Gallinago gallinagoκοινή μπεκάτσα

Από την Cheyenne Mccleese

Γεωγραφική Εύρος

Κοινές μπεκάτσες (Gallinago gallinago) βρίσκονται κυρίως σε όλη την Ευρώπη, αλλά η εμβέλειά τους εκτείνεται νότια μέσω του νότιου τμήματος της Ασίας και μέχρι την κεντρική Αφρική. Μεταναστεύουν και περνούν τους χειμώνες τους στα πιο θερμά κλίματα της κεντρικής Αφρικής. Οι κοινές μπεκάτσες είναι κάτοικοι της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι τοποθεσίες αναπαραγωγής τους βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, που εκτείνονται δυτικά ως τη Νορβηγία, ανατολικά μέχρι τη Θάλασσα του Οχότσκ και νότια ως την κεντρική Μογγολία. Βρίσκονται επίσης να αναπαράγονται κατά μήκος της εξωτερικής ακτής της Ισλανδίας. Όταν δεν αναπαράγονται, βρίσκονται στην Ινδία, κατά μήκος των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, κατά μήκος του βόρειου τμήματος της Σαχάρας, της δυτικής πλευράς της Τουρκίας και της περιοχής της μεσαίας Αφρικής που ξεκινά από δυτικά ως τη Μαυριτανία έως ανατολικά μέχρι την κέρας της Αφρικής (Αιθιοπία), συνεχίζοντας νότια ως τη Ζάμπια.(BirdLife International, 2017; Myers, 1983)



  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • παλαιαρκτικός
    • ντόπιος
  • ανατολικός
    • ντόπιος
  • Αιθίοπας
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι κοινές μπεκάτσες είναι αποδημητικά πουλιά. Οι κοινές μπεκάτσες βρίσκονται μόνο σε υγροτόπους γλυκού νερού. τρέφονται σε έλη, ρυάκια, όχθες, βάλτους και υγρά λιβάδια. Φωλιάζουν σε πιο ξηρά, χλοώδη μη πλημμυρισμένα λιβάδια κοντά στις τοποθεσίες τροφοδοσίας τους. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου, οι κοινές μπεκάτσες βρίσκονται γύρω από τα ανοιχτά γλυκά νερά ή τους υφάλμυρους βάλτους, τα βαλτώδη λιβάδια και την ελώδη τούνδρα, όπου η βλάστηση είναι πλούσια. Οι επιλογές ενδιαιτημάτων τους στη μη αναπαραγωγική περίοδο είναι παρόμοιες με αυτές της αναπαραγωγικής περιόδου. Κατοικούν επίσης ανθρωπογενείς οικοτόπους όπως εκμεταλλεύσεις λυμάτων και ορυζώνες, και υψηλές εκτάσεις στις εκβολές ποταμών και στις ακτές των λιβαδιών. υψόμετρα δεν έχουν αναφερθεί πλήρως, αλλά πολλές από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας (0 m).(BirdLife International, 2017)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • γήινος
  • γλυκού νερού
  • Επίγεια Biomes
  • τούντρα
  • σαβάνα ή λιβάδι
  • Aquatic Biomes
  • υφάλμυρο νερό
  • Υδροβιότοποι
  • έλος
  • τέλμα
  • Βιβλίο
  • Άλλα χαρακτηριστικά ενδιαιτημάτων
  • γεωργικός
  • εκβολές ποταμών
  • Ανύψωση εύρους
    0 (χαμηλό) m
    0,00 (χαμηλό) πόδια

Φυσική περιγραφή

Οι κοινές μπεκάτσες είναι τα πουλιά με τα κοντά πόδια και τον κοντό λαιμό τους. Οι λογαριασμοί τους (6,4 εκ.), οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον ανιχνευτή για το φαγητό τους, είναι περίπου διπλάσιοι από το μέγεθος του κεφαλιού τους. Οι αρσενικές μπεκάτσες ζυγίζουν κατά μέσο όρο 130 γραμμάρια, ενώ οι θηλυκές είναι μικρότερες, με βάρος της τάξης των 78-110 γραμμαρίων. Οι κοινές μπεκάτσες έχουν άνοιγμα φτερών μεταξύ 39-45 cm και μέσο μήκος σώματος 26,7 cm (εύρος 23-28 cm).

Οι συνηθισμένες μπεκάτσες ως νεαρά είναι μαύρα ή/και καφέ με μοτίβο με κίτρινες φιμέ ρίγες στις ραχιαίοι πλευρές τους με άσπρο κοιλιακό φτερό. Καθώς οι κοινές μπεκάτσες αναπτύσσονται έξω από το νεανικό στάδιο, χάνουν την κίτρινη απόχρωση και είναι καφέ με μαύρες ρίγες και λευκά κοιλιακά φτερά.(Burton and Burton, 1970)



σκυλιά κόμικς
  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • τα ίδια φύλα
  • αρσενικό μεγαλύτερο
  • Μάζα εύρους
    78 to 130 g
    2.75 to 4.58 oz
  • Μήκος εύρους
    23 έως 28 cm
    9,06 έως 11,02 ίντσες
  • Μέσο μήκος
    26,7 εκ
    10,51 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών εμβέλειας
    39 έως 45 cm
    15,35 έως 17,72 ίντσες

Αναπαραγωγή

Οι κοινές μπεκάτσες είναι μονογαμικές, που σημαίνει ότι ένα αρσενικό ζευγαρώνει με ένα θηλυκό κάθε χρόνο. Τα αρσενικά μπορούν να ταξινομηθούν ως κυρίαρχα, υποδεέστερα ή υποδεέστερα. Η διαφορά μεταξύ του υποδεέστερου και του υποδεέστερου είναι δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν την κυρίαρχη ομάδα. Τα θηλυκά επέλεγαν συνήθως να ζευγαρώσουν με κυρίαρχα αρσενικά που κατέχουν περιοχές υψηλής ποιότητας που ονομάζονται κεντρικές περιοχές όπου βρίσκονται στο κέντρο του κύριου οικοτόπου τους. Τα θηλυκά επιλέγουν αρσενικά με βάση τις ικανότητες των αρσενικών στο τύμπανο. Το τύμπανο είναι η μέθοδος του ανέμου και των εξωτερικών φτερών της ουράς τους που παράγουν έναν μοναδικό ήχο για συγκεκριμένο είδος.(Hoglund και Robertson, 1990)

  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Η περίοδος αναπαραγωγής της κοινής μπεκάτσας είναι από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου. Τείνουν να φωλιάζουν σε περιοχές με καμουφλαρισμένη βλάστηση, δίπλα σε βάλτους και έλη που αναζητούν τροφή. Οι κοινές μπεκάτσες γεννούν 4 αυγά, τα οποία έχουν χρώμα ελιάς με σκούρα καφέ μπαλώματα. Η περίοδος επώασης τους διαρκεί περίπου 18-21 ημέρες. Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά, τα μικρά πετούν σε 10 έως 20 ημέρες. Σε αυτό το σημείο, τα μικρά αφήνουν τη φωλιά και κάνουν την πρώτη τους πτήση. Οι κοινές μπεκάτσες αρσενικές και θηλυκές φτάνουν σε αναπαραγωγική ωριμότητα μετά από 1 χρόνο.(Green, et al., 1990; Hayo, et al., 1996)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • γονιμοποίηση
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    μια φορά το χρόνο
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    αρχές Ιουνίου έως μέσα Ιουλίου
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    4
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    4
    Μια ηλικία
  • Χρόνος εμβέλειας έως την εκκόλαψη
    18 έως 21 ημέρες
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    19 μέρες
  • Εμβέλεια ηλικίας
    10 έως 20 ημέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    10 έως 20 ημέρες
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (γυναίκα)
    1 χρόνια
  • Μέση ηλικία σεξουαλικής ή αναπαραγωγικής ωριμότητας (άρρεν)
    1 χρόνια

Κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης, τα αρσενικά εμπλέκονται λιγότερο με τα αυγά από τα θηλυκά. Μόλις ένα θηλυκό γεννήσει τα αυγά του, ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του επωάζοντας τα αυγά του, η οποία διαρκεί περίπου 18 έως 21 ημέρες, ενώ οι αρσενικές μπεκάτσες δεν ξοδεύουν καθόλου χρόνο στην επώαση των αυγών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα θηλυκά δεν περνούν τόσο πολύ χρόνο στη φωλιά τους όσο τη νύχτα, κυρίως επειδή οι συνθήκες θερμοκρασίας είναι πιο κρύες τη νύχτα. Μετά την εκκόλαψη των αυγών, τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν ίση συμμετοχή, το καθένα φροντίζοντας δύο νεογνά, μέχρι να φύγουν από τη φωλιά.(BirdLife International, 2017; Hayo, et al., 1996)



  • Γονική Επένδυση
  • αλτριωτικός
  • προγονιμοποίηση
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • τροφοδοσία
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Η μεγαλύτερη γνωστή διάρκεια ζωής για τις κοινές μπεκάτσες είναι 18,2 χρόνια στην άγρια ​​φύση και δεν έχει καταγραφεί μέση διάρκεια ζωής για αυτά τα πουλιά. Δεν κρατούνται σε αιχμαλωσία.(Fransson, et al., 2010)

  • Διάρκεια ζωής εύρους
    Κατάσταση: άγρια
    18,2 (υψηλό) έτη
  • ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ
    Κατάσταση: άγρια
    111 μήνες
    Bird Banding Laboratory

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι κοινές μπεκάτσες είναι αποδημητικά πουλιά, που μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ευρασία κατά τους θερμότερους μήνες και μεταναστεύουν νότια προς την Αφρική τους ψυχρότερους μήνες. Είναι ημερήσιες, όπου δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαμένουν στο έδαφος. Οι κοινές μπεκάτσες είναι νομαδικές, κινούνται σε μεγάλο εύρος όλο το χρόνο. Η συμπεριφορά αναπαραγωγής τους περιλαμβάνει την ύπαρξη μιας ιεραρχίας, όπου τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό παίζουν σε αγώνες επίδειξης και τύμπανα, έναν συνδυασμό αέρα και φτερών για να βρουν έναν σύντροφο. Τα θηλυκά είναι λιγότερο πιθανό να τυμπάνουν, ενώ είναι πιο συνηθισμένο στα αρσενικά να το κάνουν.

Ανάλογα με την απόσταση από τις φωλιές έως τις τοποθεσίες αναζήτησης τροφής, τα θηλυκά μπορούν να περπατήσουν ή να πετάξουν μεταξύ των δύο. Οι Green et al. (1990) ανέφεραν ότι εκείνα τα πουλιά που τρέφονταν σε απόσταση 70 μέτρων από τις τοποθεσίες φωλιάς τους περπατούσαν, ενώ εκείνα που ήταν μεγαλύτερα από 70 μέτρα από τοποθεσίες αναζήτησης τροφής πετούσαν εμπρός και πίσω.(BirdLife International, 2017; Green, 1991; Green, et al., 1990)



  • Βασικές Συμπεριφορές
  • τρομερός
  • μύγες
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • νομαδικός
  • μεταναστευτικός
  • ιεραρχίες κυριαρχίας

Εύρος Εστίας

Green at al. (1990) κατέγραψαν τις θηλυκές κινήσεις κατά την περίοδο φωλεοποίησης. Βρήκαν τα θηλυκά που απομακρύνθηκαν 17-390 μέτρα από τις τοποθεσίες φωλιάς τους για να αναζητήσουν τροφή. Ωστόσο, το εύρος των κατοικιών δεν υπολογίστηκε.(Green, et al., 1990)

Επικοινωνία και Αντίληψη

Οι κοινές μπεκάτσες (αρσενικά και θηλυκά) κάνουν κλήσεις που είναι μια μεγάλη σειρά μια μεγάλη σειρά από ό,τι ακούγεται σαν τσικ-κοτ που είναι συνήθως πολύ δυνατά. Οι αρσενικές και θηλυκές κοινές μπεκάτσες συνήθως εμπλέκονται σε καβγάδες επίδειξης ερωτοτροπίας κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής, γύρω στο σούρουπο και την αυγή και κάνουν έναν ήχο τύμπανου με τα φτερά τους. Οι κοινές μπεκάτσες κάνουν αυτόν τον δυνατό ήχο του τύμπανου όταν πετούν προς το έδαφος και ο άνεμος φυσά μέσα από τα εξωτερικά φτερά της ουράς τους, δημιουργώντας έναν συνδυασμό αέρα-φτερό.(Casteren, et al., 2010)



  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Οι κοινές μπεκάτσες θα βρουν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους σε λασπωμένα ρηχά, σε απόσταση περίπου 370 μέτρων από τις φωλιές τους. Οι μπεκάτσες ερευνούν σε υγρό έδαφος για να εντοπίσουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους, η οποία αποτελείται από ασπόνδυλα. Αν και τους μήνες Απρίλιο-Αύγουστο, όταν το έδαφος είναι σταθερά αρκετά μαλακό για ανίχνευση, η κοινή διατροφή των μπεκάτσες θα αποτελείται κυρίως από γαιοσκώληκες και προνύμφες εντόμων. Οι λογαριασμοί των κοινών μπεκάτσες είναι ειδικά κατασκευασμένοι για να προσαρμόζονται σε αυτό το είδος σίτισης. Η διατροφική τους ρουτίνα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνει 10-80% από τα ακόλουθα: προνύμφες γαιοσκώληκες, ενήλικα έντομα, μικρότερα έντομα, μικρά γαστερόποδα και αραχνοειδείς. Οι κλώνοι και οι σπόροι των φυτών καταναλώνονται σε μικρότερες ποσότητες.

Hoodless et al. (2003) ερεύνησε τη δίαιτα της μπεκάτσας από τον Απρίλιο-Ιούνιο στο Northumberland, UK Με βάση 29 δείγματα κοπράνων, οι συγγραφείς αναφέρουν ότι η πλειοψηφία της δίαιτας αποτελούνταν από γαιοσκώληκες (61% της διατροφής κατά ξηρή μάζα), προνύμφες βαρελιών (24%), γη σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες (3,9%) και προνύμφες πεταλούδων και σκόρων (3,7%). Άλλες ταξινομικές ομάδες που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% της δίαιτας περιλαμβάνουν σκνίπες που δεν δαγκώνουν (1,5%), ενήλικα σκαθάρια (1,1%), σκαθάρια (1%), προνύμφες σκαθαριών (0,6%) και αράχνες (0,6%).(BirdLife International, 2017; Green, et al., 1990; Hoodless, et al., 2007)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • εντομοφάγος
    • τρώει αρθρόποδα χωρίς έντομα
    • μαλακιοφάγος
    • σιγοφάγος
  • φυτοφαγο ζωο
    • φρουτοφάγος
    • σιγοφάγος
  • παμφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • έντομα
  • μαλάκια
  • επίγεια σκουλήκια
  • Φυτικές τροφές
  • σπόρους, δημητριακά και ξηρούς καρπούς
  • καρπός

Αρπακτικά

Οι κοινές μπεκάτσες κυνηγούνται για φαγητό και αθλητισμό. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η ετήσια εκτίμηση για τις κυνηγεμένες μπεκάτσες ανέρχεται κατά μέσο όρο σε περίπου 1.500.000, κάνοντας τους ανθρώπουςHomo sapiensένα αρπακτικό.

Μια 8ετής επιτόπια μελέτη στη βόρεια Αγγλία παρακολούθησε αλλαγές στην αφθονία πέντε πτηνών που φωλιάζουν στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μπεκάτσες. Οι Fletcher et al. (2010) διαπίστωσε ότι η κόκκινη αλεπούαλεπούδες, κοράκι πτωμάτωνCorvus corone, και ερμίναMustela ermineaείναι γνωστά αρπακτικά των μπεκάτσες.(BirdLife International, 2017; Fletcher, et al., 2010)

Ρόλοι οικοσυστήματος

Τα παράσιτα περιλαμβάνουν παράσιτα του αίματος όπως τα πρωτόζωαΑιμοπρωτεύςκαιΠλασμώδιο. Αυτά στο γένοςΑιμοπρωτεύςείναι κοινά στα περισσότερα πουλιά, ερπετά και αμφίβια.Πλασμώδιομπορεί να μολύνει πουλιά, ερπετά, τρωκτικά και ανθρώπους, όπου προκαλεί ελονοσία στον ξενιστή τους.(Ashfordt, et al., 1976)

Commensal/παρασιτικά είδη
  • Πρωτόζωα (Αιμοπρωτεύς)
  • Πρωτόζωα (Πλασμώδιο)

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Οι κοινές μπεκάτσες έχουν θετική οικονομική σημασία γιατί είναι είδος θηραμάτων για τους ανθρώπους που τις κυνηγούν για τροφή.(BirdLife International, 2017)

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • τροφή

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Δεν υπάρχουν γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις της κοινής μπεκάτσας στον άνθρωπο.

Κατάσταση Διατήρησης

Σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα της IUCN, οι πληθυσμοί των κοινών μπεκάτσας μειώνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα είδος «Μικρής ανησυχίας». Ο νόμος για τα αποδημητικά πτηνά των ΗΠΑ, ο ομοσπονδιακός κατάλογος των ΗΠΑ, η CITES και ο κατάλογος της Πολιτείας του Μίσιγκαν, δεν έχουν ειδικό καθεστώς σχετικά με τη διατήρηση των κοινών μπεκάτσες.

Οι κοινές απειλές από μπεκάτσα οφείλονται κυρίως στην έλλειψη νερού λόγω της αποστράγγισης και της αλλαγής των οικοτόπων. Αυτό θα προκαλέσει έλλειψη τροφής για τις μπεκάτσες. Επιπλέον, το κυνήγι και η απομάκρυνση περίπου 1.500.000 πουλιών που κυνηγούνται ετησίως αποτελεί απειλή.

iams αναταραχή

Οι δράσεις διατήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις κοινές μπεκάτσες περιλαμβάνονται μόνο για την ευρωπαϊκή εμβέλεια, όπου έχουν καταγραφεί στα Παραρτήματα II και III της Οδηγίας της ΕΕ για τα Πτηνά. Το παράρτημα II είναι όταν ορισμένα είδη μπορούν να θηρευτούν εντός καθορισμένων εποχών. Η κυνηγετική περίοδος για τις κοινές μπεκάτσες είναι εκτός περιόδου αναπαραγωγής. Οι κατάλογοι του Παραρτήματος III αναφέρονται σε περιπτώσεις που οι άνθρωποι είναι άμεσα καταστροφικοί και απειλούν τα πτηνά. Οι δράσεις διατήρησης που προτείνονται περιλαμβάνουν τη διακοπή της αποστράγγισης πολύτιμων υγροτόπων και τη διατήρηση ή αποκατάσταση λιβαδιών που εφάπτονται με τους υγροτόπους.(BirdLife International, 2017)

Συνεισφέροντες

Cheyenne Mccleese (συγγραφέας), Πανεπιστήμιο Radford, Alex Atwood (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Layne DiBuono (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Lindsey Lee (συντάκτης), Πανεπιστήμιο Radford, Karen Powers (επιμέλεια), Πανεπιστήμιο Radford, Joshua Turner (επιμέλεια) , Πανεπιστήμιο Radford, Tanya Dewey (επιμέλεια), University of Michigan-Ann Arbor.