα πλοία «φρεγάτα» ή «man o'war» που χρησιμοποιούν οι πειρατές. Οι μεγάλες φρεγάτες είναι επίσης γνωστές ως «iwa» στη Χαβάη, ένα όνομα που σημαίνει «κλέφτης».(Gauger, et al., 2002)

Συνεισφέροντες

Tanya Dewey (συγγραφέας), Animal Agents.