Heterodon simusSouthern Hognose Snake

Από την Γκρέις Σμάιλι

Γεωγραφική Εύρος

Νότια φίδια με μύτη γουρουνιού (Ετερόδων) βρίσκονται σε έξι πολιτείες (Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Τζόρτζια, Φλόριντα, Αλαμπάμα και Μισισιπή) στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Τα φίδια βρίσκονται τόσο βόρεια ως τη μεσοανατολική Βόρεια Καρολίνα, ακριβώς νότια του Raleigh, και νότια ως τη λίμνη Okeechobee, FL. Μέλη αυτού του είδους έχουν βρεθεί να κατοικούν σε περιοχές τόσο ανατολικά όσο η ακτή του Ατλαντικού μέχρι δυτικά ως το νότιο Μισισιπή, φτάνοντας ακριβώς ανατολικά της πολιτειακής γραμμής Μισισιπή-Λουιζιάνα. Υπάρχει επίσης ένας χωρισμένος πληθυσμός των φιδιών στην κεντρική Αλαμπάμα που κυμαίνεται μεταξύ των πόλεων Άνιστον και νοτιοδυτικού Μοντγκόμερι.(Hammerson, 2007; Richardson, 2003; Steen, 2010; Tuberville, et al., 2000; Wright and Wright, 1957)

  • Βιογεωγραφικές Περιοχές
  • εγγύς
    • ντόπιος

Βιότοπο

Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού βρίσκονται πιο συχνά σε πολύ ξηρικούς, ορεινούς λόφους με άμμο. Άλλα ενδιαιτήματα μπορεί να περιλαμβάνουν δάση, δασικές εκτάσεις, πλημμυρικές πεδιάδες ποταμών και άλλες περιοχές ξηρού εδάφους. Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού κατοικούν σε μακρόφυλλο πεύκο (Pinus palustris), δρυς γαλοπούλας (Quercus laevis), και συρματόχορτο (Αριστείδης αυστηρά) δάση και δασικές εκτάσεις. Αυτές οι δασικές εκτάσεις διατηρούνται με φυσική ή προβλεπόμενη πυρκαγιά. Αυτά τα φίδια έχουν επίσης βρεθεί σε εγκαταλελειμμένους αγρούς.



Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού είναι απολιθωμένα. Το βάθος του λαγούμου κυμαίνεται από 0,20-0,46 m κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Αν τα φίδια δεν τρυπώσουν στο έδαφος όπως συνηθίζεται, εξακολουθούν να καταφεύγουν σε καταφύγιο κάτω από σωρούς από βούρτσες ή σε θάμνους.(Beane, et al., 2010; Beane, et al., 2014; Gibbons and Dorcas, 2005; Jensen, 2008; Palmer and Braswell, 1995; Tuberville, et al., 2000)



  • Περιοχές ενδιαιτημάτων
  • γήινος
  • Επίγεια Biomes
  • δάσος
  • θαμνόδασος
  • Άλλα χαρακτηριστικά ενδιαιτημάτων
  • προάστειος
  • γεωργικός

Φυσική περιγραφή

Μέλη του γένουςΕτερόδωνείναι πιο γνωστά για το αναποδογυρισμένο ρύγχος τους. Άτομα τωνΕτερόδωνέχουν το πιο έντονο ρύγχος από όλα τα άλλα στο γένος, με την άκρη της μύτης τους να καμπυλώνεται σε πιο έντονη γωνία. Η βάση του στόματος και του λαιμού τους είναι φαρδιά, γεγονός που δίνει στα κεφάλια τους ένα τριγωνικό σχήμα. αυτό το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το σχήμα του κεφαλιού των ανατολικών κροταλιών με ρόμβους (Crotalus adamenteus), για τα οποία τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού συχνά κρίνονται εσφαλμένα. Τα λέπια των φιδιών είναι γραμμωμένα σε σειρές είτε των 23 είτε των 25 κατά μήκος του σώματος. Τα λέπια με καρίνα δίνουν στα φίδια ένα τραχύ σώμα με υφή. Η πρωκτική πλάκα είναι χωρισμένη και οι κοιλιακές κλίμακες έχουν το ίδιο πλάτος με το σώμα τους.

Εκτός από τη γωνία της μύτης, τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού διαχωρίζονται από άλλα μέλη του γένουςΕτερόδωναπό το μέγεθος και το χρώμα τους. Άτομα τωνΕτερόδωνείναι οι πιο εύσωμοι από όλους τους άλλους στο γένος. Αυτά τα φίδια ζυγίζουν από 46-120 γραμμάρια και το μέσο μήκος τους είναι 33,0-56,0 cm, με το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο μήκος να είναι 61,0 cm. Τα θηλυκά φίδια με νότια χοιρινή μύτη, μήκους κατά μέσο όρο μεταξύ 46,0-56,0 cm, μετρημένα από την άκρη της μύτης μέχρι το τέλος της ουράς, είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αρσενικά με μέσο όρο 33,0-39,0 cm. Αντίθετα, τα αρσενικά έχουν ελαφρώς μακρύτερη ουρά, αλλά είναι ακόμα πιο κοντά σε συνολικό μήκος.



Το χρώμα του σώματος των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού είναι σταθερά ανοιχτό καφέ, γκρι και καστανό με σκούρες καφέ κηλίδες (που αναφέρονται επίσης ως κηλίδες) που εναλλάσσονται κατά μήκος της ραχιαία πλευράς του σώματος, μεγαλύτερες κηλίδες κατά μήκος της κορυφής και μικρότερες κηλίδες κατά μήκος των πλευρών. Οι κηλίδες δεν καταλαμβάνουν όλο το πλάτος του σώματός τους, αλλά δίνουν ένα μωσαϊκό με σχέδια. Η κοιλιακή πλευρά των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού έχει συμπαγές γκρι έως καστανό χρώμα και δεν διαφέρει ευδιάκριτα από τα ανοιχτότερα χρώματα στη ραχιαία πλευρά. Συχνά μια πορτοκαλί, κίτρινη ή κόκκινη γραμμή θα συνεχίσει στη ραχιαία πλευρά, ξεχωρίζοντας από όλα τα άλλα μέλη του γένους. Ανατολικά φίδια με χοιρινή μύτηΕτερόδων πλατύρχινοςέχουν ουρές πολύ πιο ανοιχτόχρωμες από το υπόλοιπο σώμα τους και δυτικά φίδια με μύτη γουρουνιούHeterodon nasicusέχουν ουρές που είναι σχεδόν όλες μαύρες. Οι ουρές των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού έχουν πάντα παρόμοιο χρώμα με την υπόλοιπη κοιλιακή πλευρά. Τα εκκολαπτόμενα φίδια μοιάζουν με τα ίδια μοτίβα χρωματισμού και κηλίδων με τα ενήλικα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού.(«Προφίλ είδους: Southern hognose snake (Heterodon sinus) σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες», 1998· Beane, et al., 2010· Beane, et al., 2014· Behler and King, 1979· Blair, et al. , 1957· Conant and Collins, 1998· Gibbons and Dorcas, 2005· Gibbons and Semlitsch, 1991· Holman, 2000· Jensen, 2008· Jenson, 2004· Palmer and Braswell, 1995· 2000, Richardson, 02 Ράιτ και Ράιτ, 1957)

  • Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά
  • εκτοθερμική
  • διμερής συμμετρία
  • Σεξουαλικός Διμορφισμός
  • θηλυκό μεγαλύτερο
  • Μάζα εύρους
    46 to 120 g
    1.62 to 4.23 oz
  • Μήκος εύρους
    33 έως 61 cm
    12,99 έως 24,02 ίντσες
  • Μέσο μήκος
    33-56 εκ
    σε

Ανάπτυξη

Η περίοδος κύησης δεν έχει αναφερθεί στα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού, αλλά η περίοδος επώασης, ο χρόνος από την ωοτοκία έως την εκκόλαψη, κυμαίνεται από 65-70 ημέρες. Το μέγεθος των αυγών κυμαίνεται από 13-20mm σε πλάτος και 24-36mm σε μήκος με μάζα 2,1-2,5g. Εκκολάψεις των πλήρως ανεπτυγμένων φιδιών στο γένοςΕτερόδωνΈχει διαπιστωθεί ότι χρειάζονται 40-60 ώρες για να βγουν πλήρως από τα αυγά και το μέγεθος κυμαίνεται από 13,0 cm έως 17,0 cm σε μήκος, το βάρος κατά την εκκόλαψη δεν έχει αναφερθεί. Όταν τα δυτικά φίδια με μύτη γουρουνιού (Heterodon nasicus) σπάνε από το αυγό, χρησιμοποιούν ένα δόντι αυγό που βρίσκεται στην άκρη της μύτης τους. Αυτά τα δόντια αυγών χρησιμοποιούνται για να σπάσουν την επιφάνεια των αυγών και έχουν σημειωθεί ότι καταπίνονται από τα νεαρά φίδια μετά τη χρήση. Αν και δεν έχουν γίνει ειδικές μελέτες σχετικά με τη διαδικασία εκκόλαψης των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού, είναι πιθανό ότι οι διαδικασίες είναι παρόμοιες με αυτές των δυτικών φιδιών με μύτη γουρουνιού. Απόρριψη σε μέλη του γένουςΕτερόδωνλαμβάνει χώρα μέσα σε μία ώρα από την ανάδυση από το αυγό.

Τα χρωματικά μοτίβα στα νεαρά φίδια με μύτη του νότου είναι τα ίδια με τα χρωματικά μοτίβα που παρατηρούνται στα ενήλικα φίδια. Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού εμφανίζουν απροσδιόριστα μοτίβα ανάπτυξης.



Καθώς τα φίδια αναπτύσσονται, το φύλο καθορίζεται είτε ως αρσενικό είτε ως θηλυκό παρατηρώντας τη φυσική ανατομία των φιδιών. Σύγκριση με άλλα είδη του γένουςΕτερόδωνπροτείνει ότι η ηλικία της σεξουαλικής ωριμότητας για τα νότια φίδια με χοιρινή μύτη κυμαίνεται από 2-3 χρόνια και ότι το μήκος της γενεάς υπολογίζεται από 5-10 χρόνια. Είναι πιθανό η ανάπτυξη να είναι απροσδιόριστη, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ερπετά. Ωστόσο, καμία βιβλιογραφία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτό για τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού.(Beane, et al., 2010; Behler and King, 1979; Edgren, 1955; Gibbons and Dorcas, 2005; Jensen, 2008)

Αναπαραγωγή

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, δύο αρσενικά μπορεί να παρουσιάσουν μια συμπεριφορά μάχης που περιγράφεται ως χορός, καθώς ανταγωνίζονται για ένα θηλυκό. Τα θηλυκά φίδια είναι γνωστό ότι έχουν πολλούς συντρόφους, καθιστώντας τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού πολυάνδρους. Λόγω των διχασμένων ακανθωδών ημιπενίων των αρσενικών φιδιών με νότια χοιρινή μύτη, τα θηλυκά έχουν βρεθεί σε ζεύγη με δύο διαφορετικά αρσενικά ταυτόχρονα. Διαρκώντας περίπου 3 ώρες συνολικά, ένα αρσενικό στη ζεύγη θα εισάγει το δεξί του ημιπέη και ένα θα εισάγει το αριστερό. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί θηλυκά να ζευγαρώνουν με πολλά αρσενικά φίδια με ανατολική μύτη γουρουνιού (Ετερόδων πλατύρχινος).

Φωλιές από νότια φίδια με μύτη γουρουνιού έχουν αναφερθεί 10-15 cm κάτω από την επιφάνεια. Τα θηλυκά είναι υπεύθυνα για αυτή την προετοιμασία των φωλιών όπως φαίνεται σε περιβάλλοντα αιχμαλωσίας. Στην αιχμαλωσία, τα θηλυκά παρατηρήθηκαν να κάνουν λαγούμια σε σχήμα U και χρειάστηκαν περίπου 3,5 ώρες για να ολοκληρώσουν τις φωλιές (Edgren, 1955).(Edgren, 1955, Wright and Wright, 1957)



  • Σύστημα ζευγαρώματος
  • πολυάνδρων

Η αναπαραγωγή συνήθως συμβαίνει μία φορά το χρόνο, αλλά έχει αναφερθεί λιγότερο συχνά δύο φορές το χρόνο. Η σύζευξη στα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού συμβαίνει συχνότερα από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, αλλά το ζευγάρωμα έχει παρατηρηθεί λιγότερο συχνά το φθινόπωρο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Σε περιπτώσεις ζευγαρώματος στα τέλη της σεζόν, είναι άγνωστο εάν υπάρχει καθυστερημένη γονιμοποίηση.

πώς να φροντίζετε ένα σκυλί

Η περίοδος κύησης για τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού δεν έχει αναφερθεί, αλλά η περίοδος επώασης, ο χρόνος από την ωοτοκία έως την εκκόλαψη, είναι 65-70 ημέρες. Τα αυγά τοποθετούνται σε συμπλέκτες από 6-14 αυγά σε ρηχά λαγούμια. Ο μέγιστος αριθμός αυγών που γεννήθηκαν σε έναν μόνο συμπλέκτη παρατηρήθηκε στα 42 αυγά, αλλά δεν είναι συνηθισμένος. Τα θηλυκά φίδια με μύτη του νότου μπορεί να έχουν έως και 6 συμπλέκτες. Τα αυγά έχουν ελλειπτικό σχήμα και είναι μαλακά και δερματώδη. Τα αυγά ζυγίζουν 2,1-2,5 g, έχουν πλάτος 13-20 mm και μήκος 24-36 mm. Αυτά τα αυγά μπορούν να γεννηθούν από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά συνήθως γεννιούνται μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Η εκκόλαψη μπορεί να συμβεί από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, αλλά ο πιο συνηθισμένος χρόνος είναι τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Το μέγεθος εκκολάπτισης κυμαίνεται από 130-170 mm σε μήκος, με ίσο αριθμό φύλων σε κάθε συμπλέκτη. Τα φίδια γεννιούνται ανεξάρτητα. Η ηλικία της σεξουαλικής ωριμότητας είναι άγνωστη, αλλά οι ομοιότητες μεταξύ των ειδών του γένουςΕτερόδωνυποδηλώνει ότι η ηλικία είναι μεταξύ 2-3 ετών, όπως φαίνεται στα δυτικά φίδια με χοιρινή μύτη (Heterodon nasicus). Μήκος γενιάς σε σύγκριση με άλλα μέλη τουΕτερόδωνυπολογίζεται σε 5-10 χρόνια.(Beane, et al., 2010· Behler and King, 1979· Edgren, 1955· Gibbons and Dorcas, 2005· Gibbons and Semlitsch, 1991· Jensen, 2008· Jenson, 2004· Oliver, 1959, 1959, και Palmer· και Wright, 1957)



  • Βασικά Αναπαραγωγικά Χαρακτηριστικά
  • iteroparous
  • εποχιακή αναπαραγωγή
  • σεξουαλικός
  • ωοτόκος
  • Διάστημα αναπαραγωγής
    Πιθανότατα μία φορά το χρόνο, αλλά μπορεί να συμβεί δύο φορές.
  • Περίοδος αναπαραγωγής
    Συνηθέστερα από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, αλλά έχει αναφερθεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.
  • Εύρος αριθμός απογόνων
    6 έως 14
  • Μέσος χρόνος για την ανεξαρτησία
    0 λεπτά

Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού είναι ωοτόκα και δεν νοιάζονται για τα αυγά ή τα νεογνά τους. Μόλις τα αυγά εναποτεθούν σε ρηχά λαγούμια, η γονική επένδυση σταματά. Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού δεν έχουν δει να επιστρέφουν στα μικρά ή να επενδύουν στα μικρά όταν γεννηθούν τα αυγά.

Ο Edgran (1995) παρατήρησε ένα θηλυκό φίδι με ανατολική μύτη (Ετερόδων πλατύρχινος) υπεράσπιση ενός κοντινού συμπλέκτη, αλλά αυτή είναι η μόνη φορά που έχει παρατηρηθεί προστατευτική συμπεριφορά από οποιοδήποτε μέλος του γένουςΕτερόδων.(Beane, et al., 2010; Edgren, 1955; Gibbons and Dorcas, 2005; Jensen, 2008; Palmer and Braswell, 1995)

  • Γονική Επένδυση
  • καμία γονική συμμετοχή

Διάρκεια ζωής/Μακροζωία

Λίγα είναι γνωστά για τη μακροζωία των νότιων φιδιών με χοιρινή μύτη. Ανατολικά φίδια με μύτη γουρουνιού (Ετερόδων πλατύρχινος), ένα στενά συγγενικό είδος στο γένοςΕτερόδων, έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής 9,1 χρόνια. Ο υποτιθέμενος χρόνος παραγωγής των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού είναι 5 χρόνια. Τα ετήσια ποσοστά θνησιμότητας είναι άγνωστα.('Partners in Amphibian and Reptile Conservation', 2011· Hammerson, 2007· Tuberville, et al., 2000)

η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού είναι γνωστά για την προσποιητή συμπεριφορά τους και την διογκωμένη άμυνα του σώματός τους έναντι των αρπακτικών. Όταν αντιμετωπίζουν μια απειλή, τα φίδια ισιώνουν το κεφάλι και το λαιμό τους για να σχηματίσουν ένα σχήμα κουκούλας, φουσκώνουν το σώμα τους ακριβώς κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού τους και σφυρίζουν δυνατά. Αυτή η συμπεριφορά φουσκώματος και συριγμού οδήγησε στα κοινά ονόματα σφύριγμα αθροιστή, φυσητή οχιά, αθροιστή ρουφηξίματος και αθροιστή διασποράς. Εάν αυτή η αρχική απάντηση δεν αποθαρρύνει τα αρπακτικά, τα φίδια θα παίζουν νεκρά. Τα φίδια κυλούν στη ραχιαία πλευρά τους, σπάζουν και παραμένουν κουρασμένα και ακίνητα με το στόμα ανοιχτό και τη γλώσσα προεξέχουσα. Αν συλληφθούν κατά τη διάρκεια αυτής της προσποιητικής συμπεριφοράς του θανάτου, τα φίδια θα παραμείνουν αδρά. Ο μόνος τρόπος για να πούμε αν τα φίδια είναι πραγματικά νεκρά ή όχι είναι να τα αναποδογυρίσουμε στην κοιλιακή τους πλευρά. Εάν τα φίδια είναι ακόμα ζωντανά, θα γυρίσουν πίσω στη ραχιαία πλευρά τους.

Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού δεν είναι δηλητηριώδη και σπάνια δαγκώνουν ποτέ, ακόμη και όταν προκαλούνται. Ο κύριος σκοπός των αιχμηρών οπίσθιων κυνόδοντών τους είναι να εξασφαλίσουν τη σύλληψη του θηράματος και να ξεφουσκώσουν τυχόν φρύνους που μπορεί να φουσκώσουν μόνοι τους όταν καταναλωθούν.

Αυτά τα φίδια είναι ημερήσια, δραστηριοποιούνται κυρίως από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και τρυπώνουν υπόγεια τη νύχτα ταξινομώντας τα ως απολιθώματα. Προτείνεται ότι τα ανατολικά φίδια με μύτη γουρουνιού (Ετερόδων πλατύρχινος) πέφτουν σε χειμερία νάρκη ή πιθανώς σε ψευδοχειμερία νάρκη το χειμώνα από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο (Edgren, 1955). Μήνες αδρανοποίησης αναφέρονται για άλλα μέλη του γένουςΕτερόδων, αλλά είναι ακόμα άγνωστα για τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού και μπορεί να εξαρτώνται από την τοποθεσία.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κατά τις περιόδους ζευγαρώματος. Τα αρσενικά έχουν αναφερθεί ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά που μοιάζει με μαχητικό χορό για να ανταγωνιστούν για μια θηλυκή σύντροφο και τα θηλυκά μπορούν να ζευγαρώσουν με έναν ή πολλούς συντρόφους.(«Προφίλ είδους: Southern hognose snake (Heterodon sinus) σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες», 1998· Beane, et al., 2010· Beane, et al., 2014· Behler and King, 1979· Conant και Collins, 1998 Edgren, 1955· Gibbons and Dorcas, 2005· Jensen, 2008· Jenson, 2004· Oliver, 1955)

  • Βασικές Συμπεριφορές
  • απολιθωμένος
  • ημερήσιος

Εύρος Εστίας

Δεν έχει αναφερθεί εμβέλεια για τα φίδια με νότια χοιρινή μύτη.

Επικοινωνία και Αντίληψη

Λίγα είναι γνωστά για την αντίληψη των φιδιών με μύτη του νότου, αλλά είναι πιθανό ότι η αντίληψή τους είναι παρόμοια με άλλα στην οικογένεια Colubridae και το γένοςΕτερόδων. Η αντίληψη στα φίδια γίνεται συνήθως μέσω των αισθήσεων όρασης και όσφρησης. Τα μέλη τουΕτερόδωνΤο γένος δεν βλέπει καθαρές εικόνες, χρώματα ή σχήματα, αλλά μάλλον ανταποκρίνεται σε αλλαγές στο φως. Τα φίδια θα αντιληφθούν αλλαγές στο φως και στο σκοτάδι. Επειδή τα φίδια δεν μπορούν να δουν καθαρά το θήραμα που κυνηγούν, ειδικά για τα φίδια που τρυπώνουν, άλλες μέθοδοι αισθητηριακής πρόσληψης ενισχύονται. Η πιο δυνατή και χρήσιμη αίσθηση είναι η όσφρηση, την οποία χρησιμοποιούν κουνώντας τη γλώσσα τους.

Ανατολικά φίδια με μύτη γουρουνιού (Ετερόδων πλατύρχινος) έχουν μια εξαιρετικά έντονη και συγκεκριμένη όσφρηση και ικανότητα να λαμβάνει χημικά σήματα από το θήραμα κουνώντας τη γλώσσα τους. Πιστεύεται ότι οι χημειοαισθητηριακές ιδιότητες στα φίδια με μύτη του νότου είναι στενά συνδεδεμένες με εκείνες των φιδιών με μύτη γουρουνιού της Ανατολής λόγω των γενετικών τους ομοιοτήτων στη δομή του σώματος και των ομοιοτήτων στην επιλογή θηράματος. Η γλώσσα κουνιέται και λαμβάνει βόθρους, ή χημικά σήματα, από το κοντινό θήραμα. Αυτά τα σήματα εισέρχονται στο στόμα μέσω της γλώσσας και λαμβάνονται από το vomeronasal όργανο. Στα ανατολικά φίδια με μύτη γουρουνιού, η ταχύτητα και ο αριθμός των κινήσεων της γλώσσας αυξάνεται πολύ όταν οι νότιοι φρύνοι (Anaxyrus terrestris) είναι παρώντες.Anaxyrus terrestrisείναι ένα κοινό θήραμα τόσο για τα ανατολικά όσο και για τα νότια φίδια με χοιρινή μύτη. Η λήψη και η απόκριση των φιδιών εξαρτώνται από τα σήματα που λαμβάνονται από το θήραμα στις γύρω περιοχές. Όταν τρυπώνουν στο έδαφος, τα φίδια χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους για να μυρίσουν το θήραμα. Μόλις εντοπιστεί το θήραμα, ο αριθμός των κινήσεων της γλώσσας αυξάνεται έως ότου τα φίδια ανταποκριθούν δαγκώνοντας το θήραμα. Αυτή η αίσθηση όσφρησης επιτρέπει στο κυνήγι να είναι ακριβές και λέει συγκεκριμένα στα φίδια τον τύπο και τη θέση του θηράματος. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δείξουν τα διαφορετικά χημικά σήματα που εκπέμπονται από διαφορετικά είδη θηραμάτων και να δείξουν την πρόσληψη αυτών των χημικών ουσιών από τα φίδια.(Cooper and Secor, 2007; Daghfous, et al., 2012; Davies, et al., 2009)

  • Κανάλια Επικοινωνίας
  • αφή
  • χημική ουσία
  • Κανάλια αντίληψης
  • οπτικός
  • αφή
  • χημική ουσία

Διατροφικές συνήθειες

Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού έχουν δίαιτα που αποτελούνται από φρύνους, σαύρες, βατράχους και μικρά σπονδυλωτά. Οι φρύνοι είναι το πιο συνηθισμένο θήραμα και περιλαμβάνουν ανατολικούς φρύνους (Scaphiopus holbrookii) και νότιοι φρύνοι (Anaxyrus terrestrisήAnaxyrus terrestris). Μέλη του γένους (Λιθοβάτες), δεντροβάτραχοι που γαβγίζουν (Hyla ευγενική), και περίτεχνα χορωδιακά βατράχια (Pseudacris ornata) είναι βάτραχοι που καταναλώνουν τα φίδια με χοιρινή μύτη του νότου. Οι σαύρες που τρώγονται από αυτά τα φίδια περιλαμβάνουν δρομείς με έξι γραμμές (Cnemidophorus sexlineatus) και αλεσμένα σκίνκ (Scincella lateralis). Αν και εξαιρετικά ασυνήθιστο, τραχιές βρωμάνες (Brochymena arborea) έχουν βρεθεί στο στομάχι λίγων συλλαμβανόμενων νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού.

τραγουδούν τα σκυλιά

Η παρουσία του αναποδογυρισμένου ρύγχους στα νότια φίδια με χοιρινή μύτη επιτρέπει στο είδος να ξεθάψει τη λεία του. Τα μεγάλα οπίσθια δόντια της άνω γνάθου τρυπούν το θήραμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού λόγω του θηράματος (πολλοί φρύνοι και βάτραχοι) που φουσκώνουν όταν δέχονται επίθεση. Η πράξη του τρυπήματος του θηράματος ξεφουσκώνει τους φρύνους ή τους βατράχους και διευκολύνει το ζώο να καταπιεί τα φίδια.(Beane, et al., 2010; Edgren, 1955; Gibbons and Dorcas, 2005; Jensen, 2008; Oliver, 1955; Tuberville, et al., 2000; Wright and Wright, 1957)

  • Πρωτοβάθμια δίαιτα
  • σαρκοφάγο
    • τρώει χερσαία σπονδυλωτά
  • Ζωικές Τροφές
  • αμφίβια
  • ερπετά
  • έντομα

Αρπακτικά

Οι πιθανοί θηρευτές των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού περιλαμβάνουν τα κοινά βασιλόφιδα (Λαμπροπελτής γέτουλα), ανατολικά φίδια indigo (Κουπέ Δρυμάρχων), γεράκια με κόκκινη ουρά (Buteo jamaicensis), και άλλα διάφορα σαρκοφάγα θηλαστικά και πτηνά. Τα αυγά και τα νεογνά έχουν δει συγκεκριμένα θήραμα από κόκκινα εισαγόμενα μυρμήγκια φωτιάς (Solenopsis invicta).

Οι συμπεριφορές κατά των θηρευτών που επιδεικνύονται από τα φίδια με μύτη του νότου περιλαμβάνουν φούσκωμα σώματος και προσποίηση θανάτου. Στην προηγούμενη συμπεριφορά τα φίδια θα ισοπεδώσουν τα κεφάλια τους δημιουργώντας μια κουκούλα και θα φουσκώσουν το σώμα τους για να προσπαθήσουν να τρομάξουν τα αρπακτικά. Η τελευταία τους αντι-αρπακτική συμπεριφορά φαίνεται όταν τα φίδια κυλούν στη ραχιαία πλευρά τους και παίζουν νεκρά.(Beane, et al., 2010; Edgren, 1955; Gibbons and Dorcas, 2005; Jensen, 2008)

Ρόλοι οικοσυστήματος

Τα φίδια με μύτη του νότου γουρουνιού λεηλατούν τοπικούς βατράχους, φρύνους, σαύρες. Η παρουσία των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού στο οικοσύστημα επηρεάζει τον πληθυσμό αυτών των θηραμάτων. Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού είναι λεία διαφόρων φιδιών, σαρκοφάγων θηλαστικών και πτηνών.

Δεν έχουν παρατηρηθεί παράσιτα σεΕτερόδων, αλλά παρατηρήθηκαν παράσιτα και τρεματώδη συμπεριλαμβανομένωνRenifer ellipticusκαιNeoreniferέχουν βρεθεί σε ανατολικά φίδια με μύτη γουρουνιού (Ετερόδων πλατύρχινος)(Beane, et al., 2014; Edgren, 1955)

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Θετική

Δεν υπάρχουν γνωστά θετικά οικονομικά οφέλη για τον άνθρωποΕτερόδων.

Οικονομική Σημασία για τους Ανθρώπους: Αρνητική

Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού δεν είναι δηλητηριώδη, ωστόσο μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι και θα τα σκοτώσουν όταν έρθουν σε επαφή. Σπάνια δαγκώνουν ανθρώπους. Αν το κάνουν, δεν είναι συνηθισμένη συμπεριφορά. Δεν υπάρχουν γνωστές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις τουΕτερόδωνστους ανθρώπους.(Weinstein, et al., 2011)

  • Αρνητικές Επιπτώσεις
  • τραυματίζει ανθρώπους
    • δαγκώματα ή τσιμπήματα

Κατάσταση Διατήρησης

Οι Tuberville et al. (2000) έδειξε ότι τα φίδια με μύτη γουρουνιού του νότου έχουν μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ο κύριος λόγος αυτής της μείωσης είναι η απώλεια φυσικού οικοτόπου. Οι βιότοποι των φιδιών έχουν διαταραχθεί από την υλοτομία, τη γεωργία, τη στέγαση, τις φυτείες πεύκων και τον αποκλεισμό από τις πυρκαγιές. μακρύ πεύκο (Pinus palustris) τα οικοσυστήματα έχουν αλλοιωθεί από τον περιορισμό της προβλεπόμενης πυρκαγιάς και έχουν συμβάλει στην παρακμή τους. Τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο οικοσύστημα των μακρόφυλλων πεύκων και η παρακμή τους έχει συσχετιστεί άμεσα με την παρακμή αυτών των δασών. Ένας άλλος τομέας παρακμής για τα φίδια είναι μέσω της επίθεσης του διεισδυτικού κόκκινου εισαγόμενου μυρμηγκιού πυρκαγιάς (Solenopsis invicta) μεταφέρθηκαν στο βιότοπο των φιδιών γύρω στη δεκαετία του 1980 (Bean et al. 2014). Η εισαγωγή αυτών των μυρμηγκιών στο οικοσύστημα των νότιων φιδιών με μύτη γουρουνιού έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη νεαρή επιβίωση και τον συνολικό πληθυσμό τους.

Η Κόκκινη Λίστα της IUCN αναφέρει τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού ως «Ευάλωτα» με τάση μείωσης του πληθυσμού και οι Beane et al. (2014) δήλωσε ότι τα φίδια με μύτη του νότου είναι τα «σπανιότερα και πιο απειλούμενα φίδια στη Βόρεια Αμερική». Η κατάταξη και η προστασία του είδους διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Στη Βόρεια Καρολίνα και τη Γεωργία, το Εθνικό Πρόγραμμα Κληρονομιάς και το Πρόγραμμα Φυσικής Κληρονομιάς της Γεωργίας το κατατάσσουν ως S3 «σπάνιο ή ασυνήθιστο» (Tuberville, 2000). Το Nature Conservancy, όπως δηλώνεται από τον Tuberville (2000) κατατάσσει τα φίδια ως G2, που σημαίνει «σε κίνδυνο λόγω σπανιότητας ή επειδή άλλοι παράγοντες τα καθιστούν αποδεδειγμένα πολύ ευάλωτα στην εξαφάνιση». Στο Μισισιπή τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού είναι είδος υπό εξαφάνιση και στην Αλαμπάμα προστατεύονται από το κράτος. Δεν καταγράφεται καμία κατάσταση είδους από τον Ομοσπονδιακό Κατάλογο των Η.Π.Α., τη CITES ή τον Κατάλογο Πολιτειών του Μίσιγκαν.

δύο πόδια μπόξερ

Το Roadkill ήταν η κύρια πηγή θνησιμότητας για τα νότια φίδια με μύτη γουρουνιού και χρησιμοποιείται ευκαιριακά ως ο κύριος τρόπος καταγραφής πληθυσμών φιδιών.

Τρόποι για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του είδους είναι οι αυξημένες προβλεπόμενες πυρκαγιές, η καλύτερη ρύθμιση των χωροκατακτητικών ειδών, η προστασία των πευκοδασών, ο περιορισμός της χρήσης φυτοφαρμάκων στους βιότοπούς τους και η περαιτέρω εκπαίδευση των ανθρώπων ώστε να αποδειχθεί ότι τα φίδια δεν είναι επιβλαβή.(«Προφίλ είδους: Southern hognose snake (Heterodon sinus) σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες», 1998· Beane, et al., 2014· Edgren, 1955· Hammerson, 2007· Tuberville, et al., 2000)

Συνεισφέροντες

Grace Smiley (συγγραφέας), Radford University, Alex Atwood (επιμέλεια), Radford University, Marisa Dameron (επιμέλεια), Radford University, Karen Powers (επιμέλεια), Radford University, Tanya Dewey (επιμέλεια), University of Michigan-Ann Arbor.