Gavia immercommon loon (Επίσης: μεγάλος βόρειος δύτης)

Από τους Kari Kirschbaum και Roberto J. Rodriguez

Γεωγραφική Εύρος

Αυτό το είδος είναι πιο άφθονο στον Καναδά και τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. Τα κοινά βροντή αναπαράγονται σε λίμνες και άλλες υδάτινες οδούς από τη δυτική Γροιλανδία, δυτικά στον Καναδά και στις βορειότερες Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας. Διαχειμάζουν κατά μήκος και των δύο ακτών της Βόρειας Αμερικής μέχρι νότια ως τη Μπάχα Καλιφόρνια και το Τέξας. Υπάρχει ένας πληθυσμός αναπαραγωγής στην Ισλανδία και το είδος είναι συχνός χειμερινός επισκέπτης στις δυτικές ακτές της Ευρώπης.

δύο κουτάβια ταυτόχρονα
  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος
  • παλαιαρκτικός
    • ντόπιος

Βιότοπο

Οι φωλιά φωλιάζουν σε λίμνες και μεγάλες λιμνούλες. Ο καιρός περιορίζει την επιλογή οικοτόπων, επειδή τα χελώνες δεν μπορούν να φωλιάσουν σε παγωμένο νερό. Προτιμούν να φωλιάζουν σε ανοιχτά της θάλασσας, σε νησιά, νησάκια ή πλωτούς αναχώματα βλάστησης σε ρηχά νερά. Το χειμώνα, οι χελώνες μεταναστεύουν σε ρηχά παράκτια θαλάσσια ενδιαιτήματα.



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • εγκρατής
  • αλμυρό νερό ή θαλάσσιο
  • γλυκού νερού
  • Aquatic Biomes
  • λίμνες και λιμνούλες
  • ποτάμια και ρυάκια
  • παραλιακός
  • υφάλμυρο νερό
  • Υδροβιότοποι
  • έλος
  • Βάθος εμβέλειας
    0 έως 80 μ
    0,00 έως 262,47 πόδια

Φυσική περιγραφή

Τα κοινά loons είναι μεγάλα πουλιά κολυμπώντας με μακρύ σώμα (70 έως 90 cm μήκος, 1,6 έως 8,0 kg) που κάθονται χαμηλά στο νερό. Έχουν ίσιες, χοντρές, «στιλέτες» γραμμάτια που είναι μαύρα την περίοδο αναπαραγωγής και γκρίζα τον υπόλοιπο χρόνο. Το φτέρωμα των loons είναι μαύρο, άσπρο και γκρι. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα κοινά loons έχουν ένα μαύρο κεφάλι με ένα λευκό και μαύρο ραβδωτό κολιέ και ένα καρό σχέδιο στην πλάτη τους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ομοιόμορφα γκρίζα στο κεφάλι και την πλάτη, με λευκό λαιμό και κάτω. Το κοινό φτέρνα μπορεί να διακριθεί από τα άλλα λουλούδια από τα μοναδικά μοτίβα φτερώματος του κατά την περίοδο αναπαραγωγής και το μαύρο ραβδί. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα κοινά loons διακρίνονται από την εσοχή του λευκού χρώματος του λαιμού στο μέσο του λαιμού. Τα κοινά χελώνια είναι επίσης μεγαλύτερα από τα περισσότερα είδη χελώνων, εξαιρουμένωνκίτρινες λωρίδες.



Τα αρσενικά και τα θηλυκά κοινά βρόχια μοιάζουν, αν και τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Τα νεαρά κοινά ψάρια μοιάζουν με τους ενήλικες του χειμώνα, αλλά έχουν περισσότερο λευκό στο κεφάλι και την πλάτη τους. Αυτό το νεανικό φτέρωμα διατηρείται μέχρι το πρώτο καλοκαίρι τους.(McIntyre and Barr, 1997; 'Field guide to the birds of North America, Second Edition', 1987; Peterson and Peterson, 2002; Robbins, et al., 2001)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • ενδόθερμος
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • τα ίδια φύλα
  • αρσενικό μεγαλύτερο
  • Μάζα εύρους
    1600 to 8000 g
    56.39 to 281.94 oz
  • Μήκος εύρους
    70 έως 90 cm
    27,56 έως 35,43 ίντσες
  • Μέσο άνοιγμα φτερών
    152 εκ
    59,84 ίντσες

Αναπαραγωγή

Τα κοινά ψαρόνια αναπαράγονται μία φορά το χρόνο το καλοκαίρι. Θεωρείται ότι είναι μονογαμικοί, παραμένοντας με τον ίδιο σύντροφο για μια ζωή. Αρσενικά και θηλυκά φτάνουν μαζί στην περιοχή αναπαραγωγής νωρίς την άνοιξη. Δημιουργούν μια έκταση 60 έως 200 στρεμμάτων, την οποία περιπολούν τακτικά. Τα κοινά loons χρησιμοποιούν φυσικές εμφανίσεις και φωνητικά για να υπερασπιστούν την επικράτειά τους και για ερωτοτροπία. Για παράδειγμα, μια δυνατή κλήση yodeling χρησιμοποιείται από τα αρσενικά για να σηματοδοτήσει ότι η επικράτειά τους είναι κατειλημμένη. Μετά από εμφανίσεις ερωτοτροπίας, το αρσενικό και το θηλυκό μπορούν να κολυμπήσουν στην ακτή, όπου συμβαίνει η σύζευξη. Για να ζευγαρώσει, το αρσενικό στέκεται στους ώμους του θηλυκού, με το κεφάλι του να απλώνεται πάνω και πέρα ​​από το δικό της.('', 2001; Stokes and Stokes, 1983)



  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • μονογαμικός

Τα κοινά θηλυκά αναπαράγονται μία φορά το χρόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι, ξεκινώντας από την ηλικία των 2 ή 3 ετών. Το αρσενικό και το θηλυκό χτίζουν μια φωλιά σε διάμετρο περίπου δύο πόδια από χώμα, χόρτα, βρύα ή βλάστηση. Η φωλιά βρίσκεται συνήθως σε προστατευμένη τοποθεσία κοντά σε βαθιά νερά, επιτρέποντας στο αρσενικό και το θηλυκό να κολυμπήσουν από και προς τη φωλιά χωρίς να εντοπιστούν από τα αρπακτικά. Συχνά φωλιές χτίζονται σε νησιά ή χερσονήσους που προεξέχουν στο νερό. Όταν ολοκληρωθεί η φωλιά, το θηλυκό γεννά 1 έως 3 (συνήθως 2) καφέ αυγά, με διαφορά μίας έως δύο ημερών. Το αρσενικό και το θηλυκό επωάζουν και τα δύο τα αυγά, ξεκινώντας μετά την ωοτοκία του πρώτου αυγού. Η επώαση διαρκεί 29 ημέρες. Οι νεοσσοί εκκολάπτονται ασύγχρονα, με διαφορά έως και μία ημέρα. Μένουν στη φωλιά για μια ή δύο μέρες μετά την εκκόλαψη, μετά την οποία αφήνουν τη φωλιά με τους γονείς και επιστρέφουν στην ακτή μόνο σπάνια. Η νεανική φάση διαρκεί 2 έως 3 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι νεαροί νεοσσοί συνοδεύουν τους γονείς τους σε όλη την επικράτεια, μερικές φορές καβάλα στην πλάτη ενός γονέα. Οι νεοσσοί μπορούν να βουτήξουν μικρές αποστάσεις σε ηλικία δύο ημερών και είναι σε θέση να πετάξουν σε δύο έως τρεις μήνες. Μόλις καταφέρουν να πετάξουν, τα νεαρά λιοντάρια μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τους γονείς τους.('', 2001; Stokes and Stokes, 1983)

  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • γονοχορικός / γονοχοριστικός / διοικικός (χωριστά τα φύλα)
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Τα κοινά loons αναπαράγονται μία φορά το χρόνο.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Τα κοινά λοζάκια αναπαράγονται την άνοιξη, αρχίζοντας αμέσως μετά τη διάσπαση του πάγου που καλύπτει τις λίμνες.
  • Αυγά σειράς ανά εποχή
    1 έως 3
  • Μέσος όρος αυγών ανά εποχή
    δύο
    Μια ηλικία
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    29 ημέρες
  • Μέσος χρόνος εκκόλαψης
    28 ημέρες
    Μια ηλικία
  • Εμβέλεια ηλικίας
    1 με 2 ημέρες
  • Διάρκεια χρόνου μέχρι την ανεξαρτησία
    2 έως 3 μήνες
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (γυναίκα)
    2 με 3 χρόνια
  • Εύρος ηλικίας στη σεξουαλική ή αναπαραγωγική ωριμότητα (άρρεν)
    2 με 3 χρόνια

Κατά τη διάρκεια της επώασης, τα αρσενικά και τα θηλυκά κοινά βρόχια επωάζουν εκ περιτροπής τα αυγά και προστατεύουν τη φωλιά. Μετά την εκκόλαψη, οι νεοσσοί αφήνουν τη φωλιά με τους γονείς. Οι γονείς ταΐζουν τους νεοσσούς με πλήρη τροφή κάθε ώρα από τη στιγμή της εκκόλαψης μέχρι την ηλικία των τριών μηνών. Προστατεύουν επίσης τους νεοσσούς από τα αρπακτικά φωνάζοντας και κολυμπώντας μακριά από το αρπακτικό για να αποσπάσουν την προσοχή του από τους νεοσσούς. Οι γονείς συχνά κουβαλούν τους νεοσσούς στην πλάτη τους κατά τις πρώτες εβδομάδες της περιόδου γέννησης. Εάν οι νεοσσοί κρυώνουν, ένας γονέας μπορεί να επιστρέψει στην ακτή με τους νεοσσούς, όπου τους προστατεύει κάτω από το φτερό του. Οι νεοσσοί παραμένουν με τους γονείς τους έως και τρεις μήνες, μέχρι να μπορέσουν να πετάξουν.(Stokes and Stokes, 1983)

  • Γονική Επένδυση
  • πρόωρη
  • προγονιμοποίηση
    • τροφοδοσία
    • προστατεύοντας
      • θηλυκός
  • προεκκόλαψη/γέννηση
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προαπογαλακτισμός/απογαλακτισμός
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός
  • προ της ανεξαρτησίας
    • τροφοδοσία
      • αρσενικός
      • θηλυκός
    • προστατεύοντας
      • αρσενικός
      • θηλυκός

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Τα κοινά χελώνια πιστεύεται ότι είναι σχετικά μακρόβια πουλιά. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιβίωση της κοινής λοίμωξης. Ο παλαιότερος γνωστός άγριος κοινός βρέφος έζησε τουλάχιστον 9 χρόνια.('', 2001; 'USGS Upper Midwest Environmental Sciences Center', 2003)



  • Διάρκεια ζωής εύρους
    Κατάσταση: άγρια
    9 (υψηλά) χρόνια
  • ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ
    Κατάσταση: άγρια
    204 μήνες
    Bird Banding Laboratory

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα περισσότερα ψάρια βρίσκονται σε αναπαραγωγικά ζευγάρια. Ωστόσο, μικρά σμήνη από μη ζευγαρωμένα άτομα και αποτυχημένοι κτηνοτρόφοι μπορεί επίσης να παρατηρηθούν κατά την περίοδο αναπαραγωγής. Η περιοχή αναπαραγωγής των ζευγών ψαριών κυμαίνεται από 0,24 έως 0,81 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τα κοινά λοφία είναι μεταναστευτικά, αφήνοντας τους τόπους αναπαραγωγής τους από τον Σεπτέμβριο. Μεταναστεύουν την ημέρα, μεμονωμένα ή σε κοπάδια έως και 15 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, οι χελώνες μπορούν να περάσουν τις νύχτες σε κοπάδια πολλών εκατοντάδων ατόμων σε μεγάλες λίμνες της ενδοχώρας. Στους χώρους διαχείμασής τους, τα άτομα υπερασπίζονται μικρές περιοχές διατροφής 0,04 έως 0,08 τετραγωνικών χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά συρρέουν μαζί τη νύχτα.

Τα κοινά loons είναι εξειδικευμένοι κολυμβητές. Τα πόδια τους είναι τοποθετημένα πολύ πίσω στο σώμα τους, καθιστώντας τους πολύ ισχυρούς υποβρύχιους κολυμβητές. Ωστόσο, αυτή η διάταξη κάνει επίσης δύσκολο το περπάτημα για αυτά τα πουλιά.('', 2003; '', 2001; Stokes and Stokes, 1983)



  • Βασικές Συμπεριφορές
  • μύγες
  • κολυμβητικός
  • ημερήσιος
  • κινητήριος
  • μεταναστευτικός
  • εδαφικός
  • Μέγεθος περιοχής εύρους
    0.04 to .81 km^2

Επικοινωνία και Αντίληψη

Τα κοινά loons χρησιμοποιούν οπτικές ενδείξεις και φωνητικά για να επικοινωνήσουν. Οι Stokes και Stokes (1983) προσδιόρισαν έξι οπτικές εμφανίσεις και πέντε τύπους φωνητικών φωνημάτων που χρησιμοποιούνται από τα κοινά loons. Αυτές οι εμφανίσεις και οι φωνές χρησιμοποιούνται σε ερωτοτροπίες, εδαφικές διαμάχες, επικοινωνία μεταξύ ζευγαριών και απογόνων και μεταξύ μελών κοπαδιού και για να σηματοδοτήσουν συναγερμό.(Stokes and Stokes, 1983)

  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • οπτικός
  • ακουστικός
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • ακουστικός
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Τα λιοντάρια τρώνε ψάρια και άλλα υδρόβια ζώα, όπως καραβίδες, γαρίδες, βδέλλες και κάποια υδρόβια βλάστηση. Τα Minnows είναι καλού μεγέθους τροφή για μικρά, τα οποία τρώνε και έντομα περιστασιακά.



Οι Loons είναι οπτικά αρπακτικά, που εντοπίζουν τα ψάρια από τη θέα και βουτάνε βαθιά για να τα πιάσουν. Γενικά κυνηγούν σε νερό βάθους 2 έως 4 μέτρων. Επειδή βασίζονται στην όραση, το καθαρό νερό είναι κρίσιμο για τα κοινά χελώνα. Οι ενήλικες χελώνες καταπίνουν τα περισσότερα από τα τρόφιμα τους κάτω από το νερό όπου τα πιάνουν. Φέρνουν μεγαλύτερα αντικείμενα στην επιφάνεια πριν τα φάνε.

Τα λιοντάρια πίνουν νερό μαζεύοντάς το με τον λογαριασμό τους και γέρνοντας το κεφάλι τους προς τα πίσω για να καταπιούν.(McIntyre and Barr, 1997)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • ιχθυοφάγος
  • Ζωικές Τροφές
  • ψάρι
  • έντομα
  • επίγεια σκουλήκια
  • υδρόβια καρκινοειδή

Αρπακτικά

Τα ενήλικα θηλυκά έχουν λίγα γνωστά αρπακτικά, αλλά μπορεί να είναι ευάλωτα σε μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά όπωςθαλάσσιες ενυδρίδεςκαι μεγάλα αρπακτικά, όπως π.χφαλακροί αετοίκαιψαραετούς.Γλάροι,κοράκια,κοράκια,φαλακροί αετοί ρακούν,παλαμάκια,βιζόν και νυφίτσες,τσακίζοντας χελώνεςκαι τα μεγάλα ψάρια είναι αρπακτικά αυγών και νεοσσών.

Τα βρέφη αποφεύγουν τη θήραση φωλιάζοντας σε νησιά, όπου τα αρπακτικά της γης είναι λιγότερο συνηθισμένα. Όταν τους πλησιάζει ένα αρπακτικό, οι χελώνες επιτίθενται μερικές φορές στο αρπακτικό ορμώντας προς το μέρος του και προσπαθώντας να το κολλήσουν στην κοιλιά ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή του λαιμού.('', 2001; McIntyre and Barr, 1997)

Ρόλοι οικοσυστήματος

Τα κοινά χελώνες παρέχουν τροφή στα αρπακτικά τους. Επίσης φιλοξενούν τουλάχιστον σαράντα διαφορετικά παράσιτα του σώματος. Τα περισσότερα από αυτά είναι κεστώδη και τρεματώδη.

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Τα κοινά λουκάνικα είναι πηγή τροφής για την Ινδική φυλή Cree του Καναδά. Κάποτε κυνηγήθηκαν για αθλήματα και τώρα αποτελούν σημαντικό σύμβολο της άγριας φύσης για πολλούς ανθρώπους.

  • Θετικές Επιπτώσεις
  • τροφή

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Επειδή τα κοινά ψάρια τρώνε ψάρια, θεωρούνται από μερικούς ανθρώπους ως ανταγωνισμός για τους ψαράδες.

Κατάσταση Διατήρησης

Τα κοινά λοφία απειλούνται κυρίως από απώλεια οικοτόπων ή/και υποβάθμιση. Τα Loons είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην ανθρώπινη ενόχληση μέσω της αναψυχής ή της ανάπτυξης σε πρώην απομονωμένες λίμνες. Απειλούνται επίσης από βιομηχανικούς ρύπους, όπως ο υδράργυρος και άλλα βαρέα μέταλλα που συσσωρεύονται στα σώματα των χελώνων και τα δηλητηριάζουν σιγά σιγά. Η όξινη βροχή σκοτώνει το φυτοπλαγκτόν, καταρρέοντας τις υδάτινες τροφικές αλυσίδες από τις οποίες εξαρτώνται τα χελάρια για τροφή.

Οι πετρελαιοκηλίδες είναι θανατηφόρες για τα χελώνα, τα οποία δεν μπορούν να πετάξουν, να βουτήξουν ή να κολυμπήσουν όταν το φτέρωμά τους είναι κορεσμένο με λάδι. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο από την κατάποση μολύβδου και η εμπλοκή σε δίχτυα ψαρέματος είναι άλλες πηγές θνησιμότητας.

Τα κοινά loons δεν θεωρούνται ομοσπονδιακά απειλούμενα ή απειλούμενα. Ωστόσο, έχουν ειδικό καθεστώς διατήρησης σε ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Μίσιγκαν, όπου αναφέρονται ως απειλούμενα. Προστατεύονται επίσης από τον νόμο των ΗΠΑ για τα αποδημητικά πτηνά.('', 2001)

Συνεισφέροντες

Kari Kirschbaum (συγγραφέας, εκδότης), Animal Agents.

Roberto J. Rodriguez (συγγραφέας), University of Michigan-Ann Arbor.